2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
-
@zencitarzan ahmet girişimci olduğu için üreticiden üreticiye olmalı bence de.
-
@hahamas aynen hocam adam sonuçta bir şey üretecek
-
@eyll Sanırım transfer harcama çarpanının değeri verilmişti ve buna göre kamu harcama çarpanını soruyordu.
-
@norm hocam bende iştirakle işlenen suçlarda failler eşitlilik ilkesi geçerli diyen sıkkın yanlış olduğunu sorununda yanlısı sorduğunu hatırlıyorum
-
@bindokuzyüz3 ama şu bir gerçek cokk kalitesiz sorular
-
@mahlaki Teşebbüste herkese eşit ceza verilir diyordu, yanlış olan şık o olacaktı. Ayrıca kast ile ilgili bir soru vardı ama tam hatırlayamıyorum. Son olarak 81. sorunun yanıtının üreticiden üreticiye pozitif dışsallık olduğunu düşünüyorum çünkü x kişisinin müteşebbis olduğu vurgulanmıştı.
-
@bulbasaur hocam evet üreticiden üreticiye de olabilir ama orada girişimcinin gelecek olan interneti girişim için kullanılacağı belirtilmemiş sadece girişimci diyerek bizi yanıltmak istediklerini düşünüyorum . direk gül üreticisi bal üreticine gibi bir şey değil yani. dediğiniz teşebbüs sorusunu da tam hatırlayamadım.
-
@mahlaki İştirak yerine teşebbüs yazmışım. İştirakle ilgili yanlış olanı soruyordu. İştirakçiler eşit ceza alır şıkkı yanlıştı.
-
@mahlaki Sınavı hazırlayanlar akıl oyunu yapacak kapasitede değildi bence 50-50 diyelim o zaman.
-
@mahlaki eğer girişimci yazmasaydı yüzde yüz üreticiden tüketiciye olurdu ama girişimci kelimesi işleri değiştirir belki birçok kişi orada girişimci kelimesini görmedi
-
Biri şu 20. Soru neden MC > Mr olmuyor açıklaya bilir mi ? Öğrenmek için soruyorum cevabım da direttiğim için değil
-
@akademili yonetim biliminin bilimsel olarak ortaya çıkışı 19.yy
-
@kuşçubaşıeşref karın azalmaya başladığını söylüyordu. burası da tam olarak mr nin 0 olup daha da azaldığı yer olduğu için
-
@bulbasaur Hukuk boşluğunda hakim ne yapar sorusu vardı.
-
@kuşçubaşıeşref mc>mr olacak hocam merak etmeyin..
-
@zencitarzan Başta bende görmedim sonradan bakınca dikkatimi çekti.Bilinç altı müteşebbis değil müşteri gibi okudu.Çok kişi yanılgıya düşmüştür
-
Rekabetçilikle ilgili bi soru vardı düşünür ismi soruluyor du şıklar arasın da Marx da vardı bu soruyu hatırlayan var mı ?
-
Evet hukuk yaratma vardı birde @Mahlaki bunu da yazalım. Arkadaşlar 100 e tamamlayalım. Bu arada sınavın 70e kadar düşme yolu vardı bence. Çünkü net olmayan ve herkesin farklı yaptığı birçok soru var ve sınav kolay değildi.
-
@kuşçubaşıeşref hocam toplam hasılat (TR) toplam maliyet (TR) üzerinden grafik analizinde zarar geçiş noktası varya oradan sonrası için eğimlerin durumunu soruyor TR Negatif eğimli, TC pozitif eğimli yani MC > MR oluyor
-
@gossen bende mc > mr düşündüm cevaplar farklı çıkınca ondan sorup öğreneyim dedim