2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı
-
@islimbot sorulmuyor mu yani konuda yok diye anlayamadım
-
Arkadaşlar maliye ve muhasebesi 0 olan biri, çalışmaya başlasa eleme sınavını geçebilir mi?
-
@hakan1908 Maliyeyi halledersiniz fakat muhasebe sıkıntı çıkarabilir. Genede halledebilirsiniz sıkı bir çalışma temposuyla.
-
@hakan1908 inandıktan sonra hiçbir şey imkansız değildir. Konular KPSS kadar geniş değil (çok az da değil), yarından itibaren başlayıp halledebilirsiniz.
-
@müspetmenfi @gossen teşekkür ederim, cevapladığınız için
-
@khalkedon bazen bir konuyu bilmek için bir kaç konu hakkında fikrimizin olması gerekir misal maliye politikalarında borçlanma ve harcama politikalarını yapmak için devlet nasıl borçlanır nasıl harcar bilmek gerekir fakat çıkacak sorular politika sorularıdır. Şahsen derinlemesine yazmayan konulara yönelmiyorum fakat gerektiği ölçüde bilgim olması açısından kısa özetleri okuyorum.(gereken konuları)
-
@hakan1908 kesin olarak geçemez.
-
kültür yetenek kısmında tarihe çalışmak gerekir mi sanat tarihi filan çok enterasan dersler. bunların yerine alandan telafisi yapılır mı
-
@bohr 2 gk gy sorusu 1 alan sorusuna eşit sanırsam alandan telafi edebilirsiniz fakat alandan çok iyi yapmanız gerekebilir.Standart sapmaları da dikkate almak lazım 1 gk gy sorusu 0.7 0.8 alan sorusuna yakın puanda getirebilir. Benim tavsiyem tarihe çalışmanız iyi olur.
-
Arkadaşlar eleme sınavı için alan kısmında konu konu ayrıldığını göremedim ilanda hukuk kısmı için. Medeni hukukun borçların ticaretin hangi kısımları olacak acaba yönlendiren olursa çok sevinirim.
-
@meminerd Bilmiyorum ama kpss de ne çalıştıysam aynısını çalışacağım. Medenide kişi miras aile eşya hepsine bakmak lazım bence borçlarda aynı şekilde. .
-
@meminerd eleme sınavında sadece iyuk sormuyorlar gerisi kpss nin aynısı
-
İktisat teorisi ve iktisat politikası içeriği nedir?
-
Ben de iktisat teorisi ve iktisat politikasına hangi kaynaktan çalışmayı düşünüyorsunuz arkadaşlar onu merak ediyorum.
-
@müspetmenfi cevap için teşekkür hocam aynen tarih çalışılmalı
-
Arkadaşlar sınava çalışabilmek için milli kütüphaneye gidiyim istiyorum ama Ankara’nın yabancısıyım çok bilmiyorum. Duyduğuma göre orası galiba bölüm bölümmüş. Hangi salonda en rahat çalışılabilir? Bir salonda üniversite sınavına hazırlananlar çalışıyor diyorlar bir salon çok sesli, giren çıkan çok oluyor diyorlar. Bir de Kızılay’da Güvenpark arkasında Adnan Ötüken varmış orası nasıl ? Geçen yıl tadilatta diyorlardı. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
-
@mbguy milli kutuphane harika biyer ders calismak icin diger sehirlerde ders calisanlardan direk +10 net önde baslatir.Kizilaydaki dediginiz yer bu yil temmuz ayinda gittigimizde kapaliydi okuma salonu suan ne durumda bilmiyorum
-
@mbguy Milli iyi ama tuzlu. Yeme-içme pahalıya geliyor. Salonlar birbirine benzer durumda ses konusunda. Kapıya yakın oturmadıkça sorun olmaz. Gerçi hoş kapıya uzak olup kulak tıkacı takan da oluyor :)) kişiye göre değişir bu ses konusu. Sıcaklık sorun bana göre. Halide ve Müjgan salonları görece daha az sıcak oluyor.Tabi onların da bazı yerleri sıcak olabiliyor. Bu sıralar salonlar çabuk doluyor 11.00'den önce gelmeye çalışın. Kart çıkartmanız gerekiyor.Bunun için kütüphanenin sitesinden form doldurup kütüphanenin kullanıcı girişindeki soldaki bankodan kartınızı çıkaracaksınız. Gerekli belgeler sitede yazıyor.
-
@mbguy kütüphane seçeceksen kesinlikle milli kütüphaneyi tercih et, günlük çok rahat 8 saat ders çalıştırır etrafında harıl harıl çalışanları görünce senin de motivasyonun yüksek kalır. kültür bakanlığında yemek yeniliyodu önceden ama şimdi dışardan kimseyi almıyolar ulaştırma bakanlığında da yemek saatlerinde gidip yiyebilirsin hemen yanında zaten kütüphanenin yada en kolayı ve ucuzu evden getir yoksa baya maliyetli oluyo.
-
@kaymakamiye olmaz yapman lazim. Otur muhasebe calis.