İstihdam Uzman Yardımcılığı 2019
-
@alageyik08 2016'da dershaneye giderken keşke böyle düşünseydim şimdiye çoktan atanmış olurdum. Bölüm ingilizce siyaset bilimi ve kamu yönetimiydi, hayatımda hiç görmediğim dersler 1 yılda yüklendi, hukuk,iktisat ve maliye hallettik de muhasebe beni de batırdı ki hala batırıyor En iyisini yapmışsınız.
-
@daywalkers Genel sıralama hocam ,branşa bakmadım , fakat 90 puana geleceğini düşünüyorum.Halihazırda uzman olanlar buraya başvurmaz gibi..
-
@pareto_wilfredo hocam geçmiş yıl sorularını nereden bulabiliriz lütfen yardımcı olun bize
-
@öğrenci
Aynen ben basvurmayacagim. 2017 puanlar yuksek, eger 2017liler basvuru yapmassa 88-90 arasi kapatir diye düsünuyorum. -
@daywalkers 2017'de yüksek puanı olanların en azından bir kısmı yerleşti gibi hocam. O yönden biraz umutluyum ben kamu yönetimi bazında.
-
Kimse kusura bakmasin ama bu bolum bazli alimlar cidden sacma. Aday kamu yonet veya uluslar mezunu ama senin istedigin puan turunden saglam puanini almis ise ne fantaziye kaciyosun kardesim. Hele isletme maliye iktisat hemen hemen ayni yolun yolcusu bolumler degil mi? Avuc ici kadar bile gelmeyen ilanlar yok yds yok bolum bazli alimlarla iyice eriyip gidiyor. Elde olan 93 ler 95 puanlar ise sadece osym sinav sonuc belgesinde hatira olarak kaliyor yazik gercekten.
-
@lion elbette herkesin kendi görüşü hocam ama bence bölüm bazlı sıralama olmalı. o zaman o bölümü spesifik olarak okumanın bir anlamı kalmaz bence. yoksa bunu ibf olarak tutmak da anlamsızlaşır,bir halkla ilişkiler ya da gazetecilik mezunu da bu derslere çalışıp bir iktisatçıdan ya da daha genel bir ibf liden iyi puan yapabilir o zaman onlar da dahil olsun. ki yapabilirler de insanlar açık öğretim ibf ile yalnızca kitaptan çalışarak neler yapıyor biliyorsunuz.
-
@ceks74 guzel kardesim hepimiz biliyoruz ki ilk tercih yaparken unide aman iktisat okuyayim aan isletme yok maliye hayaliyle yanip tutusuyorum demedik. Iibf catisi altinda sectik bir bolumu. Bu muhendislik degil ki. Elektrikle makina arasindaki gibi cok bariz farkliliklar yok yani bolumler arasinda. Ben isletme mezunuyum. Envayi cesit iktisat gorduk. Sen iktisat mezunusun envayi cesit muhasebe gordun. Dusuncene saygi duyarim ama yapilacak ise baktiginda iktisatci bir meslek uzmani olurda isletmeci bir meslek uzmani neden olmaz diye dusunmus kurum sorsak emin ol cvp veremezler
-
@daywalkers hocam bu puanı alabilmek için kamu yönetimi için özel bir çalışma yaptınız mı? Ben de p29 p30 u 90 üzerine çıkarmak istiyorum. Ya da gkgy mi çok iyidi o da etkilemiş olabilir.
-
@gresham-t hocam kesinlikle katılıyorum çoğu iibf de sorular veriliyor geri kalanlarda okula uğramadan dersler verilebiliyor. Bölüm ayırması yapmak ideal olan olabilir saygı duyuyorum ama pratikte anlamsız kaçıyor bu sistemde
-
@deuceko p40 91.39 hocam benim de inşallah ikimize de gelir..
-
Dostlar sozum meclisten disari, fikirlere saygi duyuyorum bolum ayrimi olsun diyenleri de anliyorum. Ben ankara sbf isletme mezunuyum ki 2001 girisliyim ilk 8000 dereceyle girdim. Isletme iktisat maliye farketmez mezun oldugunuzda aslinda elinizde teorik egitimden baska uzmanlik adina hicbir sey yoktur. Akademik kariyer yapmadan benim gozumde isletme, maliye mezununun birbirinden cok da bir farki yok( aksi dusunceye de saygiliyim) Adi ustunde sosyal bilimler insana bir bakis acisi verir. Niye bolumler var bilemiyorum eskiden sbfde idari sube vs gibi cok da ayrim olmayan bir egitim anlayisi varmis amac elbetteki uzmanlasmak, sanirim problem bu uzmanlasmanin tam manasiyla saglanamamasi( cok da yerin dibine sokmayayim sbf/iibf yi) Bir tıp muhendislik egitimi degildir asla. Bizim donemin okul birincisi hacettepe tıp mezunu hatta uzmanligini yapmis tek cocugu olan bir bayandi. Aciktan da okunabilir bir dal olmasi buradan geliyor biraz da. Herkes bu egitimi alabilir. Yeni mezun arkadaslar bu konuda bana kizabilir ama kamuya atandiginizda bazi seylerin hayellerinizdeki gibi olmadigini goreceksiniz. ( kisisel dusuncemdir sadece) Ama isin aci tarafi o tıp muhendislik mezunlari okurken bizden daha cok ders calisir ama biz mezun olunca o acigi kapatiriz ama dedigim gibi nereden bakarsak bakalim herkesin hakli oldugu taraf vardir bu cok dogal.
-
Çekoda kaçla kapatır arkadaslar tahmınlerınız nedir?
-
Bence şunun idrak edilmesi lazım kurumlar yaptıgı sınavlarla alakalı bir hata bir haksızlık yaptıgında suclular buradaki insanlar degil o hata ve haksızlıgın muhattabı sınavı yapan kurumdur ve ısrarla sınava hak kazanacak olanlar kul hakkı yemiş gibi davranılıyor.Buradaki insanlar oyle ya da boyle bir hak kazanıyor ve sınava giriyor bizim konusup tartısacagımız seyler nasıl neye calısmalıyız ya da kacla kapatır bununla ugrasmamız lazım.
-
Branş bazında sıralamaya nasıl bakılıyor
-
Istihdam uzmanliginda bir donem kadroyu doldurmadilar dostlar oyle hatirliyorum. Bu alimda hepsi alinir diye dusunuyorum ama yine de belirtmek istedim.
-
@atanamayan, içinde söyledi: İstihdam Uzman Yardımcılığı 2019
Çekoda kaçla kapatır arkadaslar tahmınlerınız nedir?
Tecrübeli arkadaşlardan yorum alabilir miyiz?
-
@sbf1983 @Antimülakat hocam daha onceki mülakat sorularını bulamadım eski ilan olduğu linki atar mısınız yardım lütfenn
-
Değiştirmeyeceğimiz şeyler yerine olanı kabullenip, bilgi paylaşımı yapsak? daha faydalı olacağını düşünüyorum.
-
@duygu55 en son alim 2016 idi hocam bilemiyorum ben mulakat sorulari var midir?