29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Çanakkaledeki taşınmaz ulaştırma bakanlığı tarafından acele kamulaştırma ile kamulastirilirsa, iptal davası için yetkili mahkeme taşınmazın bulunduğu yer idare mahkemesi değil mi arkadaşlar?
-
@geçuyandım ben de taşınmazın olduğu yer mahkemesi olarak işaretledim. Cevap ankara cıktı. Türkçede de 1 yanlışım vardı Ama hatırlayamadım hangisi oldugunu. Vergiye bir daha çalışmam lazimmis
-
-
@confutatis Yok hocam benim bahsettiğim soru o değildi. Borçlunun alacak üzerinde intifa hakkı olduğu müddetçe zaman aşımının durması gerekir. Ama soru bu durumda zaman aşımının durmadığından bahsetmiş.
-
Arkadaşlar maliye ve iktisatta soru beklediğiniz yerler nereler acaba 2 mikro ve 2 makro şeklinde mi soru dağılımı ?
-
Iyi akşamlar arkadaşlar bugün bi hocamla konuştum bu meclis soruşturması konusunda hangisini baz almamız lazım diye içtüzük 113. Madde uygulanacak. Anayasada yazmıyor diye içtüzük hükmü kalkmaz dedi.
-
@nrpsmf ne olacak yani meclis soruşturması içi n
-
@nrpsmf eğer soru 1982 Anayasasına göre..şeklinde gelirse kalkmış varsayacagiz yok eğer bunu belirtmezse kalkmamış gibi içtüzük hükmünü göz önünde bulundurarak cevap verecegiz
-
http://www.bumko.gov.tr/TR,5697/genel-butce-kapsamindaki-kamu-idareleri-i-sayili-cetvel.html
Arkadaşlar özel, genel hepsinin listesi var..
-
@ezo gelir ve servet vergileri diyor sertkan erdurmazın kaynağında
-
@olursaolur @kemankeşş hocanın verdiği cevaba göre içtüzüğü dikkate alıcaz
-
Dostlar konuyla alakasi yok biraz icime dokmek adina bir seyler soylemek istiyorum. Hemen hemen hepimiz bu ulkenin gelecegi olup, anne babalarimizin, arkadaslarimizin, hatta esimizin, cocugumuzun gurur duyabilecegi basarilara imza atmak istiyoruz. Bu zorlu surecte pes ettigimiz anlar da oldu. Bugun kendi adima cok sinirlendim. Bir an o kadar emek verdim karsiligi bu muydu diye soylendim. İyi okullarda okudum ilkokuldan beri hep basariliydim ama bazen ne yaparsaniz yapin bir yerden sonrasi nasip olmuyor bunu anladim. Rızık denen sey bu olsa gerek. Idari yargi sinavi benim son sinavim. Ama icimde hep o umudu korumaya calistim. Son finalde belki de basarili olamayacagim ama gururlu finalist olarak hayatima devam edecegim. En azindan keske dememek icin sonuna kadar birakmiyorum. Kızımla eşime ayirmam gereken zamanimi bazen vicdanen rahatsiz olsamda derslere ayirmaya calistim. Ve nihayet sona geldik. Kimimiz yoluna devam edecek... mehmetemir hocamin dedigi gibi bazen cok calisirsiniz ama sinavda olmaz olmayacak hatalari yaparsiniz, bazen de tam tersi olur. Ben son ana kadar icimde bu inanci koruyarak geldim. Bu forumda gercekte tanimadigim ama uzun zamandir taniyormusum gibi hissettigim degerli insanlar dostlar tanidim. Insallah hepimiz icin en hayirlisi olur. Selamlar kolay gelsin, Allah zihin acikligi versin
-
@sbf1983 Hocam ne guzel ifade ettiniz. Sizin icin ve diger arkadaslarim icin, hepimiz icin umarim en hayirlisi olur. Dilerim hepimiz basarili oluruz. Ben de helallik almaya geldim, kar meselesi yuzunden yola erken cikacagim ve buralara pek bakma firsatim olmayacak buyuk ihtimalle. @mehmetemir hocam ve sizler hakkinizi helal edin. Bildigini kendine saklamayan, paylasan ve bunu yaparak bir noktada baskalarini da buna tesvik eden guzel insanlar var burada. su iki aylik surecte en ufak bir surtusme, asap bozucu bir olay yasamadik. Buradaki her bir kisi bu guzel meslegi hakkiyla yerine getirebilecek olgulunlukta ve nitelikte insanlar. Bundan hic kuskum yok. Hepiniz haklarinizi helal edin. mehmetemir hocam siz hepimizin hem ogretmeni hem psikologu oldunuz bu surecte. siz de hakkinizi helal edin. Bunu hep soyluyordum, tekrarlayayim bana nasip olmasa bile, sizlerin basarilarini buradan takip edip cok ama cok mutlu olacagim. Aramizdan birisi/birileri basardi diyecegim. Allah hepimizin yardimcisi olsun.
-
@gaye helal olsun hocam.
-
Asıl sizden Allah razı olsun beni duygulandırdınız..
Oysa ki ben hiçbir şey yapamadım...
Elimden daha çok şey gelmesini isterdim...
O kadar çok kişi ile konuştum ki hepsi de birbirinden daha değerli kişilerdi..
Bu mesleği hakettiklerine şahidim..
Ha ilan geldi ha gelecek derken bakın sınav geldi..
Hatta bir bakmışsınız bir gün önünüzde bir dava varken bir anda bu günler gözünüzün önünde canlanıvermiş..
O günlerde gelecek Allah'ın izniyle emin olun..
En büyük müjde dualarda yer almaktır..
Şair Baki'nin dediği gibi:
Kulaklarda hoş bir seda olarak kaldı isek bu dünyadan başka bir alacağımız şey kalmamıştır..Ve son olarak bir husus demek istiyorum..
Hani hep diyoruz ya artık alışkanlık olmuş bizde hemen " Allah razı olsun " diyoruz..
Bu güzel kısa cümleyi hiç düşündük mü?Allah razı Olsun diyoruz..
Allah razı ise düşünün bir kuldan Allah razı ise daha ne olsun..
O razı ise hiçbir şeyin ehemmiyeti kalır mı şu fani dünyada..
O yüzden bu güzel cümleyi ömrümüz boyunca kalbimizde ve dilimizde hep bulundurulım çünkü en büyük duadır o...
Dinlediğiniz için teşekkür ederim...
-
Konuyla biraz alakasız olacak ama özellikle Ankara'da yaşayan veya Ankara'yı iyi bilen arkadaşlara bir sorum var: Sınava gazi iibf de gireceğim, ordan çıkışta kurtuluşa, ordan da aştiye geçeceğim 15.30 da otobüsüm var. Sınav 13.25 te bitiyor o vakte kadar yetişebilirim değil mi?
-
@mminervaa kurtuluşta çok oyalanmazsaniz rahat yetisirsiniz.
-
@mminervaa Hocam kurtuluştan aşti ‘ye ankarayla gitmeniz indi binvi vs derken yarım saati geçmez
-
@mminervaa beşevler ankarayına binip kurtuluş durağında inecekseniz bu mesafe 10 dakika falan sürer. Kurtuluş aşti arası da 15 falan.
-
@mminervaa hocam hepsi ankaray guzergahinda. Baska bir vasitaya ihtiyaciniz olmaz.