29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@sbf1983 hocam siklarda subjektif sart olsaydi ben onu isaretleyecektim. sart diyen herkes hakli bence zaten. osym guzel tuzaga dusurmus ne diyeyim biz de dusmusuz.
-
@toranj memuriyetten çıkarma cezası verildiği an statüden çıkılmıyor, bu kararın uygulanması sırasında yapılan idari işlemle statüden çıkılıyor. Ben de böyle yorumluyorum.
-
@numerusclauses Başvuru klavuzunun 8. sayfasında standart sapma konusu açıklanmış. GK/GY için her 6 soru için Alanda ise her 7 soru için standart sapma hesaplanıyor. Yani toplamda 15 ayrı standart sapma alanı var.
-
Dostum vergi hatası düzeltme sorusunu kanuna bakıp hazırlamışlar ama cevap hatalı bence 4 md ye 2007 de eklenen fıkra açık vergi dairesi müdürlüklerinin görevini üstlenerek kurulan vergi dairesi başkanlıklarında bu yetki başkana ait diyor yani başkan genel yetkili değil eğer kurulu vergi dairesi olan yerlerde başkanın bu yetkiyi kullanması yetki tecavüzü olur kanunu yorumlamadan soru hazırlamış ösym yani imkanım olsa ankarada olsam bu soruya iptal davası açarım
-
bir kere de ösym hakimlik sınavlarını sıkıntısız yapsa aklım şaşacak valla her sınavda aynı naneyi yiyorlar cevabı kanunda net olan soruları sormak bu kadar zor mu? vergide birçok yenilik geldi tebligat usulleri değişti ne bileyim izaha davet kurumu geldi sorsana onlardan hem adayların mevzuat değişikliklerini takip edip etmediklerini test etmiş olursun
-
Arkadaslar şu puan listesine son yazılanlar da eklenip sıralansa diyorum . Sonradan yazanlar kaldı öyle. Toplu bi görsek daha iyi
-
@efe_yakup 22 58 puan 81 kardeşim ve bir sorum olacak idare testinin full olmasının bir katkısı olur mu s. sapmadan dolayı.
-
Kanun bide açıkça vergi hatalırını düzeltme yetkisi ilgili vergi dairesi müdüründedir diyerek genel bir yetkiyi düzenlemiş 2007 de ek fıkra ile vergi dairesinin yetkisini üstlenerek kurulan başkanlıklarda bu yetkinin başkan tarafından kullanılacağını dile getirmiş şimdi benim itirazım ösym ye şu eğer kurulu vergi dairesinde başkan bu yetkiyi kullanabilir mi eğer kullanabiliyor ve yetki tecavüzü de olmaz diyorsa cevap yerden göğe kadar doğru ama yok orda vergi dairesi müdürü yetkili diyorsa soru yanlış ve hatalı hazırlanmış( amatörce )
-
Ösym nin bu amatörce hazırlanmış ve ilerleyen yıllarda yargı kararıyla iptal edilen bir sürü sorusu var ve binlerce mağduru
-
Bu puan hesaplamasını nereden yaptınız arkadaşlar. benim 25-51 şansım nedir. Yorumlarsanız sevinirim
-
@hagihagihagi Eksik tahakkuk mükellefin suçu mu güzel kardeşim? Fazla tahakkuk Da eksik tahakkuk Da idarenin yaptığı işlemdir. Vergi hataları idare için düzenlenmiş bir müessesedir. Mükellefe sorumluluk yükleyemezsiniz. Bırakın sorumluluğu hata ile fazla parasını almışsanız faizi ile ödemek zorundasınız
-
düzeltme yapıyorum çok özür dilerim 23 gygk 57 alan olacak benimki medeni usuldeki sulh ve feragat sorusunu yanlış yapmışım bu durumda ham puan 80,47 geliyor
-
@kafdağınınarkası soru gayet açık düzeltme yetkisini kimler kullanabilir diyor. Size kalkıp da başkanlık olmayan yerde falanca ilin vergi dairesi başkanı kalkıp diğer ildeki vergi dairesi müdürü yerine işlem tesis etmiş vb. demiyor. Kanuna itibar etmiyorsanız itiraz edin ösym ye
-
@rootofallevil hocam 21 56 mülakata kalabilir mi sizce?
-
Bu ösym adam olamdığı sürece bizim eğitim sistemi düzelmez bir kerede adam akıllı sınav yapın bu soruları kim hazırlıyor acaba hazırlarken etraflıca düşünüyormu kanunun sistematiğine uygun çelişmeyen tartışmaya kapalı olmasına özen gösteriyor mu 213 sayılı vergi usul kanununa göre hangileri vergi hatalarını düzeltmeye yetkilidir gibi bir soru mu daha doğru yoksa 213 sayılı vergi usul kanunda kanunun çizdiği sınırlar içinde vergi hatalarını kimler düzeltmeye yetkilidir gibi bir soru mu birincide başkan sanki genel yetkiliymiş gibi her yerde bu yetkiyi kullanırmış gibi değilde ne ama bizim vergi dairesinde kullanamaz yetki tecavüzü olur
-
Ham 76 puan hiç mi umut yok arkadaşlar?
-
-
@kafdağınınarkası Aşağıdakilerden hangisinin/hangilerinin 4483 kapsamında soruşturma izni verme yetkisi vardır?
I. vali
II. kaymakamNe farkı var düzeltme yetkisi sorusunun ?
-
@kpsssss ihtimal var olabilir ama kesin olur deyip de umut vermek istemem
-
@mr-aday hocam hiç yok, lanet kitapta düzeltme yetkisi müdüre aittir yazıyordu