29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@alexistocquevill aynen hocam kaçan soruları düşünüce zamanı geri almak istiyorum deli oluyprum
-
@rootofallevil inşallah şimdi siz söyleyince bir daha baktım teşekkürler tekrardan
-
@kemankeşş estagfirullah
-
Terekeden indirilemeyecek sorusuna ne yaptınız? vasiyet borcu yaptım ben
-
@alexistocquevill, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Abi bende öyle yaptım. Keşke net bilen biri olsa da aydınlatsa bizi.
-
@misirabbas vasiyet borcu
-
@kemankeşş, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@misirabbas vasiyet borcu
Umudum o yönde
-
@kemankeşş Asli müdahil, tarafların anlaşması, yargılamanın iadesi bunlar da ben de çok muallak (HMK cevaplarını bir toparlayabilsek çok iyi olur aslında )
-
Hmk de yargılamanın iadesi sebepleri arasında kanun veya kanun hükmünün anayasa mahkemesinde iptal edilmesi geçmiyor. Çünkü aym kararları herkesi bağladığı için davanın tarafları ve/veya mahkeme bilmiyordum diyemez.
-
@rootofallevil Ben de anayasa mahkemesi ile ilgili olan şıkkı işaretledim geçmişe yürümez prensibinden dolayı, bunda da tam bir fikir birliğine varamadık
-
@alexistocquevill asli müdahale tahkikat sonuclanana kadar yapılabilir yazıyordu. Yanlış olanı sordugu için o şık yanlıştı. Feri müd. Tahkikat sonuna kadar. Asli müd. Hüküm verilinceye kadar yapılabilir.
-
@alexistocquevill, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@rootofallevil Ben de anayasa mahkemesi ile ilgili olan şıkkı işaretledim geçmişe yürümez prensibinden dolayı, bunda da tam bir fikir birliğine varamadık
Abi diğerleri bariz doğruydu. O şık yüzde 99 yanlış. Yürürlükteki kanuna aykırılıkla yargılamanın iadesi değil kanun yararına bozma olur en fazla.
-
En korktuğum hmk yüksek ihtimal full en kolay dediğim cezada en az 2 yanlışım var
-
@alexistocquevill hocam asli müdahil tahkikat bitene kadar değil hüküm verilene kadar
-
@misirabbas, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Abi bende öyle yaptım. Keşke net bilen biri olsa da aydınlatsa bizi.
III. Tasarruf edilebilir kısmın hesabı
1. Borçların indirilmesi
Madde 507- Tasarruf edilebilir kısım, terekenin mirasbırakanın ölümü günündeki durumuna
göre hesaplanır.
Hesap yapılırken, mirasbırakanın borçları, cenaze giderleri, terekenin mühürlenmesi ve yazımı
giderleri, mirasbırakan ile birlikte yaşayan ve onun tarafından bakılan kimselerin üç aylık geçim
giderleri terekeden indirilir -
@sikilaccisamatha Açıklamadı Ösym 5 kadar be olur bilemem
-
@ezo yanlız soruda çok iyi hatırlıyorum Vuk 120 ye göre diyordu . Ona göre bir daha yorumlayalım birde Nurettin Bilici de kitabında vergi dairesi müdürü ve v.d. başkanı demiş
-
@nomethod hocam ben öyle veya değil demiyorum bilgim yok hocanın paylaştığını aktardım elçi gibi düşünün Ösym açıklarsa öğreneceğiz inşallah
-
@nomethod kanun maddesi açık vergi dairesi müdürü diyor başkanın yetkisi istisnai o da istanbul büyük mükellefler vergi dairesi başkanlığı bir tek orda başkan yetkili
-
@kafdağınınarkası soruda genel yetkiyi soruyordu diye hatırlıyorum