İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
-
Bende dün herşeyin tamam olduğunu sadece bakan beyin imzasinin kaldığını dolayısıyla açıklanma tarihi vermenin mümkün olmadığını çok yetkili bir ağızdan duydum. Bekleyip göreceğiz, ancak kesinlikle günler öncesinden verilen tarihlere itibar etmeyelim.
-
@pecheur duyumdan kastım troll mesajları değildi.
-
Bakan Bey'in geçen Cuma günü Ankara Barosu'na yaptığı ziyarette kendisine sorulmuş.O da haftaya açıklanacak demiş. O kadar bekledik 1 hafta daha bekleriz:)
Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. -
Arkadaşlar merhaba, ÇEKO mezunları idari hakimlik sınavına girebiliyo mu?
-
@Kaimmakam23 normalde ibf mezunları direk girebiliyordu hocam ama geçen seneki düzenlemeden sonra her sınav dönemindeki ilanda hangi bölümlerin girebileceği bakanlığın takdirine bırakıldı. Bu düzenlemeden sonraki ilk sınav olan Geçtiğimiz Aralık sınavı ilanında idari yargı kısmı aynen şöyle hocam;
İdarî yargı adayları için; Hukuk Fakültesi veya Hukuk Bilgisine programlarında yeterince yer veren Siyasal Bilgiler, İdari Bilimler, İktisat ve Maliye alanlarından en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak, Yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarılı olanlar ile Hukuk Fakültesi dışında hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idarî bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yükseköğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmak,
Elbette ilan gelene kadar kimse bişey diyemez ama ben idari yargı ilanı gelirse aynı şekilde yine İbf alımı olacağını düşünüyorum. Sebebi de şu ki; İdari yargıdan hiç alım yapmayacak olsalardı kanunun değiştiği andan 5 ay sonra düzenlenen 29 Aralık 2018 sınavında bunu uygularlardı.
Ancak elbette ki elimizde kesinlik yok. Dua edelim de alım yapılmaya devam edilsin...
Selametle...
-
Bu hafta içi artık açıklanması gerekiyor yoksa adli tatil bu süreci epey yavaşlatır. Nedense içime pazartesi(yani 22'si) açıklanacak gibi geliyor. Umarım her şey gönlünüzce olur. Kazanan arkadaşlar mülakat sonuç ekranının görüntüsünü bizimle de paylaşsın bize de o ekranı görmek nasip olsun Herkese cümleten iyi geceler.
-
Mülakata kalmadım ama sizin için duyumumu paylaşayım yargıtaydakı bır akrabamdan duydum salı günü sanırım.Duydugumu aynen paylaşıyorum ınsallah aksılık olmaz salı gunu hepınız ıcın hayırlısı olur daırısı aralıkta bıze olsun ıns.Allah yardımcınız olsun arkadaslar.
-
@mulkihakim ve @kendinehakime ve diğer tüm forumdaşlara..
Güzel mesajlarınız için teşekkür ederim...
Allah bize nasip etmiştir, etmemiştir herşey nasip. Birkaç gün içinde tahminimce açıklanır artık zira süreç çok uzadı.
Nasibimizde eğer var da olursa bu forumu bırakmayız zira biz, sizlerin ve buranın sayesinde kazanmış oluruz. O kadar değerli hocalarım varki burda. Allah hepsinden ayrı ayrı razı olsun. Özellikle @sbf1983 abimiz vardı. Bayadır sesi çıkmıyor ama bize yaptığı desteği hiç unutmadım ve İnşAllah yazdığımı görür de musmutlu olur. Allah ona ve onun gibi olanlara en iyi yerleri nasip etsin İnşAllah..
Sınav Nasip olmaz ise ya Allah daha güzel bir meslek hazırlamıştır ya da bir sonraki sınavda bize kazandıracak olabilir. Herşey Allah'ın takdiri ve nasip. Bu durumda yine kardeşce beraber yeni bir sınav dönemine hazırlanırız İnşAllah. Bu forum kadar yardımsever başka bir yer görmedim şimdiye kadar...
Gel görelim Mevlam neyler neylerse güzel eyler...
Dualar tez zamanda mülakatın açıklanması ve yeni bir ilan gelmesi için...
Hayırlı geceleriniz olsun..
Selametle...
-
@Mehmetemir hocam ben buradayim tesekkur ederim guzel temennileriniz icin:) ben yoluma sgk denetmen yrd. olarak devam ediyorum. Allah yardimciniz olsun hocam hakkinizda, hakkimizda hayirlisi olsun. Hakim, savci olarak goruruz insallah sizleri ve de forumda deger verdigim diger dostlari... iyi aksamlar:)
-
@Kaimmakam23 evet girebiliyor
-
@ulubey işte bu guzel haber ama sanırım kontenjan konusunda netlik yok. Ama ben size tarih anlamında net bir bilgi vereyim. Önemli bir ağızdan sınavın aralıktan önce olamayacağı bir başka mana ile Aralık'ta olacağı söylendi. Net.
-
@Kaimmakam23 sinava girdim iki kere ceko mezunuyum o yuzden yazmak istedim .
-
@sbf1983 Allah razı olsun hocam. Mesleğinizde en güzel yerlere gelmeniz duası ile...
Allah yolunuzu açık etsin inşAllah...
-
@Mehmetemir sizden de Allah razı olsun hocam. Basarilar dilerim.
-
Duyumların yoğunlaştığı kritik iki güne geldik. Bu noktada bakan bey in takdiri olduğunu da unutmamak gerekiyor.
-
Meşhur son haftaya geldik. Umarım bu hafta süreç sonuçlanır ağırlıklı olarak bugün ya da yarın duyumları ön planda bakalım neler olacak
-
@Kenan Memurlarda sisteme giriliyor falan diyorlar ama hocam doğru mudur?
-
@geliruzmanı07 Hocam muhtelemen trollüyorlar yine. seviye yerlerde
-
@NoPainNoGain Her duyduğumuza inanır olduk, umut işte..
-
Bugünü de bitirdik galiba arkadaşlar