2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı
-
tarih
kongreler 1 kesin
savaşlar sonrası gelişmeler çok yüksek olasılık ( 1. inönüden sonra ne oldu vs. )
siyasi ya da eğitim alanında yapılan inkılaplar çoklukla -
@kalendermeşreb muhasebe notları varsa atabilirmisiniz ?
-
dostlar daha önce bir çok kaynakta sayıştayın hangi kurumu inceleyip hangi kurumu inceleyemediği hakkında bir çok farklılık gördüm. bir hocam bununla ilgili sayıştaya başvurmuştu. önemli olduğunu düşünüyorum :
sayıştayın kendisi( TBMM hessapları inceleme komisyonu)
TBMM ( TBMM hes. in. kom.)
köyler
vakıf üni
varlık fonu
spor fed.
mahalli idare birlikleri
kamu kur. nit meslek kur
siyasi partiler -
bir de dostlar kolaylıkla bulunabilecek soruları sürekli ve tekrar tekrar sormak yerine , bilgi akışını arttırıp dikkat edilmesi gerekenler yerler üzerinden gidersek başlık çok daha faydalı olur. hakimlik başlığında böyle bir ortam vardı ve baya da faydalı olmuştu.
-
@mahmut-usenir @misiko Hocam bende pdf yok ama sizin icin iletişime geçerim. Rızası olursa elbette.
-
bu süreçte size en büyük tavsiyem zaman ayarlaması üzerine yoğunlaşın. çoğu insanın en çok zorlandığı yer 90 soruyu 90 dk da çözmek olmuştu. o yüzden konu ağırlıklı çalışmak yerine soru ağırlıklı çalışmak çok daha mantıklı olacaktır.
-
@çıkmadıkcandan teşekkürler hocam:)
-
@çıkmadıkcandan 1 tane de nobel ödülü her sınavda neredeyse sorulmuş özellikle fen bilimleri alanındaki benim gözlemlediğim:)
-
@çıkmadıkcandan Evet hocam. Kurum iyi olunca sınavda bayagi eleyici oluyor. Siz mülakata kaldınız mı
-
@kalendermeşreb ne yazık ki dostum kalamadım. bilgi edinmeye başvurdum. Cevap bekliyorum acaba hangi dersi yapamadımda olmadı. o yüzden bu sınav benim için daha önemli hale geldi.
-
@kaymakamiye sağolun hocam
Nobel Barış Ödülü: Doktor Denis Mukwege ve Ezidi insan hakları savunucusu Nadia Murad
■ Nobel Tıp Ödülü: Japon Tasuku Honjo ile ABD'li James P. Allison
■ Nobel Fizik Ödülü: ABD'li Arthur Ashkin, Fransız Gerard Mourou ve Kanadalı Donna Strickland
■ Nobel Kimya Ödülü: Frances H. Arnold ile George P. Smith ve Gregory P. Winter
■ Nobel Edebiyat Ödülü: Verilmeyecek
■ Nobel Ekonomi Ödülü: Henüz verilmedi -
@çıkmadıkcandan Hayırlısı olsun. Gecen sene cok talihsiz bir yıl oldu. Umarım bu sınavda iyi bir seyler yaparız. Bu arada herhangi bir deneme aldınız mi, önerebileceginiz?
-
@kalendermeşreb deneme almadım dostum. İyi deneme bulsak da keşke alsak. Ancak hakimlik için monopol almıştım sadece bir tane çözdüm ve sonra dolaba kaldırdım. Gereksiz çok zorlamışlardı. Öyle denemelerden uzak durmak lazım.
-
@çıkmadıkcandan Kesinlikle bende aldım bes deneme çözdüm. Sadece moral kırıklığı. Oz4el hukuk gereksiz zorlama olmuş. Ben alırım bir deneme yakında burada paylaşırim fikrimi alacak olursa
-
@kalendermeşreb piyasada biri savaş yayınlarının içinde olan 5'li deneme var bir de ayrı olarak basılmış yazarın kendi yayınevinden çıkan var. Sadece 2 seçenek var
-
@islimbot Hocam ben inceledim begenmedim kitap olanı almam yani. Ki bir de pahali degmez bence.
Mustafa Dincedemir-Emir Kalkan deneme çıkarmış. Ona bakacağım bir de.
-
@kalendermeşreb mustafa dinçdemir i tanıyorum iyi niyetli bir insan . maliye sorularını yazan isimleri de biliyorum serdar hoca ve ismail hoca bence çok iyilerdir. diğer isimleri tanımıyorum. tanıyan arkadaşlar varsa bizi bilgilendirsin
Hukuk : Mustafa Dinçdemir, Metin Kaya ,Kenan Bulut, Emin Kalkan ,Yiğit Yılmaz, Gökhan Saygın
Maliye : İsmail Engin , Serdar Şahin
İktisat : Salim Göl , Erdem Karabay
Muhasebe : Köksal Ayhanlı -
@çıkmadıkcandan Madem öyle onu alayım zaten secenek yok.
-
@çıkmadıkcandan digerlerini bilmiyorum ama ismail hocadan ders almistim piyasada ustune yok bence gazi maliyenin en iyisi pardon hacibayramin
-
@kalendermeşreb bi tanede akfon notevi çıkarmış.akfonun sayfasında bilgiler var.ben ömrümde hiç deneme çözmedim acaba gerçekten faydası var mı ?