29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@rootofallevil hocam konu çalışmanız bitti tekrarlarınızı sorularla mı yapacaksınız ben ne zaman konular bitti desem eksiklik hissedip baştan alıyorum dolayısıyla hiç bitmiyor
-
@mminervaa Aynı dertten ben de muzdaribim hocam.
-
@mehmetemir geçici görevden uzaklaştırmaya karşı yetkili mahkeme neresidir?
-
@james-buchanan Kamu gorevlisinin son gorev yaptigi yer idare mahkemesi.
-
@james-buchanan hocam görevden uzaklaştırma (açığa alma) zaten geçicidir. Geçici görevden uzaklaştırma yoktur. İyuk 33/2 gereği direk yazıyor zaten:
Kamu görevlilerinin görevlerine son verilmesi, emekli edilmeleri veya görevden uzaklaştırmaları ile ilgili davalarda yetkili mahkeme, kamu görevlisinin son görev yaptığı yer idare mahkemesidir.
-
@mehmetemir @Cura Teşekkürler.
-
Arkadaşlar bi sorum olcaktı anayasadan. Meclis soruşturması aşşağıdakılerden hangisi üzerinde kullanılabılır şeklindeki bi soruda cevabta cb, cb yardımcısı bakan demiş. Ama cbnının olmaması gerekmiyormu?
-
@atanamayan hocam aynı yol işletiliyor CB içinde ama dediğiniz gibi CB için ayrı bir ismi var Cezai Soruşturmadır..
Meclis soruşturması ise CB yardımcı ve bakanlar için olur..
-
@mehmetemir hocam justice de cbnınıda almış ondan kafam karıstı
-
@corleone çok kötü bir şey bir türlü tamam hissedemiyorum.
-
@atanamayan hocam justice bazı derslerde böyle örnek dolu.
Kutluay hoca aynen şöyle demişti:
Anayasaya bakarak CB hakkında meclis soruşturması açılır demek hatalı ifadedir.Tamam aynı yol aynı usul işliyor ama CB için Cezai Soruşturma demek daha doğru çünkü hem normal hem görev suçlarından dolayı cezai soruşturmaya tabidir bu onu meclis soruşturmasına tabi olup sadece görev suçlarından sorumlu CB yardımcısı ve bakanlardan ayırır..
-
@mminervaa çözümlü sorular üzerinden tekrarlamış olacağım konuları
-
Arkadaslar Savaş yayınları Sinan Sakin hoca Mihenk denemesi çıkarmış 7 li alıp çözen var mı nasil sorulari zorlayıcı mi?
-
Arkadaşlar denemelere ne zaman başlamalıyım
Hemen mi yoksa son 15 gün , günde 2 deneme yeterli mi ? -
Bu justice cezada fazla mı kasmış ben mi yetersizim acaba ?
Ceza için sınav formatına yakın soru önerisi olan? kpss kaynakları +konsensus yeter mi? justicede hmk ve ceza fazla gereksiz soru ve öncül barındırıyor bence bu sınava göre ... -
@kulfet Justice te. Geçici maddelerle ilgili sorgu gördüm ve usulca kenara bıraktım kitabı. Konsensus sonrası Monopolden devam ediyorum.
-
@mr-aday Teşekkürler hocam ,moral oldu doğrusu.Yanılmıyorsam 2016sınavında kpss seviyesinde sorular vardı cezada.
-
@olursaolur çok teşekkür ederim , valla biraz gardım düştü ya grupta çoğu kişi konularını bitirmiş ben çok yavaş ilerliyorum , daha medeni usule geçemedim bile , onu sona bırakayım diyordum ama panikledim şimdi, herkesin maaşallahı var , konu çalışıp , çıkmalarını çözerek ilerliyorum , gece de Hakimimden çözüyorum ; ama bitmiyor valla bişey deyin bana ya nasıl değerlendirmeliyim kalan süreyi
-
@bymakam hocam konularınız bitti tekrar yaptı iseniz yavaş yavaş başlayın ama tekrar Mutlaka yapmış olun denemeden önce. Deneme son viraj gibidir. Ben şahsen son 15 güne bıraktım...
-
@zuzu-s hocam konularda çok kalmayın artık. Vakit çok azalıyor. Daha hızlı ilerleyin. Zaten testlerde bir bakıma konu anlatımı tekrarı soru üzerinde.
Ama medeni usul ne olur bir an önce bakın. O benim attığım Adalet B. notu sonra hızlıca kanun sonra el yazılı not sonra güzel bir soru çözün. Allah'ın izniyle olur ama bir an önce medeni usule başlayın. Son günler de denemeye fırsat kalsın..
Rabbim yardımcınız olsun..