İstihdam Uzman Yardımcılığı 2019
-
@erciyes38 en kötü senaryo gvs düzenlemesinin ne zaman cıkacagının belli olmaması.
Hocam, misal 1 yıl çıkmazsa şeklinde sordum soruyu. Cevap da ona istinaden verildi:) -
Yeni gvs kanunu bekledikleri kesin bir bilgi değil arkadaşlar, örnek olarak 1 sene denmiş eğer kanun bekleniyorsa bu süreç uzayacak gibi. Şu anda gvs yapılmıyor zaten sgk belgeyi istemedi bürokratik bir bekleyiş olabilir. İşkur u aradığımda işlemler sona geldi ancak atama belgeniz bekleniyor denildi. 2018 yılında çıktı ilanınız geçmiş senelerin işlemlerinin devam etmesi için yukarıdan yazı ve belge gelecek ondan sonra tebligat yapılır denildi. Artık bu belge ne zaman gelirse onu bekliyoruz. Neden gelmediğini söylemediler.
-
@erciyes38 Elimizdeki tek done net bir şekilde bekletilme talimatı dostum. Sürecin ben bu kadar uzamasını öngörmüyorum. Keza kanunun da bu kadar geç kalmasını beklemiyorum. Komisyondan genel kurula gelmeden geri döndü bir kez. Muhtemelen eksik görüldü. Torba kanun hazırlıkları var, orada falan fazla gecikmeden çıkarılır diye düşünüyorum. Önemli bir husus çünkü. Kurumların kararsız kalmasına ve süreçlerin tıkanmasına yol açıyor, o nedenle o kadar kötü bir senaryo olacağını sanmıyorum. Verdiğim tarih o şekilde sorulduğu için aynı örnekleme ile yanıtlamamdan dostum.
-
@paretowilfredo o zaman en az 5 6 ayı bulur iş başı yapmamız
-
@paretowilfredo ben sorduğum zaman bana gvs kanununu beklemediğimiz söylenmişti ancak sürecin bu kadar uzamasının başka bir açıklaması kalmadı gibi görünmekte. Çalışma bakanlığı 2019/6 merkez atamaları dahil kimsenin atamasını yapmadı diye biliyorum kasım ayından beri üstad, tahminimce sgk denetmenleri de bu kanunu bekleyecekler.
-
@Seneca gvs kesin yapılacak mı hocam bize?
-
@bcbc3434 kesin bir bilgim yok. Ancak atama işlemlerinin bu kadar uzamasının en olası sebebi bu gibi görünmekte. Aynı bakanlığa bağlı 2 kurum aynı anda mülakatları açıkladı ve ikiside fazlasıyla sessiz şu anda bu yüzden bakanlık bekleyin demiş bile olabilir bence.
-
@paretowilfredo üstad Güvenlik soruşturmaları için yeni bir kanun mu cikicak ?guy ilanı geldi diyelim . Sınavı kazananlar güvenlik soruşturmasının meclise gelip kanunlasmasini mi bekler ? Cumhurbaşkanı, bu konu hakkında çalışıyoruz demişti yanlış hatırlamıyorsam.
-
@Seneca Dostum telefonda ya da evrak ile ilgilenen memur ya fazlasını bilmediğinden ya da gizlilik konusunda ikaz edildiğinden her zaman normal prosedürün yanıtını verir. Mülakat açıklanma süreçlerinde de işe başlama süreçlerinde de bu böyle olmuştur bugüne dek her zaman. Tüm Bakanlık için bahsettiğim durum şu an için vaki gözüküyor.
-
@Cemre33 O zamana kadar halledilir diye düşünüyorum dostum.
-
Sgk denetmenlik için tebligatları yollamış deniliyor arkadaşlar, 40 gün önceden belgeleri vermemize rağmen bizden önce iş başı yapacaklar sanırım. İşkur atamaları hakkında bilgisi olan var mı?
-
@paretowilfredo üstad siz denetmenler için gvs yapılmasını bekliyodunuz acaba göreve başladıktan sonra yapılma ihtimali var mı?
-
@paretowilfredo hocam istihdam için bir bilginiz yokmu sgk başlattılar bunu bekletmelerinde amaç ne
-
Arkadaşlar bir gelişme var mı?
-
@paretowilfredo üstad bizler ne zaman göreve başlarız?
-
Sgk denetmenlerini başlattıkar bu hafta itibariyle bizide yakında cagırırlar hocam
Aynı bakanlıga baglıyız sonuç ta mülakatlar da aynı gün acıklandı .. -
Ne zaman başlatılacağı konusunda bir bilgisi olan yokmu süreç çok uzadı gerçekten
-
Virüs sebebi ile bu dönem işe başlatmaları zor görünüyor, yarın gel deseler saç tıraş olup, takım elbise için alışveriş bile yapamıyoruz salgın döneminin bitmesini bekliyoruzdur herhalde. Umarım salgın sonrası gvs filan beklememiz gerekmez. Mülakatları bile unuttum açıkcası.
-
@Seneca bu saate sonra gvs falan olmaz hocam
-
Nasıl bir şeyin icine düştük hicmi bir gelişme yok