29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
Rassal yürüme
Sürekli gelir önsavını rasyonel beklentiler çerçevesinde ele alarak tüketimdeki değişmeleri öngörmenin mümkün olmadığını ve tüketimdeki değişmelerin yalnızca gelir ve servetteki beklenmeyen değişmelerden kaynaklandığını ileri süren ve Robert Hall tarafından ulaşılan sonuç. -
O sorunun kesin cevapı zamanaşımının takas
-
@mühlet eski defterleri yeterli yaprağı bulunmak kosuluyla vs bitmesine son 1 ay kala mıydı?
-
@rootofallevil soru da verilen rassal yürümenin tanımıydı.
-
@mühlet hocam pdf şeklinde yayınlamıyor, ais'te tek tek sorulara tıklayıp bakılabiliyor ve cevaplara.
-
@marshallist kullanılacak yıldan önceki son ay içinde diye biliyorum ben.
-
Öneri sorusunda varma teorisi olan 2 şık vardı
Açık bir kabul geremeyen mi
Açık bir kabul isteyenli miydi? -
@marshallist hocam soru eski defter değil diye hatırlıyorum eski defter yenileme derse ocak ayı olur. Verilen sorunun cevabı son ay da olacaktı.
-
@hedging fark etmez hocam son ay dediginiz iste.Dogru yapmışım
-
@marshallist siklarda son 2 ay 3 ay vs vardı 1 ay i arayip bulamadim son ay dedim zaten.
Bitmesinden onceki ay yani -
@marshallist hocam, "açık bir kabul durumunda kabul cevabının önerene gönderildiği an" olan doğruydu, ben yanlış yaptım.
-
Gönderme mi varma olmayacak mıydı?
-
@fc-real-gdp yani kısacası zor
-
Bir de şunu iyice anladım; hangi tür sınav olursa olsun öyle ayrıntıya girmiyorlar. Genel bilgiler üzerinden biraz kelime oyunu yapılıyor onda da dikkatli olmak lazım. Öyle özgün soru bankalarındaki gibi sorunun cılkını çıkartmıyorlar.
-
@fc-real-gdp hocam sözleşme kurulma değil hüküm ifade ettiği an diyordu. Kabulun vardığı an olması gerekmiyor mu?
-
@hedging en muallak bu soru galiba .
-
@marshallist Takas edilebilir
-
@hedging Kabulün gönderildiği an hüküm doğurur.
-
@marshallist hocam gonderildigi an hukum sonuc doguruyor. kabulun ulastigi an sozlesme kuruluyordu. serkan hoca sayesinde cozdum o soruyu.
-
@corleone ÖSYM'nin amacı artık ölçmek ,seçmek ,yerleştirmek değil nasıl sorsam da tongaya düşürsem olmuş. Yerleştirme hakkında da sözümü geri alıyorum zira iyi yerlestiriyor (!)