29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@confutatis Baraj kalktıktan sonra standart sapma etkilemedi desek yeridir ancak bu sınava 70 barajını tekrar getireceklerse eğer standart sapma da etkin hale gelir
-
İktisat için ayrıca çalışma gerekir mi sınav için? Vakit de kalmadı pek
-
@confutatis Baraj kalktıktan sonra standart sapma etkilemedi desek yeridir ancak bu sınava 70 barajını tekrar getireceklerse eğer standart sapma da etkin hale gelir
-
@mr-aday kpss girdiyseniz çözümlü soru bankası üstünden çalışabilirsiniz yeterli olacaktır. Aynısı maliye için de geçerli
-
@rootofallevil Girdim 2012 de
-
@rootofallevil Açıkçası iktisat ve maliye bir kaç mobil uygulamadan çözüyorum ama özellikle iktisat soru çözümlerinde grafiksel açıklamalar olmadığı için biraz havada kalıyor.
-
@kaymakam 70 barajı adli için gelecek eğer gelirse
-
@confutatis Standart sapma etkili ama yukarilarda.Ornegin son sinavda 78 soru yapan birine 1.6 puanla standart sapma geldi.Ama 89 soru yapana 4.33 gibi bir sey geldi.Yani soru sayiniz arttikca standart sapma artiyor.Tabi ki burda zor bir soruyu kac kisinin yaptigi onemli.Standart sapmanin grafine bakarsaniz ne demek istedigimi anlardiniz.Bu sinav icin tahminin 83 soru ve standart sapma yeter 300'e girmeye
-
Cevap veren herkese teşekkürler. @ömerhayyam Zor bi sınav gerçekten. Pek bakamadım ya konulara yapilamaz gibi geliyor ama hayırlısı :).
-
Sayistay eleme 90 soruda 68 dogru gibi kapatti. Idari yargi daha mi kolay yoksa adaylar mi cok iyi? Kaymakamlikta 4 yanlis bir dogruyu goturdu ve 70 net yapan biliyorsunuz 400 kisi cikmadi. Bu anlamda idari yarginin yuksek kapatmasi beni dusunduruyor o kadar yapamam gibi geliyor.
-
@sbf1983 abi bence en az 25 gygk 55 alan yapan ilk 300 e girer.
-
Tahmini olarak kacla kapatır bi fikri olan var mi?
-
En sonhakimlok sınavında sınav ilanı çok önceden verilmisti o yüzden nitelikli olarak cok calışan oldu. Hatta geriden başlayıp ilerlemek için bile vakit vardı. Ama bu sefer 2.5 ay vardı herkes için bunun belki bir etkisi olur. Kaymakamlığa 30.000 kisi girdi ve o kadar iyi hazırlananlar vardı ki kesin 70 in üstünde çok fazla net çıkar diye düşünmüştüm ama mülakat kontenjanı bile dolmadı. O sebepten bence 24-25 gk gy 56 nın üstünde alanla kurtarılır gibime geliyor.
-
@rootofallevil insallah hocam hayirlisi hepimiz icin.
-
Arkadaslar, pazar günü sınavdan çıktıktan sonra sorular yayınlanıyor mu, aynı gün?
Yoksa bir ay sonra tahmini sınav sonucu açıklamasına kadar bekleyecek miyiz? -
Arkadaşlar vali vekili yetki genişliğini kullanabilir mi
-
Arkadaşlar Tarih kısmı çok mu detay geliyor ??
-
@cenk, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Arkadaslar, pazar günü sınavdan çıktıktan sonra sorular yayınlanıyor mu, aynı gün?
Yoksa bir ay sonra tahmini sınav sonucu açıklamasına kadar bekleyecek miyiz?Pazartesi gunu(31 Aralik) sorular yayinlanir.Bu sene yapilan butun sinavlarda oyle oldu.
-
@numerusclauses hocam anayasa da illerin yönetimi yetki genişliği esasına dayanır diyor. Valiler yetki genişliği kullanır demiyor.
Dolayısıyla
Vali vekili de valinin olmadığı zaman bir bakıma valinin yetkilerine sahip olduğu için vali vekili de kullanabilir diye düşünüyorum. -
@ert1234 ben de merak ediyorum arkadaşlar tarihi özet notlardan çalışsak yeterli mi?