29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@nopainnogain yargılama gideri istenir ve tazminat davası olması lazım cevap olarak
-
Arkadaşlar borçlarda açık kabul le ilgili olan mı kapalı kabullr ilgili olan mıydı cevap
-
@nopainnogain tazminat davası devam eder büyük ihtimalle, yalnız I yaptım ben de.
-
@arpad şart islem olacak hocam (durum islemi bir duruma girip cikma diploma verilmesi memuriyetten cikarilma vs)
-
@marshallist olur mu vatandaşlıktan çıkarma/disiplin cezaları falan hep inşai. Kişinin durumunda bir değişiklik ortaya çıkarıyor. Subjektif olması da kişiye özgü bir karar olmasından dolayı. Ama çok da emin değilim
-
@marshallist şart ve inşai yaptım ...bence şart işlem olduğu kesin..subjektifte olabilir..1 2 dedim
-
Insai islem kamulastirma azil ruhsat izin vatandasliga alma gibi islemler hocam
-
Yalnizca sart islem bir diger adı objektif islem diger bi adi durum islemi.Eminim kitap önümde.
-
Sorular ne zaman yayınlanır
-
-
@arpad hocam vatandaşliktan cikarma yazıyor meslekten cikarma sayılmıyor.Meslekten cikarma cezasi diger disiplin cezalarindan ayrı bir islem
-
Vergiyle ilgili yine bir soru vardı dolaysız vergisi sorusu. Objektifdirleri işaretledim
-
@hedging Aftan yararlanan adamdan yargılama gideri istenir mi? Yargılama gideri mahk kararıyla istenir. Mahkeme Karar sonucunda "yargilama giderlerinin..... alınmasına" der. Düsen davada nasil karar olacak ki!
-
@marshallist meslekten çıkarma cezası disiplin cezasıdır. Paylaşılan bağlantıda idari müeyyidelerin subjektif işlem olduğunu söylüyor çünkü cezanı türü ve miktarı kişinin durumuna eylemine göre değişir diyor. Ben de subjektif ve inşİ dedim ama şart işlem mi diye çok arada kaldım. Kemal gözler e göre subjektif işlem
-
@nopainnogain doğru kardeşim dolaylı objektif/ dolaysız subjektif vergidir.
-
-
-
@dnztrkn isteyen mahkeme diye hatırlıyorum soruda eğer kişi ise istenemez zaten yanlış okumuş olabilirim )) genel af durumun da yargılama giderleri ve müsadere yapılanlar istenemez diye hatırlıyorum. Yanlışım varsa düzeltin.
-
@mühlet kemal gözler'in gözlerini yerim ben
-
@marshallist hocam emin Misiniz siz sadece şart mı?