29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@kemankeşş kim özlemiyor ki uni zamanlarını
-
Sınavda beri muhabbet ediyoruz burada genel olarak standart sapma puanı size göre hangisi daha fazla verir? Bence bunu az çok tahmin edebilsek, yüksek standart puan veren yerler belli olur
-
@kenan Türkiye geneli ortalaması en düşük olanlar iyi puan verir.. Bi dersin ortalaması 7de 2 ise sizde onda 7de5 yapmışsanız ortalama bi sapma gelir 7de7 yaparsanız Max sapma puanı gelir.. 11 puanlık arkadas ortalamanın en düşük olduğu derslerde full yapmıştır bence imkansız değil ama zaten en zor derslerde full yapabilmek zaten derece yapanların işi
-
@kemankeşş iş hayatına başlayıncada durum değişmiyor. Em mutlu olduğumuz zamanlar üniversite yıllarıydı
-
@vm_yilmaz arkadaslar muhabbeti sondan yakaladım ama bu 11 puan sapma olayı varsayım mi duyum mu yoksa buraya koyulmuş bir sınav sonucu var mı somut olarak ? Eger boyle bi reellik yoksa 11 puan sapmaya inanmayın cunku en son hakimlik sınavında 3 4 puan sapma ya geldi ya gelmedi..
-
@kenan Bu sapma konusu ilk tartisildiginda borclarin sapmasi iyi olur demislerdi. Sonradan da borclar kolay bi sey olmaz ondan dediler. Benim zaten umudum borclar. Anayasayi, Turkceyi herkes fullemis. Vergi de fena degil ama full degil tabiki.
-
@gaye türkceyi nasıl herkes fullemiş.. Yazım yanlışını doğru yapana rastlamadım resmen
-
@vm_yilmaz yapan var hocam ya. bilmiyorum ben yaptim mesela:) burada da yapan cok gordugum.
-
@vm_yilmaz Türkçe yazım yanlışı konusunda size katılıyorum. Vergiler, hmk ve ceza sanırım etkili olacak.
-
@vm_yilmaz benim tahminim sırasıyla iktisat tarih mat borçlar vergi
-
@gaye burası itopya bende vergiyi iktisatı fulleyip bide zaman kaldı üstüne soru yazdım iktisattan=))
-
@saykayhak sizin dediginiz gibiyse turkce'de cogu kisinin 1 yanlisi olacak o zaman. mesela o bir dilbilgisi sorusu puan getirecek mi? yine de yuksek cunku turkcenin ortalamasi.
-
@gaye atıyorum ortalama 6da5 ama sınava girenlerin %99 6da5 yapmış %1 6da6 yapmış 1 dogru fazlası olsa bile mutlaka hesaplamada %1in etkisi vardır
-
@vm_yilmaz bilmiyorum hocam. benim de idare iyuk hmk facia. bana sorsaniz oranin sapmasi yuksek olur derim. kim ne yapti bilmiyoruz ki?
-
Görüldüğü gibi herkesin yaptığı alanlar farklı. Birimizin iyi olduğu alanda diğerimiz kötü olabiliyoruz. Yine de iyi yapanlara 4-5 puan gelir ortalama olanlara da 2-3 puan gelir diye düşünüyorum.
-
Her standart sapma ile ilgili bir ileti gördüğümde aklima Ziya Paşanın Terkib-i Bendindeki şu mısra gelir:Bî-baht olanın bağına bir katresi düşmez,
Bârân yerine dürr ü güher yağsa semâdan.Talihsiz olanın bahçesine bir damlası düşmez,
Yağmur yerine inci ve mücevher yağsa gökten . -
@vm_yilmaz evet orasi oyle. iyi puan getirir mi demek istedim aslinda. neyse bu sapma olayini hic anlayamiyorum zaten. makaleler falan attilar okudum yine anlamiyorum. hayirlisi.
-
Vergi hukuku medeni hukuk borçlar hukuku ceza hukuku bir de tarih sapma getirir kanımca
-
arkadaşlar var mı itiraz edilen sorularla ilgili gelişme
-
Bana göre sapma ençok idari yargı bölümünden gelecek ve eminim. Çünkü adliciler idari yargı bölümünden genelde 30 ve üstü çıkartamıyolar. Vergi ceza borçlar. İktisat ss yüksek olur. Ortak alandan ise medeni usul, medeni hukuk iyuktan ss yüksek gelivek.