29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@hedging doğru bence de olması gereken bu. Yanı yargılama giderleri istememeli
-
@muzgor şart kesin var subjektif olmasi imkansiz ,inşai kısmı şüpheli hocam.
-
Ah şu vergiden son tekrarı yapsaydım. 1 ay önceki çalışmamla kaldı öyle.
-
Memuriyetten çıkarma cezası vermek farklı bir işlem, memuriyetten çıkarma işlemi farklı bir işlem değil mi? Öncesinde bir ceza veriliyor bu idari müeyyide kısmı, sonra bu ceza uygulanıyor memuriyetten çıkarma işlemi yapılıyor. Yani burdaki ilk işlem subjektif, ikinci işlem şart işlem değil mi?
-
Borçlarda zaman aşımı ile ilgili soru vardı.
-
@corleone aynen bende pişman oldum herseyi unutmuşum sınavda farkettim
-
@mühlet yazdıklarımı iyi okumamissiniz.Meslekten cikarma disiplin cezası ile diger (uyarma,kinama,kademe ilerlemesinin durdurulmasi) disiplin cezaları ayrı değerlendirilir diyorum ben.meslekten çıkarma cezası bir hukuki durumu sonlandırırken,diğer disiplin cezaları memurların statüsünde herhangi bir değişiklik yapmaz.Kaldı ki meslekten çıkarma cezası için soruşturma yerine kovuşturma ifadesi kullanılır ilaveten : itiraz,zamanaşımı süreleri vs de birbirinden farklıdır.
-
@marshallist hocam siz daha önce girdini mi bu sınava geçmiş senelere göre daha mu zor
-
@mühlet evet burada subjektif kisiye özel bir olay var ama Kanundaki subjektif işlem ile olaydaki subjektiflik aynı şey değil.Subejktif işlem olabilmesi için sadece ona özgü bir ceza olmalı ama kanuna göre burada herkes(tüm 657) icin yeterli şartlar oluştuğu takdirde memuriyetten çıkarma cezası verilir .
-
@muzgor soru bana değil ama cevap vermek istiyorum, önceki idari yargılara girdim, bu sınav diğerlerine göre çok daha basit kaldı. O yüzden hata oranı yüksek olur ama yüksek kapatır bence
-
@corleone zamanaşımı eksik borçtur.
-
@marshallist anladım. ben hala ikisine de yakınım ama
-
@marshallist doğumu itibariyle diye bir belirtmesi vardı hocam emin misiniz. Takas değil miydi onun cevabı
-
@hedging takaslı şık olmalı cevap.
-
Zaman aşımı doğuştan eksik borç diyordu o yanlıştı. Sonradan eksik borçtur. Takastı galiba cevabı.
-
@muzgor İlk girişim hocam ,ben kaymakamlık ve Sayıştay ile kıyaslıyorum ; o sınavlara göre kolay soru sayı cok fazla ama bir o kadar da çeldirici soru vardı.
Kpss'ye göre kıyaslarsak daha zordu.
Bu sene ösym yeni bir tarza girdi artık kısa soru ,olabildiğince laf ebeliği +leblebi. -
@mühlet ciddi misiniz hocam ben geçmiş Şenelere baktım bu sene daha zor geldi bana
-
Kaymakamlıkta ilk başta kolay gibi geldi ama sonucu herkes gördü.
-
@marshallist yanş kaç doğru ile kaptır diyorsunuz?
-
@muzgor ben öyle düşünüyorum ama genel izlenim de o, bugünkü sınav zor bir sınav değildi