29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@ecem bir şıkta ceza kosulu ana alacaga bagli degildir diyordu . Yanlışı soruyordu bu şıkkı yaptım
-
@ecem hakim indirebiliyor diye biliyorum hocam
-
@marshallist hocam bilemem tabi yine çeldirici bi soru olabilir. ben çok üstünde durmadım o sorunun tam olarak cümleyi hatırlamıyordum dahi. kış lastiklerini taktırıp yaz lastiğini orda bırakıyorsa hükmen teslim olmaz. ama kış lastiğini alıp orda bırakıyorsa hükmen teslim
-
@gaye ilk itirazlar dosya üzerinden ama hakim isterse tarafları dinleyebilir. Sulh ve arabuluculuk ve anlaşamadıkları durumlar sanki aynı şıktaydı öyle hatırlıyorum
-
@gaye hocam o soruyu salladım değiştirdim falan ama sanırm taraflar anlaşamıyo falan öyle bi şık vardı onu yaptım
-
@toranj hocam osym cidden boyle bir tuzak soru hazirlamissa ne diyecegimi bilemiyorum. Ben dogrudan hukmen teslim diye gectim soruyu
-
@sbf1983 aynen öyle hocam işaretleyip geçtim hatta o soruda içimden dedimki bu kadarda irdeleme dedim. eğer öyleyse tam sorusunda kendime çok irdeleme demişim:)
-
@123456789 omsoruda sadece 1 tane doğru vardı diye hatırlıyorum ama
-
@toranj Hocam yaz aylarında kış lastiği alıyor ,kış ayında teslim alacak .Burada saklama (vedia) olduğu için araçların teslimi olması gerekmez mi? Herkes ceket pantolonu terziye verme örneği veriyor ama burada emanet edilen şey bir eklenti.
-
@123456789 evet hocam ben de oyle hatirliyorum. ama soru durusma zorunludur demiyor muydu? hic emin olamadim sorudan ama sulh arabuluculuk yaptim sonucta.
-
Vergide ihtiyati tahakkuk tarzı bir soru vardı. Cevabını hatırlayan var mi dostlar
-
@ezo ben de oyle yaptim hocam.
-
Siyasi partilerle ilgili ikinci soruyu bir türlü hatırlayamıyorum. Yükseköğretim görevlileri ile ilgili olanı değil diğerini
-
@yakup-cemil önceki sayfalarda var 13-14'e bir bak hocam
-
@marshallist hocam eğer dediğiniz gibiyse hükmen teslim olması gerek . hep o bildiğimiz pantolon paçası olayının lastik versiyonu olur. zaten hatıtladığım kadarıyla zilyetliği nasıl kazanmıştır diyodu
-
@kitap-kokusu %3 ü soruyordu sanırım mali yardım
-
@kitap-kokusu devlet yardımı almaları için gereken oy sorusu. Cevap yüzde 3
-
@toranj Hayır siyasi parti üyeliği ile ilgiliydi. Birden çok siyasi partiye üye olma gibi şıkları vardı
-
@gaye evet zorunlu olanı soruyordu. HMK madde 140 " Hâkim, ön inceleme duruşmasında, dava şartları ve ilk itirazlar hakkında karar verebilmek için gerekli görürse tarafları dinler; daha sonra, tarafların iddia ve savunmaları çerçevesinde, anlaştıkları ve anlaşamadıkları hususları tek tek tespit eder. (2) Uyuşmazlık konularının tespitinden sonra hâkim, tarafları sulhe veya arabuluculuğa teşvik eder; bu konuda sonuç alınacağı kanaatine varırsa, bir defaya mahsus olmak üzere yeni bir duruşma günü tayin eder. (2) " buradan sanki sulh ve arabuluculuk duruşma yapılmadan olamaz çıkıyor
-
@marshallist o soruda yetki itirazından bahsediyordu cevap ilk itiraz sebebiyle bu olacak