29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Bu değişiklikler sonucu Bütçe Kanunu'na Ekli Belgeler de mi kaldırıldı yürürlükte mi ?
-
arkadaşlar geçen senenin soruları elinde olan var mı?
-
Zahmet olmazsa maliye de bütçe ile ilgi pdf notu olan var mı
-
Iyi çalışmalar arkadaşlar idare hukukunda kesinlikle es geçmeyin dediğiniz konular nelerdir?
-
Arkadaşlar hakimlik akademisinin yapmış olduğu 10 günlük soru çözümleri ve türkiye geneli denemesi hakında bir fikri olan varmı 750 tl istiyorlar .10 günlük bir kurs için çok fazla geldi değermi sizce
-
Arkadaşlar tarih kısmından atatürk sonrası dönem ve çağdaş türk ve dünya tarihi 2.dünya savaşı gibi konulardan sorumlumuyuz yoksa atatürk dönemi ile bitiyor mu konular
-
@ert1234 hocam internette aradım bir tek bunu bulabildim:
http:/ /www.malimevzuat.com/m/news.php?id=417
-
@sbui61 idari teşkilat, idari eylem ve işlemlerden sorumluluk, idari personeller, idari sözleşmeler, ihaleler, kamu hizmetleri konusu, belediye, il Özel idaresi hususları
-
@bydaler anladığım kadarıyla osmanli kurtulus yükseliş gibi konulardan da sorumluyuz? Yoksa sadece kültür ve medeniyet kısmı mj
-
@sayıştayzede merhaba ben o dersaneye gittim, iyuk ve anayasa dersine Ahmet Nohutcu geliyor onun soru çözümlerinin verimli geçeceğini düşünüyorum, derslerde de iyiydi. Diğer hocalardan da “kötü” diyebileceğim kimse olmasa da buraya yazacak kadar övemiyorum. Bu arada idarici iseniz Vergi hocası Ahmet Nohutcu dan da iyi. Eksikleriniz varsa 10 gün kütüphaneye gidip daha cok verim alabilirsiniz bence, kamplarda günde 150/200 soru ancak çözülebiliyorken tek basınıza 2 saatte çözerseniz bu sayıda soruyu.
-
@atabey27
24 aralık 2016 idari adli
https://yadi.sk/i/IZWAGtn03Xn989
24 aralık 2017 adli
https://yadi.sk/i/CGBfxXGr3RfKZo -
@olursaolur hocam size zahmet adli başlığına da atabilir misiniz?
-
@numerusclauses teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için günde 200 soru az gerçekten kütüphane daha faydalı olacak gibi
-
@sayıştayzede rica ederim, kamp için ya her şey tamam bitmiş olacak, üzerine cila gibi. Ya da pek bir çalışma olmadan öylesine şansını deneyenler bi kulak dolgunluğu sağlamış olacak. Biraz bilip biraz eksikliği olanlar her sey tekrarlamaktansa eksiklerine odaklanmalı bence:) iyi çalışmalar
-
Merhaba arkadaşlar birkaç soru var bakabilir misiniz?
- Aşağıda stopaj kavramıyla ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?
A) stopaj yapan verginin maddi yükümlüsüdür
B) stopaj yapan kanuni mükelleftir
C) gelir vergisinin tamamı stopaj yöntemiyle toplanır
D) KDV stopaj uygulaması yoktur
E) hiçbiri - yanında çalışan işçilerin vergi tevkifatını yapmayarak vergi cezasını ödemek zorunda kalan işveren , ödediği vergi cezaları için kime rücu edebilir ?
A) sendikaya B) işçilere C) Danıştaya D) kanuni mükallefe E) rücu etme hakkı yoktur - Aşağıdakilerden hangisi vergi yükümlüsünü vergi sorumlusundan ayıran temel özelliktir
A) sorumlunun yasal temsilci sıfatı taşıması
B) sorumlunun ceza almaması
C) maddi edim yükümlülüğün sorumluya ait olması
D) vergi doğuran olayın yükümlünün şahsında meydana gelmesi
E) sadece gerçek kişilerin sorumlu olması - Aşağıdakilerden hangisi vergi ödevlisi olarak kabul edilmektedir ?
A) serbest muhasebeci
B) serbest muhasebeci mali müşavir
C) yeminli mali müşavir
D) noter
E) hepsi
- Aşağıda stopaj kavramıyla ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?
-
@numerusclauses haklısınız tekrar ve eksik konulara bakmak daha mantıklı sizede iyi çalışmalar
-
@malik 1-D 2-E 3-D 4-E kişisel fikrim
-
@aynstayn hocam bende sizin gibi düşundum ama ithal malda stopaj varmış diye duymustum onda rmin degilim
-
Ödenekleri serbest bırakma da
hala Maliye Bakanlığı mı yetkili ?? -
@mehmetemir zamanınızı aldım sağolun