29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@gaye ben de çok bilmiyorum ama burada biri açıklamışti ordan anladığım kadarıyla mesela mat 6 da 6 yaptınız. O dersin ortalaması da 6 da 2 iyi bir sapma gelebilir puanı gelebilir gibi
-
@minikistan takılıyoruz işte vakit geçiyor. dünyanın sonu değil ya sonuçta. önümüzdeki maçlara bakacağız
-
@gaye http:/ /ercanyesersin.com.tr/adli-yargi-ve-hakimlik-sinavinin-standart-sapmasi-nasil-hesaplanir/ burada güzel anlatılmış bence
-
@dzndr bende olmayacak diyorum sizin gibi ama düşündüğümde hala icerde bir yerde umut var
-
@ir06 evet bence de çok güzel anlatmış .
en yüksek puanı alanın 100e tamamlanmasıyla ss oluşuyor diyen biri vardı forumda o bilgiyi unutalım öncelikle arkadaşlar.. hocanın da burada vurguladığı en yüksek ortalamayla en düşük yapanlar arasında ara çok açıkcası ssda yüksek oluyor. bu durumda 2015te 7 8 gibi ortalama gelmesinin nedeni de demek ki o yıl ortalamanın altında düşük yapan baya kişi olması ile farkın iyice açılmış olması. 2016da ise farkın o kadar açık olmaması durumu olmuş ve 2 3 4 civarı ss gelmiş genel olarak diyebiliriz. buraya kadar her şey anlaşılır da bu hocanın yazısıyla uyuşmayan tek şey var o da şu ki geçen bir arkadaş yazmıştı ya hani 2016da kendisine 4 ss gelmişken arkadaşına 11 gelmiş. bu durum çok kafa karıştırıcı oldu -
Arkadaşlar konuyla alakasız bir şey sormak istiyorum. Aydın belediye barinagindaki köpeklerin halı harap. Hasta hayvanlar bi arada tutuluyor ve ıslak beton üstünde yatıyor yüzlerce hayvan. Bu uygulamanın düzeltilmesi için dava açmak istiyorum , önce buyuksehkr belediye baskanligina şikayet mecburi mi yoksa direkt dava açabilir miyim ? Dava idare mahkemesinde kesin demi?
-
@kubra111 bır arkadasımı da 2016 da 1.4 puan anca gelmıs sapmadan. Belkıde yapılan net aralıgıyla alakalı bırseyde olabılır hala mantıgım almıs değil
-
@dzndr anlamadım cezadaki 3 yıl sorusu neden iptal olsun yapan sayısı az diyemi
-
@ovuz İYUK md. 10 kapsamında idari başvuruda bulunun size tebliğ edilen cevaba göre davayı açabilirsiniz. Madde anlaşılır zaten okuyabilirsiniz.
-
@trkunc hayır soruyu okursanız içinde iade talebi yapılması geçiyor atıf yapılan madde talepsizliği kapsıyor. talepte alt sınır yok deniyor
-
@kubra111 eski bilgileri unuttun yeni bilgilere tamam dedin ama hala kafa karışık =)))
-
@vm_yilmaz 11 puan standart sapmaya inanmak istedigimizden olsa gerek bir umut işte. .
-
@ulubey bnde 73 doğru ile 77.85 almıştım
-
@rootofallevil Galiba 2006 kaymakamlıkta sorulan sorudan bahsediyor arkadaş. O soruda "öğrencinin ilişiğinin kesilmesi" işlemini soruyor ve cevap şart işlem. Bizim sorumuzda da"memuriyetten çıkarılması " işlemi deseydi cevap şart işlem olurdu ama soruda" memuriyetten çıkarma disiplin cezası verilmesi " işlemini soruyordu. Sıkıntı da burada çıkıyor zaten, disiplin cezasını verince memuriyetten çıkarma işlemini yapmış olmuyorsun, cezayı verir vermez memurun ilişiği kesilmiyor, çıkarma işlemi ayrıca yapılıyor. Yani aslında statü değişikliği çıkarma işlemiyle gerçekleşiyor. Cevap şart işlem olacaksa soru kökü hatalı, subjektif olacaksa da zaten tartışmalı bir konu.
-
@mühlet cikarma islemi ayrica yapiliyor demissiniz ya, ne ile yapiliyor anlayamadim?
Karar verildigi anda kisi memuriyetten cikmis olur. O karardan sonra gorevine devam edemez ya da ne bileyim herhangi bi hak talep edemez maas gibi vs. Ayrica memurluktan cikarilma zaten bi disiplin cezasi. Onun ayrica belirtilmesinde bi sakinca yok ki. Fazladan memurluktan cikarmanin disiplin cezasi oldugunu da yazmis soruda. Yazmamis olsaydi bile memuriyetten cikarilmanin disiplin cezasi oldugu gercegi degismeyecekti ki. bence soru kokunde bi hata yok -
@mühlet sanırım aynı sorudan bahsediyoruz. Ben maalesef soruyu bulamadım. Artık sonuçlar açıklanınca öğreneceğiz. İnşallah ösym bizi net şekilde aydınlatır.
-
@1umut "memuriyetten çıkarılması" deseydi keşke soruda, oturup tartışmazdık. Soru kökünde hata var bence, ösym cevabı şart işlem olan soruda direkt "ilişiğinin kesilmesi" işlemi demiş, ilişiğinin kesilmesi ceZası verilmesi dememiş. Burda bu konuyu tartışabilmemiz güzel tabi, en azından kendi düşüncelerimizi savunabiliyoruz
-
@saykayhak yanlış hatırlamıyorsam 2006 kaymakamlık sınavı. Ösym nin sitesinde vardı soru
-
@dzndr, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
çıkarmaya dair 2006'dan bir soru buldum ama burada ÖĞRENCİ M demiyor BİR ÖĞRENCİ diyor. bu da bir itiraz noktası. dikkatimi çekti. paylaşayım dedim
2006'daki soru buydu
-
@dzndr evet evet bu soru, teşekkür ederiz buldunuz getirdiniz