29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@zuzu-s hem cikmis hem hakimim den ilerliyorsanız bu süre zarfinda birine es verin medeni usulden artik konu ile ugrasmayin akşamları kanun okuyun kalan eksikleri de tamamlamaya vaktiniz kalsın.herkes su ay biraz panik tekrarları vs yetiştirmeye çalışıyor yani kimse rahat değil aslında merak etmeyin
-
@olursaolur merhabalar deneme için önerileriniz olacaktı, denemeler de çıkmaya devam ediyor bu arada baya birikti toparlamak gerekirse a kadro, yargıç, yetki, mihenk, konsensus, monopol,tebliğ. Hatırladıklarım bu kadar bunları çözen arkadaşlardan yorumlarını alalım.
-
Adalet Bakanı Gül, yargıda meslek öncesi eğitimle ilgili çok önemli bir karar aşamasında olduklarını belirterek, "Kısa vadede hakim ve savcı adaylığı için yapılan yazılı yarışma sınavında 70 puan barajını yeniden getirmeyi planlıyoruz" dedi...............hayırlı olsun herkese.. değerlendirmede güncelleme ederler mi? acaba...
-
@olursaolur Adli yargı için olanını aldım ve şimdiye kadar çözdüğüm iki denemeyle sınırlı olarak sorularının zorlayıcı olduğunu söyleyebilirim. Genel kültürde birkaç basım, cevap anahtarı hatası gözüme çarpsa da soruların özenerek hazırlandığını düşünüyorum. Konsensus'un da denemesini aldım fakat soru tarzı ve cevap hataları beni çok rahatsız etti. Bu ikisi arasından Mihenk'İ öneririm.
Bir de genel anlamda sormak istediğim bir şey var; sınava az da olsa belirli bi kafa rahatlığıyla girebilmek için demelerden ortalama kaç netin üzerini tutturmalıyız ? Bu konuda geçmiş yıllardan tecrübe sahibi adayların düşüncelerini merak ediyorum. -
mihenk idari yargı soruları çok basit. arada 1-2 tane zor denk geliyor.
-
üst hakkının bağımsız nitelik taşıması için kişi lehine kurulması devri ve mirasçılara geçişinin sözleşmeyle yasaklanmış olması gerekmiyor mu? justice tam tersini söylemiş yanlış mı biliyorum yoksa
-
@toranj pardom devri yasaklanmmamış
-
Vergi Hukukunda süre bitimi mali tatile (1 Temmuz – 20 Temmuz) rastlarsa, süre mali tatil için takip eden 5.Günün sonunda mı bitiyor artık? Önceden adli tatil gibi yediydi galiba.
-
@corleone Mali tatil farkli sey adli tatil baska.
-
@cura Tamam onu biliyorum da vadesi mali tatile rastlayan ödemeler için sürene kadar uzar? Onu soruyorum? Önceden 7 idi ama sonradan değişiklik oldu galiba.
-
@corleone Evet 5 gun olarak uygulaniyor artik.
-
Ozel tuketim vergisi, banka ve sigorta muameleleri vergisi, ozel iletisim vergisi, sans oyunları vergisi mali tatil kapsamından çıkarıldi.Bu vergiler icin mali tatil soz konusu degil artik.Biraz ayrinti bir not ama vergi hukukunda cok ayrinti gelebiliyor.
-
@yigido89 ben monopol aldım henüz çözmeye başlamadım son 10 günü bekliyorum ama şu an monopol idari hakimlik soru bankasını çözüyorum ve soruları güzel, bilgilendirici bana göre denemesi de öyledir diye düşünüyorum zaten biraz göz gezdirmiştim sorulara denemeyi alınca iyiydi
-
Arkadaslar sinava girmekten vazgectim gercekten ihtiyaci olan bir forumdasa kodakoglu medeni usul hukuku kitabini (hic kullanmadim)ucretsiz verebilirim tercihim izmir ici olmasi olmazsa kargoya da verebilirim
-
Arkadaşlar medeni kanun savaş yay8nlarindna yaklaşık 600 sayfa, hepsini okumalimiy8m yoksa şu sayfaya kadar okumalısın diyebilecek birisi var mi
-
@y-oguz90 Hocam adınıza üzüldüm ya..
Affınıza sığınarak birşeyler demek isterim:
Konular yetişmeyecek diye vazgeçiyorsanız yapmayın ne olur..Bakın hukuk bir derya..
İsterseniz gece gündüz çalışın..
Ama hâlâ eksikler çıkıyor..
Bizim prof hocalar bile derdiki biz bile tam hakim olamıyoruz diye..Mesela düşünün koskoca İdare hukuku dersi..
Sayfalarca konu anlatımı var..
Ama bu derya içinden sadece 7 soru sorulacak..Nasibinizde varsa bu 7 soru da sizin çalıştığınız yerden çıkabilir..
Nasibinizde yoksa da bu 7 soru gece gündüz çalışsanızda yine bir eksik yerden çıkar yapamazsınız..
Hakkınızı helal edin ama size tavsiyem..
Bu hayatta herşey nasip...
Nasipten öteye yol yok..
Bence vazgeçin bu kararınızdan son 26 günde elinizden geldiğince devam edin ne olur...
-
@bydaler hocam bahsettiğiniz medeni hukuk kanun metni ise hepsinden sorumluyuz ama en önemlileri eşya hukuku ve kişiler hukuku. Miras ve aile biraz daha geri planda..
-
Arkadaşlar bir kişinin farklı zamanlarda üç farklı sahte resmi belge düzenlemesi durumunda zincirleme suç hükümleri nasıl uygulanıyor? Açıklamasını anlayamadım da
-
@mehmetemir hocam desteginiz icin oncelikle tesekkur ederim.
Idari yargi ve vergi hukuku haric bitirebildigim kitap yok. Su siralarda agir grip geciriyorum calisabilecek halim hic yok. Size basarilar dilerim Allah yardimciniz olsun -
@y-oguz90 Hocam ben ne desem bilemedim..
Rabbim her alanda yardımcınız olsun o zaman..
Dualarız sizlere..
En iyi yerlere gelmeniz için...