29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@yakup-cemil ben dogrudur diye aldim ama emin degilim.
-
@gresham-t ben öyle aldim dostum.
-
@fkoseli 13 ya da 14 sayfalarda vardı sanırım
-
@gresham-t hocam artan fayda değil sabit fayda vardır yazıyordu öncül I de ve cevap yalnız I.
-
@fc-real-gdp ben de yanlış hatırlıyorum galiba öncül I marjinal fayda her zaman pozitiftir miydi.
-
@fc-real-gdp Yanlışı mı soruyordu o soru doğruyu mu
-
@mr-aday hocam doğruyu soruyordu ve ben 1 tane doğru buldum.
-
@fc-real-gdp Doğru ise ben 2-3 dedim o zaman
-
federasonlu soruda seçeneklerde 3 var mıydı
-
@toranj Vardı
-
Soru sayısı belirtenlere göre alandan herkes 55 ve üstü yapmış bu durum 2 Olasılık getiriyor birincisi başarılı olanlar buraya yazıyor düşük olanlar yazmıyor ikincisi sınav kolaydı ve onun için yığılma 55 ve üstünde oldu o halde 300 girmek için kaç alan yapmak gerekecek gk zordu deniliyor onun için yığılma 25 ve Altın'da oluyor
-
@sonuç ayrıca diğer malum forum sitesinde idari yargı için hiçbir şey yazılmamış orada sınav sonrası epey beyin Fırtınası oluyordu oda yok bir garip durum herkesde tamam sınavı kazandım hiç yamaya gerek yok diyor herhalde
-
@mr-aday cevabın 5 olduğunu 2 senedir biliyorum ama sanki 3 ü işaretlemişim gibi.
-
Kafama takildi hmk de ilke sorusu taraflarca getirilme ilkesi miydi?
-
@sbf1983 Taraflarca getirilme ilkesi
Madde 25- (1) Kanunda öngörülen istisnalar dışında, hâkim, iki taraftan birinin söylemediği şeyi veya vakıaları kendiliğinden dikkate alamaz ve onları hatırlatabilecek davranışlarda dahi bulunamaz.
(2) Kanunla belirtilen durumlar dışında, hâkim, kendiliğinden delil toplayamaz. -
@fc-real-gdp artan fayda yaziyordu
-
Şu sayfanın halini görünce mahalle kahvehanesinde batak oynarken koz çekince atmayan sonradan elinde koz çıkan adamın itirazı ve yerdeki kağıtların kontrol edilği an geliyo aklıma.
10 kişi burda bi soru şöyleydi diyor diğeri yok diyor. Diğeri cevap o değildi deyip hakaret ediyor.
Sınavdan önceki ortamla sonrası arasında dağlar kadar fark var sebebi de ortada, orda herkes birbirine yardımcı olmaya çalışırken şuan bazılarının gözünü hırs bürümüş elinden gelse karşısındakini boğazlayacak nerdeyse. Madem bu kadar eminisiniz her konuda keşke yardımlaşma konusunda da sınavdan önce görseydik bazı isimleri.Yarın sorular açıklandığında bunu yazanlar utanmayacak mı acaba?
Kaçla kapatacağı konusunda bile kavga var durun bi sorular yayınlansın sonra aaaa deyip yazarsınız buraya ya da yok olursunuz belki? Kaymakamlık sınavında da 70i geçen 400 kişi çıkmadı evet sadece doğrular dikkate alınacak ama bu sınavda soruların ne olduğunu bile net hatırlayamazken bu neyin kavgası?
Herkesten ricam soruların ne olduğunu okumaya çalışırken aralarda hakaret vs görmeyelim en azından benim forumu kullanma amacım kavga okumak değil edecekseniz de birbirinize özelden küfür edin sonra da hakaret davası açın o şekilde daha rahat rakip elersiniz soru kökünü hatırladığınız gibi yazarak değil. Selametle. -
Hazine ve Maliye Bakanlığının çıkardığı tebliğin için iptali için açılan iptal davasında yürütmeyi durdurma kararına itiraz merciine Ankara bölge idare mahkemesi diyenler de var?
-
@yakup-cemil
Kardeşim mux yanlız 1 yazan sık marjinal fayda her zaman artar artan marjinal fayda vardı ben böyle yaptım -
@rootofallevil o soru hangi bölümdeydi ?