29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@muzgor hocam 2016 sınavının ortak alanı bu sınavdan kolay, idari yargı testi daha zordu bence. ayrıca bu sinavda daha çok öncülü soru vardı. öyle çok kolay bi sınav değildi bu sınav.
-
@hedging aynen başlangıçtan eksiktir diyordu. O sık bence tuzaktı. Zamanaşımına uğramış borç eksik borç ama başlangıçta değildir diye düşünüyorum
-
@marshallist O ikame mal esnekliği (-) demiyordu değil mi?
-
@fc-real-gdp, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@muzgor hocam 2016 sınavının ortak alanı bu sınavdan kolay, idari yargı testi daha zordu bence. ayrıca bu sinavda daha çok öncülü soru vardı. öyle çok kolay bi sınav değildi bu sınav.
Kaç doğru ile kaptır sizce 2016 da kaç ille kapatmıştı?
-
@dnztrkn Başlangıçta eksik değil kesinlikle zamanaşımı zaten sonradan gelişen bir durum
-
@mr-aday çapraz fiyat esnekliği pozitif ise ikame maldır, soruda +2.33 diyordu.ikame olacak
-
@marshallist hocam ilgili danistay dairesi diyordu sanirim. cevap o mu olacak? oyle yaptim ama.
-
@muzgor benim de ilk girişimdi çözdüğüm önceki senenin sorularına göre sorular daha net görünüyor gibiydi ancak detaylı okuyunca kelime oyunları çok fazlaydı belkide bu yüzden kolay görünmüş olabilir sınav. Konularım tam oturmamıştı şahsen birkaç soruda düştüm))
-
@marshallist Tamam doğru yapmışım Bi arkadaş - deyinde şüphelendim
-
@muzgor hocam önceki sınava benzer kaptır bence. 24 55 ile 343. olmuştum. 25 55 ile ilk 300'e girilebileceğini düşünüyorum. ösym soruları paylaşsın daha netleşir durum.
-
Ben bu sene Sayıştay/kaymakamlık sınavlarını kazandım.Kpss'de 9 puan türünde ilk 100deyim.2016 idari sınavını da dereceyle kazandim.Sinav kolay filan değildi.Cok fazla celdirici soru vardi.Pazartesi günü sorular açıklandığında kolay diyen birçok kişi bu hataları nasıl yaptım diyecek.Tahminim dengeli 79-80 yapan mülakata kalır.
-
Şöyle soruları güzelce toparlayan olsa keşke, geçmiş yıllarda şimdiye kadar listesi yapılmıştı ders ders
-
@avexer aynen hocam, birkaç tane çok kolay soru görünce sınavın geneli hakkında da kolay olduğu yargısı oluşuyor genelde. lakin öyle değildi.
-
Vergiden hatırladıklarım:
Hangisine gecikme faizi uygulanır
Pişmanlık beyanname süresi:15 gün
Fatura düzenleme süresi :7 gün
Vergi düzeltmesini kim yapar
Terkin sorusu
Hazine maliye bakanlığının tebliğine açılan davada yd itirazı kim inceler
Mükellefin vergi incelemesinde yerine getirmek zorunda olmadığı hal
Defter tasdik süresi
Cevabı "defter tutma" olan soru
Özel usulsüzlük sorusu
Resen tarhiyat sorusu -
Rassal yürüyüş olan cevap var mıydı iktisatta?
-
@mühlet hocam ösym yayınlamıyordu soruları önceki seneler. salı günü yayınlıyor genelde. salı yılbaşı, belki p.tesi yayınlar olmadı çarşamba.
-
@hedging Hocam takaslı şık neydi? Zamanaşımına ugrasmis borclar takas edilemez"diye(takas edilebilir) bir sık okudum kafadan eledim ben .
-
@marshallist dostum kanuna göre diyordu o ifadenin başında yani kanunda izin verilmisse yapılabilir diyordu ben öyle hatırlıyorum
-
@marshallist kanundaki şartlar oluşursa takas edilebilir diyordu, bu doğru. Kanunda takas edilebileceği anda zamanaşımına uğramamışsa takas edilebilir diyor
-
@fc-real-gdp hepsini mi yayınlıyor, cevap anahtarını da veriyor mu peki?