29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@hedging Şıklardan birinin ifadesi tam net olmamakla birlikte şöyleydi: borçlu kusursuzluğunu ispatlamadıkça koşulu aşan zararı ödemek zorundadır
-
@mr-aday Ceza koşulu, bir tür tazminattır; ama, istenebilmesi, alacaklının zarara uğramasını gerektirmez (TBK 180/I). Bununla birlikte, alacaklının borca aykırılıktan doğan ve ceza koşulunun miktarını aşan bir zararı varsa, bundan dolayı tazminat istemi, aşkın (munzam) zararını ve ayrıca borçlunun kusurunu ispatlamasına bağlıdır (TBK 180/II). Faizi aşan zararlarda borçlunun kusuru asıl olduğu için, borçlu kusursuzluğunu ispatlamalıdır (
-
@mr-aday böyle bir ifade geçiyorsa doğrudur hocam ben dikkat etmedim sanırım. Gittim asıl borç sona ererse ceza koşulu sona ermez şıkkını işaretledim. Bunu işaretledim ama bunu da doğru okumamışım)) sona erer yazıyordu herhalde onu da dikkatli okumamışım.
-
@sonuç bunu da hukmen teslim yaptim. bu da mi gitti giden gidene. osym nin acikladigi cevaplari gorene kadar emin olamiycam:)
-
@gaye hükmen teslim değil mi ya!!
-
@gaye hükmen teslimdir sorunun pantolonu alıp paçasını diktirmekten ne farklı vardı da hükmen değil deniyor ?
-
Hükmen derslikli soruda Yorumunuz yapın sorunda alıcı açısından soruyordu Satıcı açısından değil
-
@sonuç, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@sikilaccisamatha uygulanır ama eğer ki sorudan bahsediyorsanız 18 yaşında olsanda 1 yıldan fazla hapis cezası ve önceden hapis cezası almamış olmalısın bu nunnsağlayan tek öncül 67 yaşındaki kişidir
Soruda 17 yasinda inceden ceza almamis da vardi
-
@ezo ne bileyim hocam bence hukmen teslim:)
-
@sonuç zilyetliği satıcı kazanacak değil ya zaten alıcı kazanacak elbet zilyetliği kazanma türlerinde satıcının kazanmasına göre ayrım nerde yazıyor?
-
@sikilaccisamatha evet ama 1 yıl 3 ay mı ne hapis cezası yeni suç için vardı
-
17 yasindaki cocuk daha once cezasi yok simdi 1 yildan fazla ceza aldiysa o sey neydi ismini unuttum uygulabiliyomu nolur netlestirelim
-
ÖSYM beni cok şaşırttı en iyisi cümlede anlam çalışayım sayıştayda iyi olur okuduğumu anlarım
-
@sinavsinavv yok ben de hükmen teslim şıkkınınişaretledim amma arkadaşlar yok soruda alıcıyı soruyor özetle ben malı satacağım ve de malı vermeyeceğim malı özel sebeple kendimde tutacağım ki hükmen teslim olsun diyorlar
-
@gaye Hükmen olmadığını söyleyenler mi var ya?
-
@alp9292 net erteleme de suçun süresi 2 sen 3 e çıkıyor bu soruda serinlikte ise soru ne diyor du KESINLIKLE çevrilir diyordu onun için de 18 fen küçük te olda 65 sen büyükte olsa sadece 1 yıla kadar olanı ve önceden herhangi kasıt/ taksir farketmez hapis cezası olmayacak ki KESINLIKLE seçimlik olur
-
@öğrenci varmis hocam. ben demiyorum. ben de hukmen yaptim:)
-
@sonuç hocam satıcı için zilyetliğin kazanma türü olmaz ki alıcı satıcı diye ayırasın sana onu diyen kaynakta bi hata vardır doğru yapmışsın. Burası da dahil her söylenene aldırmayın çoğumuz psikolojik olarak şıkların öyle olmasını istediğimiz içiin kendi yaptığını körü körüne savunuyor yazmadım yazmadım ama ciddi bilgi kirlilikleri de var söylemeden geçemiyorum bırakın olacağına varsın açıklanacak zaten selametle..
-
Geçici tutuklama 3 yıl doğru
-
@rootofallevil 3 yıl geçiçi tedbirler için Uygulanmakta olup; hiç sormadan yani bizim mahkemeler kendiliğinden alır ama 1 yıl olursa istem halinde alabilir tutuklamayı