29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@minikistan hocam 7 kişi girdik . girişte önce şunu tembihliyorlar. adın soyadın ve nereli olduğun , çalışıyorsan çalıştığın kurum ve evlimisin bunları söylüyorsun. bize dava zaman aşımının durmasını sordular. ilk sıradaki heyecandan hiç bir şey söyleyemedi. ben 2. sıradaydım 6 tanesinden 5 ini söyledim. 3. arkaşa katılıyorum dedi , 4. arkadaşa katılıyorum dedi. 5. olan bir madde ekledi .6 ve 7. olanda katılıyorum dedi ve mülakat bitti. 5 dk falan sürdü. çay içip telefonla oynuyorlardı. sadece 6. olanın eşi ağır ceza reisiymiş onu dediğinde kafasını kaldırdılar.
-
@kubra111 yok hocam ben o sinava girmedim. bunu faceten filan gorup kaydetmisimdir. O sene sinava cok kolay dediler diye hatirliyorum. Ama sapma isini hic anlamadim:)
-
@ezo sağolun hocam , kısmet artık
-
@1umut o yıl sınav sistemi degismis ondan bu kadar sapma gelmis
-
@çıkmadıkcandan bu anlattginizdan anladgm zaten belliymis alınacaklar
-
@1umut 2 alan sorusuyla 400 kişi atlamış.o sene 1 doğru olsaydı alandan gircektik bir sorunun kıymetini bilin arkadaşlar
-
2015 sınavına girmedim ama okuduğum yorumlardan sapmanın fazla hesaplandığını gördüm. 2016 sınavında ise 2015'te hesaplananın yarısı kadar sapma gelmişti. Bu yıl beklediğiniz ham puanlara en kötüsünü düşünmek gerekir diyerek 3-3,5 puan ekleyin. Sapmanın fazla hesaplanması iyi olmayacak 85-86 puanla kapatacak sınav öyle olursa.
-
@frieddmann hocam peki o sene sinavdan cikinca da bu sene gibi kolay filan mi denmisti?
-
@minikistan hocam önmülakat yapıyorlarmış. bizim hiç bir şeyden haberimiz yokmuş. kazanan arkadaşlarım ( 3 kişi 2 adli bir idari hakim ) 2 yıl sonra itiraf etti. önmülakata girmeden kazanmak imkansız diye . yani ilk 300 e kalmak dayınız yoksa pek bir işe yaramıyor. şahsen ben kazanmayı hiç beklemiyorum. neyse çok konuştum .
-
@1umut 2015i hatırlamıyorum ama 2016 da herkes sınavdan çıkınca çok kolay demişti.yine sorular tartışıldı milletin neti düşmeye başladı. 2016 borçlar idare ve idari yargı tarih türkçe medeni daha zordu
-
@çıkmadıkcandan hocam o arkadaslar kendileri de saymak yerine neden katiliyorum dediler oyle bir zorunluluk mu var?
-
@çıkmadıkcandan önmülakat derken hocam?
-
Adalet Bakanlığı nın 2019 için almayı planladığı hakim savcı sayısı 2.000
(Kaç adli kaç idari belirsiz Şuan)
Kutlay kararlı demiş -
Ben açıkçası resmi bir açıklama olmadan bilmem kim hoca açıkladı bilmem hangi dershane açıkladı gibi “duyumlara” inanmıyorum artık. Ağzımız yandı yeterince.
-
@kafes66 kendilerini hoca zanneden bazı aşşalıklar insanları kandırıp dershanelerine çekmeye çalışıyor resmi açıklama gelmeden bu ve bunun gibi insanlara inanmak doğru değil dostum artık herşeyi ticarete döktüler.
-
@1umut yoktu hocam sayabilirlerdi. yanlış söylemediğimi düşünmüşlerdir. ben olsam bende saymazdım ama . zaten 7 kişiye aynı soruyu sorup, beraber mülakat yapmak her şeyi açıklıyor. kaldı ki danıştay ın mülakatlarda sorular cam küre den çekilecek ve kamera altında olacak kararı olmasına rağmen bunlara uyulmadı. dava açsan suçladığın adamlar teftiş kurulu başkanı , müsteşar yardımcısı, ceza işleri müdürü, hukuk işleri müd, adalet akademisi başkanı, personel genel müd. yani kimi kime şikayet edeceksin.
-
@ecinar insan bekliyor işte yoksa bizde inanmak istemiyoruz lakin umut
-
sınav ilk 10'unda olacak kişiyi düşünüyorum da gygk 27 yapabilir. 1 tarih, 2 mat yanlışı desek. ortak alanda medeni usulden 1, idareden 1 yapsa, iyuktan 1 yapsa etti 32. idari yargıda vergi zordu 2 yanlışı çıkar, ceza zordu 1 de orada, borçlardan da 2 gelse 5 etti. bu kişinin sonucu 27-62 olsa bile bana bilmiyorum çok yüksek geliyor. herhalde ilk 100 burada. biz listeyi ösymden önce bakanlığa bildirelim
-
@çıkmadıkcandan anladim hocam, cok tsekkurler. Umarim mulakat sonucunuza baktiginizda basarili yazisini gormek nasip olur size ve tum hakedenlere. Emeginizin karsiligini alirsiniz umarim.
-
@geneldüğümler referansı olan kişileri önceden mülakata alıp eğilim yoklaması yapmak. adalet bakanlığında tetkik hakimleri tarafından yapılıyormuş. şöyle sorular sorulmuş . mühürsüz oy pusulaları hakkında ne düşünüyorsun. başkanlık sistemi hakkındaki görüşlerin neler vs vs . açıklayıcı olmuştur umarım .