29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@malik hocam şık KDV nin hangi usulde vergilendirildiğiyle ilgili. İthal malda da KDV hesaplanır. İşte Nasıl hesaplanır ? Gerçek usulde. Özet olarak KDV yi nerede hesaplarsan hesapla gerçek usulde hesaplarsın.
-
@aynstayn ya da ben yanlış anladım bilmiyorum . Sorular hiç görmediğim kadar saçma geldi..
-
@fc-real-gdp, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
ilk 300'e girmek için en az kaç gkgy/alan doğrusu yapmak gerekir diye soranlar için bu son idari hakimlik sınav sonucum yardımcı olabilir.
Hocamin su ekran goruntusunu biz de gorebilecek miyiz acaba ben en son gecen sene gordum bir daha da nasip olmadi...
-
@malik stopaj yani vergi kesintisi ya da diğer adıyla tevkifat. Hepsi aynı manada. Katma değer vergisi 9m maddesi gereği vergi güvenlik müessesesi olarak stopaj var. Tam tevkifat ve kismi tevkifat olarak ayrılıyor. Burada satıcıya ödenmesi gereken KDV alıcı tarafından belirlenen oranda kesilerek doğrudan devlete ödeniyor. Satıcı kalan kısmı elde ediyor. Mesela 100tllik bir mal 18 tllik kdvsi var. 1/5 oraninda tevkifat olursa 9 tllik kismi alici saticiya ödemiyor. Kendisi devlete beyan edip ödüyor. Yani Alıcı saticiya 109 tl ödüyor. Tabi muhasebe yönünden kayitlari ve hesaplanan-indirilecek kdv yönünden özellikli durumları var ama genel görüntü bu şekilde. Bu örnekte verginin kanuni mükellefi satıcı. Çünkü mal teslimi yapan yada hizmet ifasini yapan saticidir. Çünkü tahsil Edip devlete kendisinin odeyecegi vergiyi -yada kdv hesaplarına gore odememesi gereken vergiyi- onun adina baskasi alip öduyor.
Soruya gelirsek biraz ilginç. Geriye ya A ya da E seçeneği kalıyor. Neticede vergiyi kesip devlete beyan ve ödeme yükümlüsü olan alıcı olduğu için stopaj yapan maddi yükümlüdür ifadesi doğru gibi geldi bana. -
@sbf1983 hocam çok da önemli değil o ekran görüntüsü. yine buradayız gördüğünüz gibi
-
İstimval için dava nereye açılır? Idare mahkemesi oldugunu biliyorum. Istimvsl edilen malın olduğu yerdeki mi, istimvali yapan kurumun bulunduğu yerdeki mi?
-
Iyi aksamlar arkadaşlar konusu geçtimi bilmiyorum eger konusulduysa kusura bakmayın ben goremedim. Idari hakimlik için piyasada bir kaç deneme var . Sizin aldiginiz ve tavsiye edebileceginiz deneme var mı acaba ? Teşekkürler.
-
@fc-real-gdp olsun hocam yine de basarili olmak takdir edilesi bir sey. Tebrik ederim sizi.
-
"Resmi Gazetede yayımlanan bir vergi kanununda, yürürlüğe giriş tarihi belirtilmemiş ise, kanunun yürürlüğe giriş tarihi" ???
Bu sorunun cevabını konsensus ve matrah 45 gün sonra demiş.
Ama matrah icin yayımlanan güncelleme yazısında, "aynı gün" olarak değiştirmiş.
Hangisi doğru acaba?
-
arkadaşlar hangisi danıştayın yargısal görevidir tarzında sorularda sıkıntı yaşıyorum var mı bir yöntem usul?
-
@dnztrkn bedel uyuşmazlıkları adli yargı bunun dışındakiler idari
-
@confutatis hocam cevabı olmadığı teteddutte kaldım geniş açıklamanız için tesekur ederim
-
@aynstayn haklısınız hocam ben de cevapları bilmeğim için tereddütte kaldım teşekür ederim
-
@cenk hocam bu konuda baya tartışma oldu Kutluay hoca Twitter da aynen şunu yazdı:
" Tartışmanın manası yok..
Kanunlar, ayrı bir yürürlük tarihi belirtilmemişse “RG YAYIM GÜNÜ” yürürlüğe girer..
10 sayılı CBK md.7
Kendisine veya birilerine iyilik yapmak isteyenler paylaşsın bunu profilinizde dursun bu twit..
-
@cenk 15/07/2018 resmî gazete, cumhurbaskanligi, madde 7: kanunlar için
de yayımlandığı gün yürürlüğe girer diyor. -
@toranj hocam adı üstünde yargısal uyuşmazlık yani taraflar arasında uyuşmazlık hallediliyor. Yani bunlar daha çok iki taraflı
İdari görevler ise direk uyuşmazlık çözmeyen mesela belediyelerin imtiyaz için Danıştaydan aldığı görüş kararı..
-
@ert1234 tamam ama hangi idare mah. ?Istimlak edilen yerdeki mi, ıstimlak eden kurumun bulunduğu yer idare mhk mi?
-
@dnztrkn taşınmazlara ilişkin davalar taşınmazın bulunduğu yerde açılır hocam..
-
@mehmetemir ok... tesekkür..
-
@mehmetemir ıstimlak demişim. Istimval üstad Hani taşınır mal için yapılıyor ya. Bu durum için de tasinirin olduğu yerdeki idare mahkemesidir dimi.