İstihdam Uzman Yardımcılığı 2019
-
Keşke 2018 yerine 2017 de daha yüksek netler yapsaydım. 2017 deki adam daha az netiyle 2018 de daha yüksek net yapan adamdan daha fazla puan alıyor. 2018 kpss a sınavı kara delik resmen adam akıllı 93-94 ten aşağı işe yarayan puan olmadı
-
@sbf1983 sizinki de kötü olmuş hocam. Vardır bunda da bir hayır.
-
@genclerbirlikli hocam çeko okuyan birisi o meslekten hiç mi anlamaz bu yüzden mi almazlar? ya da maliye mezunu istihdam uzmanılıgı yapamaz az alalım mı deniyor? Kpss çalışmış 85 üstü almış insan her kurum herşeyi yapabilir.
-
@mrtvrt elimden geleni yapmaya calistim ne fedakarlikla. sadece kızımın yuzune baktigimda icim aciyor degmedi kızım senle az vakit gecirdigime diye. En fazla koyan bu. Baska turlusu beni yildiramaz hocam.
-
2017 nin p30 u 86.9 ile branş bazında 224.yüm 2018 in p30 u 91 ile de 9.yum
-
@rootofallevil aynen oyle. P30da siralamam 32. Puan 88.8 gecen sene bu siralamadakilerin puani 92-93. Olan yine bize oluyor. Daha yuksek siralamayla daha az puanimiz var
-
@mrtvrt hocam çok anlayan varken az anlayan niye alınsın sırf kpssden bi kaç puan yüksek aldı diye ?
-
@genclerbirlikli hocam 1 ay önce çalıştığımız dersi unutuyoruz. Yıllar önce okulda öğretilen herşeyi nasıl hatırlayalım:) kaldı ki okulda çoğu dersler ortak iibf de. Ben maliye mezunuyum diğer bölümlerden birçok insan benden daha iyi anlıyodur maliyeden. Yani okulda okuduğumuz bölüm bizi o bölümde ihtisas sahibi yapmıyor hele bizim ülkedeki iibf bölümleri.
-
@mrtvrt Kpss için ezbere dayalı bir öğrenim gerçekleştirirken, mezun olduğumuz bölüm ile 4 sene içerisinde işin tekniğini, düşünme yapısını kavrıyoruz. İşkur'un çeko mezunu alması gayet mantıklı bir durum, çünkü mezunların uzmanlık alanı o. Uluslararası ilişkiler mezunu olarak maliyeden 34 doğru yaptım, hukuktan 37. Bu beni ne hukukçu yapar ne maliyeci. Ben ikisi hakkında muhakeme yurutemem. Hazır bilgiyi aldım ve onunla soruları çözdüm. Ben maliye analizi ya da hukukta bir pratik çözemem. Ama uluslararası ilişkiler mezunu olarak güncel siyasi olayları, sporu, sinemayı ve tarihi birbirine bağlayabilir, daha iyi kavrarim. Devlete kalifiyeli, işin uzmanı adam gerek. Yoksa herkes sadece üniversite mezunu olsun, besyocu adam kpss hukuk çalışsın, p4 puanı 95+ olsun o girsin hukuk müşavirliğine. Sizce faydalı olabilir mi?
-
@genclerbirlikli hocam size karsi olarak degil soyliyecegim konu bastan beri soyledigim gibi yoruma acik bir konu bolum ayrimi olayi. 10 yillik iskur gecmisim var istihdam uzmanlarinin yaptiklari isleri vs fazlasiyla biliyorum ceko mezununu bir nebze anlayorum ama iktisat, maliye, kamu vs yi daire baskanliklarinin gorev tanimlarina da baktigimda cok anlamlandiramiyorum. Bu tamamen cok degisen daire baskanlarinin kendi mezun olduklari bolumleri ile alakali olabilir belki, inisiyatifleriyle belirlenen bir sey belki de eski bakanimizin ceko mezunu olusuyla da ilgili olabilir. kuruma taniyan biri olarak cok rasyonel bir dayanagi yok emin olun. Ama dedigim gibi saygi duyuyorum her goruse her fikre, ve de bu konu bizim elimizde olan bir sey degil fazla uzerinde konusacak bir konuda da degil nihayetinde
-
Kamu yönetimi mezunuyum p30 puanım p15 ve p40 dan daha düşük
-
@alageyik08 hocam iş kur cekodan alsın buna bir itirazım yok. Ama iktisatçı maliyeci cekocu hepsi aynı işi yapmayacak mı? Niye o zaman ayrı ayrı bölümlendirilmiş? Ben besyocu gelsin demiyorum. İibf bölümlerinin kendi arasında bir farkı yok diyorum. Siz elmayla karpuzu kıyaslıyosunuz ben diyorum ki sarı elma da kırmızı elma da yeşil elma da aynı tat aynı isim aynı koku aynı:) Boğaziçi hariç diğer üni ler bizi okuduğumuz bölümde uzmanlastirmiyor. Siz araştıran okuyan birisi olarak bolumunuzle ilgili konularda konuşabilirsiniz ama kaç ulus mezunu böyle çok çok az:)
-
@alageyik08 sizin düşüncenize göre h.maliye bakanlığına en çok maliye sonra iktisat sonra diğer bolumler girmeli o zaman. Bu doğru olur mu?
-
@mrtvrt İnsanın kendisini geliştirmesi çok önemli, Boğaziçi mezunlarının da aşırı iyi olduğunu düşünmüyorum, insanın kendisinde bitiyor bu doğru. Benim bildiğim kadarıyla bu bölüm bölüm ayrılmalarının sebebi herkesi aynı iş üzerinde çalıştırmamak özellikle. Bir kamu kurumunda bir sürü daire var, bu dairelere göre ayrım yapılır mezun olunan kişi genellikle. Bir maliyeci hukuk müşavirliğinde çalışamayacağı gibi, bir iktisatçının da dış ilişkiler dairesinde çalışması anlamsız. Kamu alımlarının bölüm bazlı ilana çıkması aslında hem devletin kendisi için olduğu kadar bizim için de kariyer, uzmanlık ve kişisel tatmin bakımından daha mantıklı. Herkes bölümü ile alakalı iş yapmak ister genelde.
-
@mrtvrt Evet, bu sayede kpss için de herkes kendi alanına çalışmış olur ve daha verimli memurlar oluruz bana kalırsa.
-
@alageyik08 peki hocam bunu dedikten sonra diyecek bişeyim yok. Hayırlısı olsun
-
Söylenen şeyler 4 yıl boyunca sağlam fakülte eğitimi almış ve dersleri daha çok uygulamalı olarak almış insanlar için geçerli. Sosyal bilimlerde 4 yıl eğitim almak (kalifiye bir üniversite eğitimi haric) malesef ülkemizde o okunan bölümün hamisi yapmıyor bizleri. Allah aşkına çoğumuz fakülteye dahi uğramadan vize ve final gecesi son gün notlarımızı ezberleyerek hatta bazı okullarda hocaların soruları verdigi sınavları geçtik. Bölüm ayrımına bu nedenle mevcut eğitim sistemimizde karşıyım.
-
@mrtvrt herkes ayni işi yapmıyor o nerden çıktı
-
@genclerbirlikli hepsinin ünvanı aynı değil mi? alacakları eğitim aynı değil mi? 3 sene sonra ki yapılacak yeterlilik sınavı aynı değil mi? bu bakımdan söylüyorum. en son ki alımı incelediniz mi bilmiyorum ama bölüm bazlı ayrım yapılmamış. Tüm bölümler aynı ünvanda toplanmış bunu söylüyorum.
-
Bu kadar büyük haksızlık olamaz yüksek puan alıyorum gelip bölüm bazlı alım yapıyor o zaman kpss a olmasın herkes bölümünün sınavına girsin alımı .yeni yeni modalar....