kızılay personel alımı 2019
-
Arkadaşlar ben cumartesi yapılan sınava girdim. KBKB için. başvuru yapalı 4 ay oldu. Süreç gerçekten çok yavaş. Bizde 20'ser sorudan 5 farklı sınav vardı. 120 dk süresi vardı. Muhtemelen son basamakta ya sorular zordu ya da 40 soru olacaktı. Son adımdaki sınav başlığında kan bağışçısı kazanımı personeli soruları yazıyordu. Türkçe matematiği gördüm sistem komple gitti. Diğerlerini çözemedi. Açıkçası ne soracaklardı çok merak ediyorum. Bilinmesi gereken ne var. Nelerden sorumluyuz bilmiyorum. Bi daha da ne mesaj ne bilgi hiçbirsey almadım. Son basamak sorularını gören var mı? Eski yazılarda flebotomist adayı bir arkadaşın tüm soruları gördüğünü ve sınavı tamamladığını okudum. Biz o kadar şanslı değildik sanırım
-
@alya KBKP için bazı adaylara sadece mülakat yapıldığı online sınav yapılmadığını söylemişlerdi
-
@eclectus forumdaki arkadaşın söylediğini mi diyorsunuz yoksa insan kaynaklarından mı edindiniz bu bilgiyi?
-
@ozlemb forumda arkadaşların yazdıklarından bunu anladım
-
Çifte standart mı var yoksa ihtiyaç durumuna göre mi işliyor sistem çözemedim 8,5 ay bekleyen de var 3 ay bekleyen de
-
@eclectus ben de çözemedim
-
@eclectus eger sinav yapildiysa bu yeni bir uygulama ve 2019 da gecilmis.daha oncesinde kbkp icin kesinlikle sinav yapilmadi ve bundan%100 eminim.bir on gorusme sonra ise ankarada mulakat yapiliyordu.hatta subatta ise baslayan arkadaslarda kasim-aralik ayinda mulakatları yapildi.
-
@ruka peki alya arkadaşımız 4 aylık bir süredir beklemekte ve geçtiğimiz günlerde iptal olmuş sınava girmiş bunu nasıl açıklayacağız
Ayrıca o dönemde başvuran bazı arkadaşlar online sınav yapılmadığını sadece 2 kez mülakata davet edildiğini ifade etmekteler -
@eclectus dedigim gibi 2019 itibariyla sinav sistemine gecilmis olabilir.ocak oncesi icin online sinav yapilmadigindan eminim.insan kaynaklarini surekli ariyorum bilgi icin ama malesef ulasamiyorum.
-
@eclectus ayrica alya arkadasimiz hem flebotomistlige hemde kbkp basvurmus.hem laboratuvar hem hem biyoloji mezunu olmali.acaba ikisine birden basvuran arkadaslara mi yapilmis.cok karisik bir durum var ama insallah insan kaynaklarina ulasiriz karisik durumu cozeriz.herkesin hakkindan hayirlisi olsun
-
@ruka ben de ulaşmaya çalışıyorum ancak cevap alamıyorm bir haber alırsak buradan haberleşelim
-
@ozlemb tabiki de bir bilgi alirsam hemen paylasirim.basvuran herkes suan cok sikintili bir surecte biran once birseylerin netlesmesi herkesin yararina olur.
-
Arkadaşlar mülakatta neler soruluyor. Fikir verebilirmisiniz.cok skntili süreçlerden geçiyoruz. Mülakata katılan arkadaslar dan ricam yardımcı olabilirmisiniz
-
@sariyer merhabalar arkadaşım. Mülakatta neler sordular.bilgi verebilirmisin.
-
@ftmozt mulakata cagrildiniz mi ?
-
@ruka hayır cagrilmadim.ama çağrılarsam neler soracaklar hiç fikrim yok..
-
@eclectus aynen baska pozisyon icin degerlendirmeye almislardir o arkadasi
-
anladığım kadarıyla Ocak ayında yaptığımız başvuru için süreç başlamamış
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar -
Arkadaşlar ben flebotomistliğe başvurmadım. Flebotomist kadrosuna başvuran ve başvuruyu 2 yıl önce yapmış, son sınav için davet almış bir arkadaşım var. Ondan aldığım bilgileri de burada paylaşıyorum ki belki birilerine faydam olur. Ben biyologum sadece KBKB için başvuru yaptım. Ankara İnsan Kaynaklarını aradım bir sürü yeri araştırdım. Hiçbir yerden bilgi alamadım. Sizlerden de bu konuda yardım bekliyorum. Sadece mülakatla alınıyorsa ben neden sınav oldum anlamadım. Flebotomistlerde 100 dk'lık sınav ve online görüşme yapılmış. Bizim sınavda 120 dk vardı ve 5 bölümden yazılı sınav yapıldı. Açıkçası türkçeyi de kasmışlar, sorular iddialıydı. 3. bölümü göremedim zaten sistem ve stres yüzünden oturup ağlamakla meşguldüm o ara Hatırlasam soruları da yazacağım buraya da kafa kalmadı artık. Sinirlerim bozuldu iyice. Ne olacaksa olsun. Askıda kalmak, umut edip beklemek çok daha zor.
-
Ha bir de bizde 2 faklı sınav vardı. Flebotomistler sadece 1 sınav olmuş. Yazılıdan sonra bir de PİT testi yapıldı. 2 oturum için 2 farklı şifre geldi. Yazılı sınavda süreniz dolmuştur diye yazı geldi bitiremeden sistem kapandı. Pit testinde de Kervan yolda düzülür sözü sizce doğru mu ya da iyi mükemmelin düşmanı mıdır? gibi acayip sorular vardı Allah sonumuzu hayr etsin