29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
4 senedir girdiğim her sınav sonrasında, "sınav kolaydi " yorumu, cok sık duymusumdur. Ama sınav sonuçları aciklaninca, baraj yine eski sınavlara benzer olmuştur. Bu sınavda da eski sınavlardan pek fark olduğunu düşünmüyorum.
Matematik soruları zordu. Tarih orta düzeydi.
Ortak alan kolay olsa da, idari yargı alanın zor olduğunu düşünüyorum. Vergi ile ilgili sorularda, kacirilacak soru fazla gibi geldi.
Biz elimizden geleni yaptık. Gerisi bekleyip, göreceğiz. Hepimizin hakkında hayırlısı. -
Mehmet emir, kardeşim. Senin sonucunu çok merak ediyorum. İşallah ilk 300 de olursun. Hak edeni Allah bilir. Ama senin hakkın bizden daha iyi olsa gerek.
Sınav sürecinde birçok kişiye verdiğin psikolojik destek için teşekkürler. -
Arkadaşlar Allah hepinizden razı olsun..
Adli yargı sınavı çok zordu heleki icra ve ticaret çok zordu. Biz elimizden geleni yaptık. Gerisi Allah'a ait olursa kaderim olmazsa imtihanım..
Allah nasip ederse burda hakeden bir çok arkadaşım var hepimiz kazanacaz hepimiz mutlu olacaz inşAllah..
Sakın umut kaybetmeyin..Artık moral bozmak isteyen bir çok kişi karşınıza çıkacaktır..
Sakın moral bozmayın..
Sınav açıklanana kadar metanetinizi koruyun..
Tek yapmamız gereken birbirimize dua etmek..
Emin olun herşey nasip nasip..
Artık vakit dua vakti..
Sakın üzülmeyin..
Bembeyaz karın içinden nasıl kardelen bir anda çıkıyorsa sizde sakın umudunuzu kaybetmeyin..
Çünkü emin olun nasipten öte yol yok..
Sadece bekleyin ve dua edin..
Ne olur moral bozmayın..
Artık vakit dinlenme vakti..
Çok az bir süre sonra da emeklerinizin karşılığını alma vakti..
Dualarım sizle..
-
@mehmetemir Ne olursa olsun yıkılmak yok değil mi hocam? Umarım bahar aylarında güzel bir ilan daha gelir de yapamayan arkadaşlar onda telafi eder.
-
@corleone aynen hocam..
Garibana ses mazluma nefes olmak bir ömür boyu devam edecek.
Ama şimdi kazandım kazanamam demeyin..
Ne olur tek yapacak şey dinlenmek ve dua etmek..
Gel görelim Mevlam neyler neylerse güzel eyler...
-
@mehmetemir kendime çok fazla güveniyordum fakat adli beni de kötü çarptı 72 73 civarı olur diye düşünüyorum kendi açımdan 3000. Adayın puanı sizce kaç olur geçmiş seneki sınav soruları da değerlendirildiğinde ?
-
@mehmetemir gecmis olsun dostum Allah hakkımızda hayirli ise nasip etsin insallah dua edelim birbirimize 🤲
-
Kutluay hoca twitterda yenisi gelecek nasıl olsa diye bir tweet atmış ne zaman olur acaba yeni bir sınav?
-
@sinavsinavv Hocam 3000. aday şöyle böyle önemli değil bunları dediğim gibi hiç düşünmeyin..
Her sene değişmiş bu sınır sınavın zorluğuna göre..
Bu sene de zordu büyük ihtimalle düşecek sıralama..Ama bunları düşünmeden artık dinlenin ve hepimize dua edin..
Yorucu bir süreçti elhamdülillah iyisi ve kötüsü ile geçti..Artık vakit dua vakti...
-
@mehmetemir hocam sizin icin dua ediyorum. insallah sizin guzel haberlerinizi aliriz. yurekten diliyorum. ben mahvetmisim. ozellikle ortak alan cok kotu. calismayi birakmayacagim. hepimiz icin en hayirlisi olur umarim. sizin mulakat haberinizi almayi cok isterim.
-
@marxistkeynesyen Kutluay hoca 2017de de gelecek ilan dedi ısrarla . Ama gelmedi . Kimsenin sözüne takılmayın , çalışmayı bırakmayın . Nasipte varsa zaten olur...
-
@gaye dualar müşterek hocam..
Allah yardımcınız olsun...
-
Bizim okulda çıkanlar çok zor diyorlardı bu süreçte öğrendiğim tek şey kolay sınavdı dediğim hic bi sınavı geçememiş olmam.Allah herkese emeklerinin karşılığını nasip etsin hayırlısı değilse de daha güzellerinden versin
-
Dostlarim kolay görünümlü zor bir sınavı geride bıraktık. Içerisinde azami derecede ikilemde bırakan sorular mevcuttu. Anayasa iyuk gibi bazı gruplar kolay iken ceza borçlar vergi grupları zordu ve celdiriciydi. 60 alan neti yapan kazanır gibi söylemlere de aldanmamak lazım zaten her gruptan 1 yanlışı olsa 60 dogru eder. Ki her 7ser soruluk gruplardan 1 yanlış yapmamak içte bile değildi. Herkese geçmiş olsun dostlarim.
-
@yakup-cemil benim de iki şıkka indirdigim cok soru oldu. Dogrudan kanun metnindeki kelime oyunlarina geldim. Benim gibi yeterince calisamayan yetistiremeyen yapamamistir sansi de yaver gitmemisse.
-
@sbf1983 kesinlikle benim içinde böyle bir sınavdı. Özellikle hangi soruyu iki şıkka indirdiysem yanlışı işaretlemişim. Emin olduklarım bile yanlış çıktı. Artık önümüzdeki sınavlarda daha deneyimli olarak şansımızı tekrar deneyeceğiz.
-
@gamzeja basarilar hocam:)
-
@sbf1983 sizede hocam.
-
Adalet Bakanı Gül'den önemli açıklamalar: Hakim ve savcı yardımcılığı geliyor
Hakim yardımcılığı savcı yardımcılığı sistemini getiriyoruz. Belli bir dönem hakim nezaretinde belli bir tecrübe kazandıktan sonra hakim adayının kürsüye çıkması.
Sonrasında bir sınava daha girecek. Kazanırsa hakim olacak. Kazanamazsa hakim yardımcısı savcı yardımcısı olarak devam edecek.
-
@corleone İdarî hakimlikte durum nasıl olacak acaba