29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@gaye hocam o kadar detayli bilmiyorum. Keske Kemal hoca daha net ve aciklayici sekilde yazsaydi, biz de dogrusunu ogrenmis olurduk.
-
@pablomu "genelde" ifadesini o sebeple kullandım. Hakimlikte ise Bariz bir şekilde hatalı Türkçe sorusunu uzun süre sonra yargı kararı ile iptal etti.
-
7 aralik 2014 sinavi da 11.03.2016 da yeniden degerlendirilmeye tabi tutulmus. Demek ki onda da mahkeme karariyla iptal edilen bir soru olmus. Galiba dava edilmeyen tek sinav 2015 mayis.
-
@1umut kemal hocanin cevabi net degil. buna katiliyorum. su an bursa'da yanilmiyorsam kendisi. orada tanidigim kalmis olsa, inanin gidip sahsen sormasini rica ederdim.
-
@minikistan Bu noktada bir sorum var. Diyelim seneye iptal oldu ve sıralamaya da etki etti. Nasıl oluyor bu iş? Yani önceki sırada ilk 300 e girip kazanan ne olacak? Ve öbür taraftan sonradan 300 e girebilen ne olacak? Bir sonraki mülakattaki ekiple mi mülakatı yapılacak?
Bir yerden duydunuz mu okudunuz mu eğer öyleyse nasıl oluyor çok merak ediyorum
-
@nocomment999 Bildiğim kadarı ile ilk okumada 300 e girenlerin hakları korunuyor. Sonradan ilk 300 e girenler ise ayrı mülakata tabi tutuluyor.
-
@mr-aday ben face de yapmıştım hakimlik grubunda resim nasıl yükleniyor buraya
-
@mr-aday Cevabınız için Teşekkür ederim
-
@nocomment999 kazanılmış haklar korunur diğerini tek mülakata alırlar
-
-
Gkgy
https://i.hizliresim.com/7a7Ajr.jpgOrtak alan
https://i.hizliresim.com/LlZQjz.jpgİdari alan
https://i.hizliresim.com/r56EGz.jpg -
Ben sübjektif işlem sorusunu yanlış yaptım. İçimizdeki bazı arkadaşlar gibi soruyu yanlış olduğunu düşündüm. Cevabı bulamadım.
Ama bunun için tartışmanın bir anlamı yok. Tartışsak da bir yere varamayacagimiz açık.
31 yaşındayım. Bugüne kadar sayısız ösym sınavına girmisim dir. (Lise, üniversite, Ales, yds, kpss, hakimlik, Sayıştay v.b.)
Benim gördüğüm şudur. Zaman zaman ösym (3 sınavdan 1 i gibi dusunuyorum) hatalı gördüğü soruları, sonuçları açıklarken iptal eder. (Bazen bir soru, bazen iki soru). Çok az sınavda da yargı süreci olur. Sorular o şekilde iptal edilir. Yargı sürecinin sonucunda, ilk sonuçlardaki başarılar korunur (hile, kopya haric) sonradan kazanana hak verilir.
Ama bunlar bizim tartışmalarımız ile olmaz. Ösym ve yargı sürecinin takdiridir. Bize sadece iptal başvurusunda bulunmak düşer.
Bir haftamız kaldı. Bir hafta sonra herseyi öğreneceğiz. Hepimizin hakkında hayırlısı. Herkese başarılar dilerim. -
@vm_yilmaz bu ne oluyo hocam
-
@cenk 2016 sayıştay sınavında itirazlar üzerine ÖSYM yaptığı kağıt okuma ve değişiklikler neticelerinde yazılı sınavda başarı gösterenlerin hakkını korumamıştı bilginiz vardır belki. 225 kişilik liste değişti 224 ve 225 inci olan arkadaşlar listeden çıkarıldı yerine başkaları kaydırıldı.
-
Evet haklısınız hocam. 225. Arkadaşın kaydirildigini bizzat kendisi forumlarda yazmıştı.
Yptigim genellemeden dolayi Özür dilerim. -
Eğer ÖSYM sınav sonuçlarını açıklamadan bir soruyu iptal ederse buna göre hesaplama yapar sıkıntı yok.
Eğer sınav sonuçları açıklandıktan sonra bir soruyu iptal ederse yeniden sıralama yapar. Örneğin 1. Hesaplamada 300. Olmuş kişi mülakattı kazanıp hakim oldu, bir yıl sonra ÖSYM yeniden hesaplama yaptı ve bu kişinin sıralaması 350 oldu. Bu kişi icin bir sıkıntı yok çünkü İYUK 20/B-2 maddesine göre ÖSYMye sınav sonuçları hakkında açılan davalarda verilen YD ve iptal kararları söz konusu sınava katılan kişilerin Leh’ine sonuç doğuracak şekilde uygulanır der. Bu hükme göre bu kişinin ilk kazanımı korunur. Gelelim iptal kararından önce 340. Olan arkadaşa eğer iptal kararından sonra 295. Oluyorsa bu kişi mülakata çağrılır. Geçerse hayırlı olsun.
2016 Sayıştay da dava sonucu sınavın yeniden hesaplanmasıyla ilgili mi bir karar verildi yoksa soru iptal edilerek yeniden mi hesaplama yapıldı, ikisi farklı seyler. -
@akerke03 siz aradaki farkı aciklamissiniz zaten.
-
@akerke03 2016 da adayın önce mülakata cagrildigini, daha sonra mülakata giremeyecegi ile ilgili ösym den bildirim aldığını ogrenmistim. Arkadas 225. Adaymis.
Burada forumda yazmıştı bu yazıyı.
Ama detaylarini bilmiyorum. -
@akerke03 2016 sayıştaydaki durum tam olarak anlattığınız şekilde değil evet. orada herhangi bir işe başlama olmamıştı. itiraz üzerine yapılan değerlendirmeler sonucu açıklanan sıralamalar değişti. mülakata katılmaya hak kazanan adaylardan bir kısmı bu hakkını kaybetti, başka bir kısım (daha önce listede olmayan) hak kazandı. yani sınav kazanmış olmakla ilgili kazanılmış bir hak korunmadı. yoksa işe başlayıp da geri görevden alınma söz konusu değil. yani dediğiniz gibi sizin anlattığınız ile sayıştayda yaşanan durum süreç aşaması bakımından farklı.
-
Kazanılmış hak atandıktan sonra ortaya çıkan bir durum. Mülakata kalmak bir kazanılmış hak olmuyor. Geçmişte yaşanan örnekleri mevcut 2016 kaymakamlık sınavı ve 2016 Sayıştay sınavını mülakat listesi sonucuna itiraz edenlerden dolayı değişti ve listesi dışı kalan kişiler bir hak iddia edemedi. Yine 2016 yılında yapılan idari hakimlik sınavında bir soru davalık oldu dava sonucuyla yine sıralamalar değişti ama bu durum atamalar yapıldıktan sonra olduğu için eski sıralamasıyla atanan kişi sonradan liste dışı kalsa bile kazanılmış hakkı olduğu için bu durumdan etkilenmedi.
İptal tartışması yapılan sorulara gelince bence hiçbir soru iptal olmayacak ama haklı olduğunu düşünen arkadaşların hakkını sonuna kadar aramalarını isterim. Her ne kadar sonucumu iyi beklesemde gerçekten iptal olması gereken bir soru varsa adil olan iptal edilip yeniden değerlendirme yapılmasıdır. Hak dağıtmak için girdiğimiz bu yolda haksız bir kazanım elde etmek istemem. Ayrıca hakkını aramanın ne kadar önemli olduğunun bir örneği 2016 idari hakimlik sınavında dava sonucunda mülakata katılmaya hak kazanan kişilerden biri şu an idari hakim nasibin nerde ne zaman geleceği belli olmuyor. Herkese başarılar.