29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@ezo baksanıza tükendik bugün kimsenin sesi çıkmıyor forumda
-
@kubra111 konusanı susturuyorlar oyuzdendir
-
@vm_yilmaz moral bozanı susturuyorlar
-
Bana 2016 da 4,4 sapma gelmiş yine o kadar gelir mi düşüncesindeyim. 15 sapmayı duyunca aslında 4,4 çok da değil gibi gerçekten o kadar sapma geliyor mu?
-
@ecem kaça kaç yapmıştınız
-
@vm_yilmaz hocam sizde biraz fazla abartıp moral bozuyorsunuz. geçmiş yıl çıkmış soularını çözdünüz mü hiç? her sınavın sınavdan sonra herkese kolay geldiği aşikar. ama o esnada ne kadar kolay olsa da herkes aşırı netler yapmış olmuyor ve yine ortalama kapattığı gibi kapatıyor
-
@gaye Ben çokta stratejik olmayan bir işte mülakata kaldım. Günümüz şartlarında mülâkat için gerekli ne varsa hepsini uyguladım o adını anmadigim akraba, eş dost ilişkileride dâhil:) ne ben de ne ailemde hiç bir problem sıkıntı yok bu işe girebilmek için. Hatta ordaki bir çalışanls konuşurken boylu poslu yakışıklı cocuksun seni alırlar demişti beni yedeğe bile yazmadilar. Sonra dedim ki Müslüman olarak kaza ve kadere iman imanın şartlarından ne yaparsam yapayım olmayacaksa olmaz. Yani diyeceğim o ki çokta şey yapmayın
-
@kafes66 18 50 ilk hali Türkçe sorum doğruymuş benim iptalden sonra 17 50
-
@ezo dogru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış..
-
@ecem anladım iyiymiş Keşke öyle bir sapma gelse bizlerede
-
@ecem Sapma yüksek donanımlı bilgisayarların yaptığı Bi hesap.. 1. Ye 100 puan veriliyor ama adamın atıyorum 87 neti ile 92 puanı var demekki onun sapması 8 yani en yüksek sapma 85 puanı olsa 15 sapması olacaktı
-
@vm_yilmaz hocam seni kovmuyoruz da sal bizi şuraya moral bulmaya giriyoruz üzülüyoruz. Bu da kul hakkıdır bilmeni isterim
-
@ordubalık-valsi belki de burada kullandigim nickname benim gercek adim degildir. Belki de ben Turkiye Cumhuriyeti vatandasi bir Hristyanimdir belki de TC vatandasi bir Museviyimdir. Olamaz mi? Neden olmasin? Bilmiyorum belki de ben aslinda yogumdur. Siz kendi kendinize konusuyorsunuzdur Yine de sonucta cok dogru seyler yazdiklariniz. Hak veriyorum. Her sey olacagina varir
-
@ezo yahu bende aynı konumdayım ama gerçekçi olmak lazım bence.. Şimdiden hayırlı olsun dedi herkes peki ya gelmezse mülakat? Moda giriyor insan sonrası hüsra.. Kötüye hazırlıklı olalım sonra sonuc güzel olursa ne ala
-
@gaye ne diyon bacım
-
Şu sapma olayı kafamı cok karıstırdı ben 2 3 maksımum 4 gelır dıyordum ınsan hersyden umut cıkarıyor kendıne
-
@gizemce büyük ihtimal öyle olur.
-
Mülakatlarda referans yüzünden elenmek kaderimiz mi;
Kıymetli arkadaşlar, mülakatlarda malumunuz refans diye bir sistem tutturulmuş, emek verip o noktaya geldikten sonra, maalesef birde gidip birilerinin önünde yüz kizartmanız, el ovuşturmanız gerekiyor. Kimisi referans buldu olmadı kimisi referansı yoktu oldu deniliyor. Tecrübe de ettiğimden dolayıdır ki eğer güçlü referansım vardı olmadı diyorsanız bu sizin referansınızın gerçekte olmadığını gösteriyor. Yani yanına gidilen kimse zaten size referans olmam demiyor, fakat bu konuya gerekli önemi göstermiyor, irtibatları kurmuyor ve nihayet güvendiğiniz dağlara kar yağıyor. Ama ne yazık ki böyle bir sisteme mahkum ediliyoruz.
Bu sistem taktir edersiniz ki inanlar için İslam'a , inanmayanlar için erdem ve ahlaka uygun değil. Keza Nisa-58'de "Muhakkak ki Allah, emanetleri sahibine teslim etmenizi ve insanlar arasında hakemlik yaptığınız zaman adaletle hükmetmenizi emreder..." Ayetinin hükmünü bu sistem uyguluyor da mı biz bu sitemde mağlup olduğumuz zaman "kader" deyip boynumuzu büküp bir kenarda oturucaz. Üstelik Kur'an içinde böyle bir Kaderciliği yani Fatalizmi zerre kadar barındırmıyor da. Bu Fatalizm anlayışında insan rüzgarın insafına bırakılmış bir yaprak gibi iradesiz bir şekilde savruluyor keza. Bu anlayış bize adaletsiz bir sistemi içselleştirip, kabul ettiriyor. Kader bir ölçüdür.
Velhasıl olumsuz bir mülakat sonucunda nasip değilmiş deyip yolumuza bakıyoruz ama emekleri zayi eden maalesef bu sistem ve bu adaletsiz sistem emek verene bir zulümdür...
Hak edenin hakkını zerresine kadar aldığı günleri görebilmek dileğiyle... -
@timuçin yazdıkların beni rahatsız etti kardeşim.
-
@boandbo hakkını helal et kardeşim.