29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@rootofallevil yüksek olasılıkla yeter gibi kaçarsa da kılpayı kaçar
-
@çıkmadıkcandan hocam sizinle doğru sayımız aynı, sizin gkgy 1 fazla, alan 1 eksik benden. bu durumda bile aramızda 171 kişi var. yaklaşık bir sene sonra 1 soru iptal oldu türkçe'den ve tekrar hesaplandı puanlar. 23 55 ile 395. sıradayım ikinci hesaplamada.
-
@fc-real-gdp ben ilk hesaplamada 585. İdim ikinci hesaplamada 515. Oldum standart sapma etkiliyor herhalde çünkü aramızda puan farkı daha az olmalıydı .
-
@mehmetemir hocam köy ne ile kurulur? Anayasada kanunla yazıyor başka yerde cb kararnamesi kafam karıştı
-
Köy benim bildigim cb kararnamesiyle kurulur. Ama sinirlarinin degismesi adinin degismesi vs il idare kurulu ve il genel meclisinin gorusu ile icisleri bakanligi karari ile olur.
-
@kaymakamiye @Mehmetemir benim notlarda şu şekilde: yeni köy kurulması, yerinin değişmesi, adının değişmesi, birleşme ve ayrılma kararlarinin hepsi İçişleri bakanının onayıyla.
-
Bu sene kaynak kitaplarinin yazarlarinin da en az bizim kadar kafasi karisik
-
@sbf1983 hocam facedeki gruplarda cb kararnamesi diyorlar anayasa metnini okuyorum kanunla yazıyor.kamu hukukunda son viraj yeni baskısı bilmiyorum baktınız mı orda hoca şematik bir şekilde anlatmış kanunla kurulur yazıyor bilgim karman çorman oldu
-
@sbf1983 kesinlikle sınavlarda çıkarsa ne yapacağız yok mu bunun kesin net bir cevabı?:(
-
Çalışan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum . Allah yar ve yardımcınız olsun .
-
@confutatis ben de bu şekilde biliyorum. ama köye dönüştürme cb kararıyla diyebiliyorum
-
@toranj il idaresi kanununda da bilgi bu şekilde
-
@kaymakamiye hocam bugun yarin netlesir
-
@sbf1983 Teşekkürler İnşallah hocam bugün kafam bununla hep meşgul netlestirmeden rahat edemeyecem:(
-
@sbf1983, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Köy benim bildigim cb kararnamesiyle kurulur. Ama sinirlarinin degismesi adinin degismesi vs il idare kurulu ve il genel meclisinin gorusu ile icisleri bakanligi karari ile olur.
@kaymakamiye hocam benimde bildiğim bu..
Ama bunu değilde şunu soru olarak bekliyorum:
2000 altı yerleri Köye çevirme direk CB kararı ile olur...
Yine 5000 üstü yerlerde belediye kurulması da CB kararı ile olur.. -
Arkadaşlar sorulma ihtimali yüksek:
Yüksek Askeri Şura, CB yardımcısı çağrısı ile CB başkanlığında toplanır..
CB ve Bakanlıklarca verilen kamu yararı kararları ayrıca onanmaz...
En uzun gece de ders başında olanlara selam olsun...
Dayanın Allah'ın izniyle bir sonraki en uzun gece olan 21 Aralık 2019 da ömrünüz varsa hakim adayı olarak geçirirsiniz Ankara'da inşAllah..
Hayırlı geceler...
-
@mehmetemir çok teşekkür ederim hocam size ve cevap yazan diğer arkadaşlara da teşekkürler herkese başarılar:)
-
@mr-aday Hocam benim de Gazi fef. şehir dışından gelecek arkadaşlar Aştide iniyosunuz ya karşıdan dolmuşa biniyosunuz ya da indiğiniz yerden alttan Ankaray'a bağlantı var ona binip 3durak sonra Beşevler istasyonunda inip yaklaşık 6-7 dk yürüyosunuz..
-
@fc-real-gdp Nasıl hocam eski yerinde değil mi şuan Gazi fef?
-
@kaymakamiye hocam özelden bir arkadaş yazdı..
Köy İçişleri bakanı kararı ile olurmuş...
Kesin bilgi imiş...
Hatta sizin için hepsini yazıyorum
ÇOK ÖNEMLİ ARKADAŞLAR SORABİLİRLER:
İl ve ilçe kurulması: Kanun ile
Büyükşehir belediyesi: Kanun
Normal bütün il, ilçe, kasaba belediye kurulması: CB kararı ile
Köy kurmak: İçişleri bakanı
Belediyeyi köye çevirmek: CB kararı
Köyü belediye yapmak: CB kararı ile..
Bakanlık Kurmak: CB Kararnamesi ile..
Dayanın...
Hayırlı geceler...