29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@sbui61 evet hocam
-
@ugur2428 Hocam Kızılaydan oraya dolmuş var mı hatırlamıyorum ama Kızılay Güvenpark'tan 263 numaralı halk otobüsüne ya da 281 numaralı Ego geçiyor bunlardan birine binerseniz (yaklaşık 10-15dk da bir geçer) ordan Milli Kütüphaneye 2 durak mesafesi maksimum 5-6 dk sürüyor. Milli Kütüphane'nin önündeki durakta inerseniz ordan gideceğiniz okul yaklaşık 10 km yürüme mesafesinde 15dk falan sürer. Aşti metro çıkışından da aynı şekilde yürüyeyim derseniz yaklaşık gene 10 km 15 dakika yürüme mesafesinde..
-
Kamu kurumu nit.meslek kuruluşları kamulaştırma yapamıyor ya bir tane istisnası varmış:
TOBB...
Hayırlı geceler...
-
Arkadaslar kuruma herhangi bir evrak postaladiniz mi? Ben yapmadim.
-
@furken başvuru aşamasında mı?
-
Arkadaşlar birisi yakın eğitimin de online denemesi olacak demişti, bulamadım bir türlü. Link olan varsa paylaşabilir misiniz?
-
Bugün itibariyle İstanbul Maltepe’de askerliğe katılacağım. Cumartesi Ankara da sınava gelmem nasıl olacak bilmiyorum. Demoralize oldum gidiş geliş stresi ayrı askerde çalışamamak ayrı.
-
Memleketi terk ve ölüm gibi nedenlerle yükümlülüğü kalkanların ikmalen, re'sen veya idarece tarh olunan vergiler, tahakkuk tarihinden itibaren bir ay içinde ödenir. Bu süreler 6183 sayılı Kanun gereğince teminat gösterilmişse ve ödeme için belli taksit süresi geçmişse ne kadar süreyle uzatılır?
A) 15 gün
B) 1 ay
C) 3 ay
D) 6 ay
E) 1 yıl -
@rootofallevil 1 ay
-
-
@numerusclauses yakın eğitimin sayfasından duyurular bölümünden kayıt işlemini yapıyorsunuz
-
Dikkat dikkat..
Sorulmasını bekliyorum...
Eskiden var olan CB'nin tek başına aldığı kararlar yargı denetimi dışıdır hükmü kaldırıldı ve artık ilk derece olarak Danıştay da görülür...
Bir çok testte şunu farkettim tam bir çeldirme sorusu dikkat edin:
Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerine karşı Danıştaya değil Anayasa Mahkemesine gidilir..
Cumhurbaşkanı kararları ve Cumhurbaşkanınca çıkarılan ülke düzeyinde ki yönetmeliklere karşı Danıştaya gidilir..
Hayırlı, nurlu sabahlar...
-
@tyr61 hocam hemen moral bozmayın. Ben yardımcı oluyorlar diye duydum. Siz konuşun gidince mutlaka bu konuyu. Allah yardımcımız olsun...
-
Cevap 3 ay
-
@mehmetemir hocam cumhurbaşkanının yalnızca ülke çapında uygulanacak yönetmelikler değil, tüm yönetmelikleri için danıştaya gidilmez mi?
-
@yamandede Tüm yönetmelikler dostum. Kararname dışı düzenleyici işlem diyor kanun. Ülke geneli sınırlaması yok
-
@yamandede @mr-aday doğru dersiniz eksik yazmışım size hakkınızı helal edin...
-
Arkadaşlar bu Kaşıkçı olayı ile ilgili mutlaka soru gelir diye düşünüyorum ama şunu mutlaka bilmemiz lazım...
Elçilik veya Konsolosluk Binası, Temsil Ettiği Ülkenin Toprağına Dahil Değildir sadece Dokunulmazlıkları vardır...
Toprak olarak bulundukları ülkeye aittir..
Herkesin temsil ettiği ülkenin toprağına bağlıdır yanılgısına karşı birçok hoca açıklama yapmış bizzat..
Sizden ricam mutlaka şu yazıyı okuyun..
Hem bu konuda hemde konsoloslar nasıl cezalandırılır filan çok güzel anlatıyor...
https:/ /www.google.com/amp/www.hukukihaber.net/makale/amp/6142
-
@rootofallevil 3 ay
-
Arkadaşlar şimdi kesin olarak siyasi parti grupları meclis soruşturması için görüşme yapabiliyorlar değil mi