29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@dzndr şimdi gördüm hocam. Teşekkür ederim
-
hocaya attığım mail
-
2 soru var iptal olacak şart-şubjektif sorusu diğeri ceza 1 yıl sorusu . Bunlar büyük ihtimalle iptal
-
@dzndr ortak aday bilgisi... ösym düşün bunu bence hahah yeni farkettim
-
Bence iptal edilecek soru çıkmayacak ama iş mahkemeye taşınırsa en az 1 yıl süreceğe benziyor
-
@dzndr Yani Kemal Hoca soruyu tam olarak gormus. Idari Hakimlik sinavinda soruldugu da belirtilmis, soruya itiraz oldugu da belirtilmis. Ve boyle bir cevap vermis. Bu sorunun iptal edilme ihtimali yuksek geliyor su an bana.
-
@dzndr hocam kemal hoca ne yazdı peki
-
tamamdır arkadaşlar yeni gördüm kemal hocanın mesajını inşallah hayırlısı olur hakkımızda
-
İptal edılen sorular olursa ne zaman acıklanır ? Bu sebeple sonuclar daha gec acıklanır mı arkadaslar
-
Kemal hocanin maildeki dosya ekine bakmadigi cok acik. Bakmis olsaydi cevabinda ayni fiili islemis iki memur farkli ceza alir diye genel ve memurluktan cikarilma ile alakasi olmayan disiplin cezasini yorumlamazdi. Soru spesifik, devlet memurlugundan cikarilmayi soruyor direkt.
Siyasi partiye uye olmus birisine kademe ilerlemesini durdurma cezasi, digerine ayliktan kesme, bi baskasina da memurluktan cikarma cezasi verilemeyeceginden, devlet memurlugundan cikarilma sartlari onceden belli oldugundan ve genisletilemeyeceginden, ve cikarilma sebeplerini kim yaparsa yapsin ayni ceza ile karsilasacagindan cevap sart islem.
Normal disiplin cezalari ile devlet memurlugundan cikarilma disiplin cezasinin bir olmadigi anlasildigi dakikada soru tartismaya kapancak ama yanlis yapanlar anlamak istemiyor. Nediyim saygi duyarim -
Subjektif ile 3yıl ceza soruları kim söylemiş kesin olarak iptal edilecek diye merak ettim doğrusu
-
Dostlar soruların iptal olması için su götürmez derecede hatalı olmalı , belirsiz sorularda ise yazan kişinin bakış açısı önemlidir. Yüksek olasılıkla soruyu yazan hoca da profesördür ve kendi kitabında konuyu böyle almıştır. Hatta insanların bu şekilde hataya düşeceklerini düşünmüştür. O yüzden iptal olmasını beklemeyin . 2016 da bir dünya soru hakkında insanlar başvuruda bulundu. 1 yıl sonra bir Türkçe sorusu iptal oldu. Tekrar mülakat falanda duymadım ben . Kendinizi buna göre hazırlayın bence ( not : 4 çelişkili sorunun 3 ü yanlış bende de , yani iptal olmasın demiyorum
-
Çıkmadık canda ümit kesilmez hocam bakalım nolacak
-
Ceza daki 3 yıl olsa olsa bu soru iptal edilebilir diğer sorularda sıkıntı yok
-
Şu cevaplar açıklansa da kurtulsak hayırlısıyla
-
Bu sorular iptal olmazsa en çok sapma bu soruları dogru yapanlara gelecek
-
Ben 1-2 yapmıştım sallamıştm yani iptal olmazsa sapma gelcek
-
@1umut Hocam uyarma ve kinama disiplin cezalari da kisiler uzerinde farkli sonuc dogurmuyor. Cezanin verilecegi kosullar ve cezanin uygulanis sekli herkes icin ayni. Memurluktan cikarmadan farkli olarak statu degisikligi yapmiyor. Ben bunu gecenlerde de sormustum ve gercekten anlamdigim icin soruyorum. Uyarma ve kinama da subjektif olmuyor mesela bu dusunceyle. 657'de sadece kademe ilerlemesinin durdurulmasi ve ayliktan kesme subjektif oluyor. Bir seyleri kaciriyor ya da anlayamiyor olabilirim. Gercekten ogrenmek icin de soruyorum.
-
@1umut kim yaparsa yapsın diğer cezalarda da durum belli. o zaman hiçbir disiplin cezası subjektif işlem olmuyor.
-
Şu forumda sürekli aynı şeyi anlatıp duruyorum dikkate alınmıyor, Kemal Hoca sağolsun sakalı var lafı geçiyor. Bu işlem subjektif işlem değilse şart hiç değil. Neyse ki buradan bir arkadaşla ortak olarak oluşturduğumuz bir iptal dilekçesi var verilen, onun dışında ben de ayrıca itiraz etmiştim zaten tıpkı Kemal Hocanın söylediği duruma değinerek. Umarım ÖSYM hatasında ısrar etmez iptal eder ve her iki taraf için de soruyu doğru sayar.