2019 Hakim Yardımcılığı
-
Büyük bir ihtimal Şu şekil olacak : Hukuk mezunları için bir sınav olacak. Geçenler Hakim yardımcılıgı / Noterlik vs vs sınavlara girmeye hak kazancak. Bizler yine aynı sınava giriceZ. Belki sınavda soru sayısı değişebilir bizlere.
-
Benim aklıma takılan husus şu; hukuk mezunları için hukuki yeterlilik sınavı gelecekse, idari yargıya giren iibf mezunlarına ne olacak? Yani hukukçulara yeterlilik sınavı yapmak isteyecekler de iibf mezunlarını bu yeterlilik durumunun dışında mı bırakacaklar? Ben bu kısmı kafamda oturtamıyorum.
-
@mminervaa tahminimce sadece hukuk mezunlarının mezuniyet sonrası gireceği bir sınav gelecek (doktorlara benzer). Bu sınavı geçince diplomalarını kullanabilecekler tam olarak.
Biz iibf’lileri ilgilendiren bir durum olmayacaktır. -
Mecliste görüşülen kanun teklifi tam metni
file:///C:/Users/Hp/Downloads/2-1578.pdf
-
@aslan-reyiz Korkuyorum bir gün; Pareto.pdf başlığı ile beni deşifre edeceksin diye dostum
-
-
@suigeneris, içinde söyledi: 2019 Hakim Yardımcılığı
Büyük bir ihtimal Şu şekil olacak : Hukuk mezunları için bir sınav olacak. Geçenler Hakim yardımcılıgı / Noterlik vs vs sınavlara girmeye hak kazancak. Bizler yine aynı sınava giriceZ. Belki sınavda soru sayısı değişebilir bizlere.
Ben burada birşeyi anlamıyorum hukuk mezunu olanlar hakim olabilmek için bir sınava tabii olacak ancak öyle hakimlik sınavına girebilecek ama biz iibf olarak hiç bir sınava girmeden hakimlik sınavına gireceğiz.Bu çok mantıklı gelmiyor bana,bu şekilde olamaz bence.Yani hukuk fakültesini bitirenin yeterliliğini ölçüp iibf sınavsız almaları imkansız bence.Anlayamadım ben yapılmak istenileni.
-
@kendinehakime ben de kara kara dusunmeye basladim adimizi bile gecirmiyolar artik acaba bizi saf dışı mı bırakacaklar :c
-
@olursaolur, içinde söyledi: 2019 Hakim Yardımcılığı
@kendinehakime ben de kara kara dusunmeye basladim adimizi bile gecirmiyolar artik acaba bizi saf dışı mı bırakacaklar :c
Aklıma bu takılıyor benim de maalesef..Hukukçular için bu kadar sıkı tutup ekstra sınav getıren sistem iibf nin bu şekilde rahat sınava girmesine izin verir mi ? sanmıyorum.
-
@kendinehakime Benim de anlayamadığım şey bu yani hukuk mezunlarına yeterlilik sınavı yapıp bu şekilde sınava alacaklar ama iibf direkt girebilecek sınava? Bu bana hiç mantıklı gelmiyor.
-
onlara yapılacak sınav hukuki yeterlilik sınavı yani hakimlik sınavıyla ilgili bi aşama değilki bu planlanan sınav. ama hukukta da artık devasa bir mezun kitlesi olduğu için bizi saf dışı bırakabilirler
-
@paretowilfredo ustat guzel espiriydi:))
-
@kendinehakime İdarî yargı İbf'siz olmaz. Büyük bir Kısım İdarî de bize hitap ediyor diye bu sınava girebiliyoruz zaten Vergi Mahkemeleri / Bölge idare mah. Vs vs. Bizi saf dışı bırakmaları imkansız...
Burdaki Düzenleme Kalitesiz bir şekilde Artan Hukuk mezunlarını nasıl daha kaliteli hala getirebiliriz sorusuna cvp olarak Hukuki yeterlilik sınavı Geliyor. Bizi Bu sistemin İçine Sokabilirler. Çünkü hukuki yeterlilik sınavı Hakimlik sınavına giriş bileti olacak. Durum Bunu Gösteriyor.
-
@suigeneris, içinde söyledi: 2019 Hakim Yardımcılığı
@kendinehakime İdarî yargı İbf'siz olmaz. Büyük bir Kısım İdarî de bize hitap ediyor diye bu sınava girebiliyoruz zaten Vergi Mahkemeleri / Bölge idare mah. Vs vs. Bizi saf dışı bırakmaları imkansız...
Burdaki Düzenleme Kalitesiz bir şekilde Artan Hukuk mezunlarını nasıl daha kaliteli hala getirebiliriz sorusuna cvp olarak Hukuki yeterlilik sınavı Geliyor. Bizi Bu sistemin İçine Sokabilirler. Çünkü hukuki yeterlilik sınavı Hakimlik sınavına giriş bileti olacak. Durum Bunu Gösteriyor.
Umarım böyle olur.Çalışmaya başladık, emeklerimiz boşa gitmesin .Acabalar insanın çalışma şevkini kırıyor.Açıklansa da rahat nefes alsak..
-
@kendinehakime Ayrıxa şöyle birşeyde var. Mezun olmuş hukukçular bu sınava girmiycek bu sistem devreye girdiği gibi Son sınıf mezunları kapsayacak. Bir sınav seti daha çekmek istiyorlar yani.
-
@kendinehakime 4. senenin sonunda bir sınav daha yani. Ozaman Geçen sene ve ondan öncesi mezun olan hukukcularda girmiycek. İbf de girmez ozaman. Mantıgı bu oluyor. Saf dışı olursak Biterim Dediğin gibi Ben sadece Bu sınava odaklandım.
-
Arkadaşlar bir arkadaşım şunları dile getirdi. Hukuki yeterlilik sınavının hakimlik ile alakası pek yok dedi. Bu olay Avukat mesleğini ilgilendiriyor dedi. Kendi iç yapılarını düzeltiyor lar. Kalitesiz aşırı Avukatlık mesleğini Kaliteli hale getirme amacı ön plandaymış.
-
Tahminim yeterlilik sınavına herkes girecek. Atıyorum 60'ı geçen avukatlık stajını başlatabilecek, 70'i geçen hakimlik sınavına girmeye hak kazanacak.
-
@vamos Bu Tarz birşeyi Bana bir Hoca Söylemişti. Evet olabilir böyle birşey. Çokta Mantıklı duruyor Herkes Dahil olmuş oluyor sisteme.
-
@vamos Şöyle birşeyde var. Avukatlık sınavı gelecek..