29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@çıkmadıkcandan vergi sorusunu kesin Nurettin Bilici yazmıştır. Ösym nin soru havuzuna bunun kitabından da alıyorlar. Kesin bilgi...
-
@mühlet ÖSYM genellikle re'sen soru iptal etmez. Yargılama sonucuna göre işlem tesis eder. O Da bir kaç seneyi bulur bir önceki sınav gibi.
-
@mühlet o soruyu iptal etmezler kardeşim dava açarsanda vereceği cevabı sana şimdiden söyleyeyim;
- Süreden reddini isteye (olmazsa)
- Sorunun doğru olduğunu adayın soruyu kavrayamadığını, soruda açık bir şekilde " İdari işlemin sorulduğunu memur açısından sorulmadığını" diyerek süslü cümle kurar ( buda tutmaz ise)
- Cevabın şıklardan da çıkaravileceğini idda eder. :))))
-
Kemal hocanın anlatmaya çalıştığı olay zaten şart işlem olmadığı değil arkadaşlar zaten şart işlemi yanlış bulmuyor. Soruyu görmüş ki "aynı zamanda subjektif işlemdir" diyor yani sorunun cevabını 1-2-3 olarak yorumluyor benim mesajdan anladığım kadarıyla.
-
@gaye Hocam ornegin uyarma cezasinda soyle bi ifade yer aliyor “devlet memuru vakarina yakismayan tutum ve davranista bulunmak”. Bu cok net bi ifade degil, duruma göre sartlara göre yorumlanmasi gerekiyor ve oyle bi ceza veriliyor. Memurluktan cikarma cezasi sinirlari cok net ve kesin. Diger cezalarda sinirlar bu kadar net degil, yorum gerekiyor. Tabi yine bunlar benim yorumum.
Yanlis olan bi sorunun kendi cikarim icin dogru sayilmasi derdinde degilim. Oyle olsa cezadaki 3 yil sorusunun iptal olmasini isterim, ama o sorunun iptalinde o soruyu bilerek yapan arkadaslarin hakkina girilcegini dusundugumden hic istemiyorum iptalini. Bekleyelim,gorelim bakalim. -
Ayrıca olayda siyasi partiye girdiği için gibi bir şey belirtmemiş. Yani kemal hocanın yazdığından yine anladığımı söylüyorum birisi siyasi partiye girer ki bunun sonucu memurluktan çıkarılmadır başka bir memur da kademe ilerlemesinin durdurulması alır geçmişteki disiplin cezaları tekrarladığı için memurluktan çıkarılır olayda sebep belirtilmediği için subjektif işlem bu şekliyle de olayda oluyor. Hatam varsa düzeltebilirsiniz adliciyim idare bana soyut kaçıyor
-
@1umut kardeşim uyarı cezası verilirken yorum yapılmaz. İşlemin sebeb unsuru oluşmuşsa konu unsuru yönünden işlem tesis edilir.yorumla ceza verilmez.suçların kanuniliği ilkesi gereği
-
@geliruzmani ankarada görev yapıyorum siz nerdesiniz
-
@1umut Hocam anliyorum. Ben de bir yorumda bulundum sadece. Bu soru gercekten yoruma acik ve cok net olmayan bir soru. Bu dusuncedeyim.
-
@frieddmann ankarada görev yapıyorum siz nerdesiniz
-
Disiplin cezası verilmesi nevi şahsina münhasır işlemdir. disiplin cezası verilmesi subjektif işlemdir.bazı hocalar kitaplarında süslemiş olayı yok çıkarma inşai diye ama işte idare hukuku tevzin edilmemiş kanunlaşmamış olduğundan hep yoruma açık danıştay kararlarıyla yürüyo
-
@sinavsinavv ben de öyle anladım. bunu kastediyorum. şart ile subjektif bir arada olmaz deniyor ya onu kastediyor
-
@geliruzmani marmaristeym üstat
-
Benim anlamadığım ceza da adli işbirliği sorusu yav soru mu kalmadı gittin onu sordun saçma sapan bir soru bu kadR kişinin hakkına giriyolar. Bn bir iki dışında kimsenin o soruyu bilerek ösymnin verdiği doğru şıkkı işaretlediğini düşünmüyorım.
-
@frieddmann hocam “devlet memuru vakarina yakismayan tutum ve davranista bulunmak”
Net olmayan bir ifade. Ve burda memurun yaptigi davranisin devlet memuruna yakismayan bir davranis oldugu sonucuna varabilmek icin bi yorum gerekli. Verilen ceza baska ama hareketin devlet memurluguna yakisan bi hareket olup olmadigini yorumlamak baska. -
Gerçekten şu duruma hayret ediyorum. Sırf birisi doğru yaptığı için o soru doğru, sırf birisi yanlış yaptığı için de o soru iptallik olacak değil ki. Yahu soru kökü açıkça hatalı, ösym bunu daha önceki bir sınavında gayet de düzgün biçimde sorabilmiş. Yav Kemal Gözler de maillerin ekini açmayı bilmez oldu, soruyu anlamaz oldu. Arkadaşlar ben açıp bir yerden okumuyorum yorum yapıyorum. Bu yorumumun da arkasındayım. Kitaplarını alıp bayıla bayıla okuduğunuz bir hocam var soru yanlış maddi açıdan subjektif işlem bu dedi, ben de öyle düşündüm ve yorumladım itiraz ettim. Kemal Hoca subjektif işlem dedi, normalde referans alınan adam soruyu anlamamış oldu filan. İsyan ediyorum ya burdaki hepimiz hakim adayıyız, geniş bir perspektiften bakamıyoruz olaya. Tutturmuşsunuz statü değişikliği diye. Biraz oturun düşünün her tartışmalı soru için diyorum bunu. Vergideki müdür - başkan sorusuna da itiraz edildi, kanunda apaçık yazıyor olmasına rağmen buna itiraz eden arkadaşlarım hakim aday adayı. Neyse öyle küçük bir serzenişte bulundum. Kimse çyi kırmak istemiyorum hakkınızı helal edin
-
@1umut şimdi şöyle söyliyim dediğin gibi yprumla ceza veriyolar ama yargıda yüzde 90 iptal oluyo.yoruma dayandırdıkları için fiilleri.
-
@mr-aday Hocam yazın kpss de şıkkın bir tanesini değiştirdi ösym itiraz üzerine sarih bir şey varsa neden işlem tesis etmesin
-
@1umut Hocam uyarma ya da kinamada cok net yoruma acik olmayan ceza sartlari da var. Bu durumda ne diyecegiz? Uyarma ve kinamalarin bir kismi subjektif, bir kismi degil o zaman
-
Boşuna tartışıyorsunuz ÖSYM ne derse o olacak iptallik bir durum varsada süreç 1 yılı buluyor 22 Ocağa etki etmez ama ÖSYM kendiliginden napmışım ben valla hatalı deyip iptalde edebilir