VakıfBank Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı
-
@Garmonbozia sorunun açık halini hatırlıyor musunuz çok kafama takıldı da
-
@A.Chahechouhe hocam orjinden başlayan tüm doğruların esneklikleri aynıdır. Sadece eğimleri farklıdır.
-
@ucanizmirli ingilizce biliyosaniz egrilerin egimini anliyosunuzdur ben bunu suraya birakayim belki orjinden cikan egrilerin esnekligini anlayan biri olur https://www.e-education.psu.edu/ebf200wd/sites/www.e-education.psu.edu.ebf200wd/files/images/0203b.jpg
-
@bjk34 hocam paylastigim grafige bakin hepsi ayni orjinden gecmesine ragmen heosi ayni esneklige mi sahip?
-
-
-
Evet arkadasimiza farkli ithamda bulundugum icin ozur diliyorum arkadaslar. Soruyu ben yanlis yaptim. 3 dogru da ayni esneklige sahip.
-
@A.Chahechouhe Hocam eğim farklı şey esneklik farklı şey
-
@A.Chahechouhe iktisat okudum ; dikey eksenden çıkan tüm eğrilerin arz esneklikleri birden büyük , yatay eksenden çıkan tüm eğrilerin arz esneklikleri birden küçük , orjinden çıkan tüm eğrilerin arz esneklikleri de bir e eşit olur. Öyle cevaplara da hiç gerek yok ; )
-
@hopa-- dogruymussun hocam kusura bakma
-
@buralardayeni ben hiç böyle bi soru hatırlayamadım maliye sorusu muydu
-
- yatay eksende para miktarı, dikey eksende faiz oranı vardı
- otomatik stabilizatör (artan oranlı vergi)
- -1/3
- miktar ''3''
- p=mr
- yalnız I (tam tamamlayıcı)
- üretim olanakları eğrisi
- tekelci rekabet sorusu(atıl kapasite uzun dönemde de)
- 300 (çarpan sorusu,
- 30-45 derece(bütçe doğrusu vardı x ve y ekseni)
- sermaye hesabı
- nominal ücret (phılıps eğrisi sorusu)
- mpl=0 (apl max olduğu zaman)
- avc min(kapatma noktası)
- apl ve mpl artıyor
- apl max
- p=ar
- aps=0.75
- reeskont, açık piyasa ve zorunlu karşılık
- dış ticaret haddi (ihracatın ithalatı karşılama oranı)
- iş gücüne katılım oranı (çaışanlar ile işsizlerin toplamı aktif nüfusa bölünecek, çalışamayacak durumda olanlar dahil edilmez)
- toplam arz eğrisi yatay ve çarpan
- faiz oranı gsyh’da yoktur
- monetarsitlerle ilgili soru (dolaşımdaki para istikrarlıdır)
- talep enflasyonuna neden olmayan (parasal ücretlerdeki artış)
- emek değer sorusu
- 4 yıllık lisans sorusu (sol yukarı)
- avc=10
- sabit maliyet sorusu 1000 olacak
- s1=s2=s3
- watson veya cove endeksi
- sosyal güvenlik transferde yer alır ama gsyh etkiler mi etkilemez mi şüpeli
- verginin daha az kısmını tüketici öder
benden bu kadar arkadaşlar,
-
@quesnay91 emek değer cevabının sorusunu hatırlıyor musunuz ?
-
@nedret ben onu karsilastirmali yaptim ama emin degilim
-
@nedret soruyu tam hatırlamıyorum ama iş bölümü ve uzmanlaşmayla ilgiliydi, bunlar tamamen benim cevaplarım, ama kesin doğrudur diyemem.
-
@buralardayeni hocam bu doğrular orjinden mi çıkıyor hepsi? orjinden yani sıfır noktasından çıkan doğruları soruyordu soruda. bende sınav heyecanıyla senin gibi yaptım ama sınav sonunda yaptığım hatayı anladım.
-
'Tarife' vardı cevaplar arasında hatırladığım..Yalnız uluslararası iktisat sorusu karşılaştırmalı üstünlük olmalı,mutlak değil soru tam uzmanlaşmadan bahsediyordu..
-
@Del-Piero hocam benim bildiğim mutlak ve karşılaştırmalı üstünlükler tam uzmanlaşmaya dayalı , hescher ohlin kısmı uzmanlaşmaya dayalıydi .Birde soruda işbölümü diyorduya bu da Smith TE daha fazla geçtiği için mutlak üstünlük dedim ben ama.
-
@hopa-- Hocam mutlak üstünlükte iki malda da üstünseniz iki malı da üretir eksik uzmanlaşmaya giderseniz bu durumda dış ticaret dahi olmaz..fakat karşılatırmalı üstünlük teorisinde 'göreceli' üstünlük baz alındığından her durumda (iki malda da mutlak üstün olsanız dahi) sadece bir mal üretir,kaynakları sadece en etkin malın üretiminde kullanarak tam uzmanlaşmaya gidersiniz..
-
Arkadaslar maliyenin de cevaplarini toplu olarak paylassaniz