2019 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
Merhaba dostlar.
Daha evvel de çok kez söylediğim gibi elimizdeki imkanları tek tek birileri kulis gücüyle bizden alıyor.
Kurum içi meselesi ile alakalı olarak sizleri çok uzunca zamandır uyarıyoruz. Çünkü şunu gördük, bu hazırlık bu yılın içinde filizlenmiş bir çalışmanın eseri değil. Bu uzunca süredir yapılan kulislerin, baskının ve özellikle sendikal desteğin arkaya alınmasıyla organize edilmiş bir adaletsizlik, haksızlık rüzgarı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda bu rüzgar gelirken sizlere söyledik. Defterdarlık Uzman Yardımcılığı için can mavi nerdeyse başlık başlık dolaştı, her gün twitterda elinden geleni yaptı. Ben defalarca her grup kurum içi çalışmacısına karşı çıkarak, kavgalar içinde bulundum. Burada bunların ne kadar gözleri dönmüş biçimde sizin hakkınıza göz koyduğunu anlatmaya çalıştım. Ancak sanıyorum işin ciddiyeti tasarının kanunlaşmasına rağmen ciddiye alınmadı. Ben halen de anlaşıldığını düşünmüyorum.İlanın sarkmasının olası olduğunu çok kez dile getirdim. Çok ciddi bir baskı olduğunu, bu baskının önceliği oraya tanımak üzerine olduğunu söyledim. %51 üstünlük halen orada. Siz susarsanız bi refleks ile ilanı verdirir, sizi bir gecede Haziran'a bırakırlar.Çünkü yukarıda da dediğim gibi bu taşlar bugün dizilmiyor. Çok önce dizildi. Bu taşları dizenlerden sizin en büyük "destekçileriniz" sınava çalışmaya, referans arayışlarına girişmek için kayboldular. Bu bile fazlasıyla açık bir delil.
Kurum içi sürecinde elden giden sadece A Grubu alımlar değil. Diğer yandan hizmetli kadrolarındaki insanlar için de memur olma yolunu açan sınavlar yapıldı bu süreçte. Sanıyormusunuz ki bu geçişi yapan Kurumlar B grubu için toplu kadro talebinde bulunacak? Her yerden önümüzü tıkıyorlar.
-Sözleşmeliye kadro,
-Hizmetliye memurluk,
-Bu şekilde memur olmuşlar dahil 3 yıllık memurlara Uzmanlık,
-Seçim müdürlüğü gibi bir idare kadrosu yine memur kökenlilere,İİBF'den alım yapması gereken hiçbir kadro böyle giderse bize yar olmayacak. Bir avuç alımı bile iki elimizi açarak bekleyeceğiz.
Bakın yanlış yapılan bir şey var. Artık geçmişinizle kavga etmeyi bırakın dostlar.
-Keşke okumasaydık,
-Başka bölüm okusam atanırdım,
-Çevreme okuma bu alanı diyorum,
-Okuyana da bıraktırıyorum,
-İİBF okumaya lanet olsun vs vs.Bunların hepsi çok büyük yanlışlar. Doğru olansa gelecekle kavga etmek, geçmişle değil. Dünü değiştiremezsiniz ama yarın değiştirilebilir. Bunu değiştirmek için yapılabilecek şeyler var.
Ne demek keşke okumasaydım? İsteyerek seçtinse bölümünü, o bölümde yapabileceğin işleri elde etmek için savaşacaksın. Birileri senden daha iyi kulis yaparak popülist kararları koparıyorsa sen de buna çalışacaksın. Ne demek sevdiğin işten, idealinden vazgeçmek? Onları vazgeçirmek varken, sen neden vazgeçiyorsun?İdari Bilimler okumuş en az 100.000 kişi oturmuşuz, kulisten, idareden, propagandadan zerre anlamayan alanlardan çıkma grupların hakkımızı elimizden almak için yaptıklarına hayıflanmakla meşgulüz. Bunları en iyi şekilde yapması gerekenler bizleriz. Ama bunun için bazı şartların oluşması lazım;
-
İİBF mezunları artık zeminde olan ayrılıklarını bu tip işlere karıştırmayacak. Bir adamı, bir grubu, bir cenahı, ekibi sevmeyebilirsin. Ama bu tip üst organizasyonlarda birlik olacaksın. Olmazsan, böyle seyredersin olan biteni. Kimle husumetin varsa bitirecek, bir araya gelip organize olacaksın.
-
Bu tip organizasyonları tek elden yayacak yapılar oluşturacaksın. Dernek vs. her ne olursa. Ama bu dernek; istişareden uzak, kendi kendine bir arkadaş cemiyeti olmayacak. İİBF mezunlarının tüm paydaşlarına yer verecek, istişare imkanı doğuracak. Yoksa 3-5 arkadaş toplanıp, biz yaptık oldu diyecekse, geniş bir tabana ulaşması hiçbir şekilde mümkün olmayacaktır.
-
Sosyal Medya gücünü etkin kullanacağız. Çok kez gördük ki adam akıllı twit atılırsa, satın almaksızın da gündeme girilebilir. Bu gündeme girişleri düzenli hale getirmeli, haftada 2 veya 3 kez gündemde olarak kendimizi göstermeliyiz. Bunun için de herkes elini taşın altına koyacak. Bunun başka bir yolu yok. Eringenlik, çekingenlik yaparak ancak bekleriz böyle. Birileri benim için yapıyor hissiyatından kurtulmak ve tek tek hepimiz bu mücadelenin neferi olmak durumundayız.
-
Yine etkinliklerin tek elden ilan edildiği, özellikle organizasyon yapılırken A Grubu - B Grubu ikilemine yol açacak söylemlerden kaçınılan istasyonlarımız olmalı. Dediğim gibi 4001, kurum içi, genel kadro payından diğer alanlara dağıtılan pay hepimizin ortak sorunları. Bunu ayrı bir başlık olarak tutmak zihniyeti oldukça, organizasyonlar iki başlıklı ve çok parçalı olmaya devam edecek ve etkisiz olacaktır.
-
Forumda, twitterda, facebook'ta kısır kavgalarla vakit kaybetmek yerine, gün içinde de kimsenin size bir şey demesini beklemeden meramınızı dile getirin. Twit atın, devlet büyüklerini etiketleyin. Süreklilik, nasıl bir buhran içinde olduğunuzu çok daha iyi gösterecektir. Anlatın ki, bilinsin. Emin olun devletin üst kademeleri ne kadar büyük bir bunalım içinde olduğunuzu görmekte, sezmekte zorlanıyor.
Sizin daha geçen sene yol arkadaşınız olanlar, guy, denetmen, müfettiş olunca unuttu sizi. Bürokrat olmasını İİBF mezunu olmasına borçlu olanların hatırlıyor olmasını mı bekliyorsunuz?
Keza atanmış arkadaşları da özellikle bir ortak yapı bünyesine yeniden kazandırmak, onları da bu işte destek olmaya ikna etmek gerek. Bunun için de geniş bir zemine kurulu ortak bir yapı ve istişare gücü yüksek, paydaş çeşitliliğine sahip olunması çok çok önemli.
Bu iş yapılırken de o yapıyı hiçbir yayın evinin, kitap yazarının, dersanenin oyuncağı, arka bahçesi haline getirmemek gerekiyor. Size üç kuruş destek verip, sizin üzerinizden reklamını yaparak çok daha fazlasını kazanacak olanları kapıdan dahi sokmamak gerekiyor. Kendimize yetme kabiliyetimizi tamamen yitirdiğimiz için bugün bu noktadayız. İİBF'li olduğu için şahsı ile mücadeleye destek verecek olanlara kapı açık olmalı. Geri kalanlar mümkünse sokağından dahi geçirilmemeli.Bu adımları atmadıkça darmadağın mücadelemiz, ciddi bir yıkıma doğru ilerliyor. Yakında malesef ses çıkaracak kimseyi bulamayacağız, çünkü ses çıkaranları da yukarıda saydığım ve yapılamayan şeyler devam ettikçe yitiriyoruz.
-
-
Üstad @paretowilfredo 2020 haziran deniyor bu durumun gerçeklik payı nedir. Birde acaba ne amaçlanıyor anlamış değilim. Ne alım var ne süreç normal. Gerçekten kafayı yememek elde değil. Kapatsinlar bu bölümleri o zaman nedir bu çektirdikleri artık yeter ya gerçekten yeter.
-
@Müşrif ihtimal dahilinde hem de yüksek ihtimal demiş ya hocam kısaca
-
@akncıı Aynen iletisini yazdıktan sonra gördüm. Durum çok ciddi ya bütün oluruz ya da yok oluruz.
-
@paretowilfredo sonuna kadar haklısın üstat bizi tek elden organize edecek bize yeniden ayağa kaldıracak bir grubu ihtiyacımız var yoksa biz daha çok kaybederiz bu halimizle
-
@Müşrif geçen sene erken daha mülakatlar yapılmadı diyen arkadaslara teşekkürler ne diyelim.
-
@paretowilfredo once kurumıcı sınavı olucak o zaman, ben yazdıklarınızdan onu anlayabildim üstad. Yanlıs mı anlamadım acaba?
-
Okumuş insanı okuduğu için bin kez pişman ettiler.
Organize olmak için her şey yapılmalı artık.
Puanı düşük olanlar , SGK sonucu bekleyenler herkes aynı durumda şuan
Elenip GUY beklemeyecekleri ne malum.Herkes ses getirecek faaliyetlere katılmalı tek TWİTTER ile de olmuyor bence. Ülkemizin bu zihniyette ki yönetimden bir an önce kurtulması ümidiyle... -
Arkadaşlar twitter dan etkinlikler yapıyoruz güzel, Cimer etkinliği yapıyoruz o da güzel ama galiba artık fiziksel olarak sesimizi mecliste bakanlıkta vs duyurmamız gerekiyor. Olan bizlerin bugününe geleceğine oluyor. Belki @paretowilfredo üstad ve diğer tecrübeli insanlarin da yol göstermesi ve bizim de elimizden geleni yapması ile talihimizi tersine çevirebiliriz.
-
Kaymakamlık sınavına gidince toplu olarak bi kendimizi gösterilik arkadaşlar bunu organize edebilecek insanlar çıkacaktık.hazir kaymakamlığa ankaraya gelmisken isteklerimizi toplu olarak dile getirebiliriz diye dusunyorum
-
@tikq 2018 mezunusun gayet iyi. Ben şahsen 2016 mezunuyum ve her sene puanım olmasına rağmen atanamadım.
-
Dostlar halen asıl konudan uzakta dolaşıyoruz. Bu alımı Hazirandan önce diyelim ki verdiler. Sonra? Elenirseniz nolacak? Bu hareket biçimi tek bir alım için uğraşan, sadece o alımı umursayan, atanınca eli eteği çekenlerin hareket biçimiydi. Birike birike geldiğimiz nokta bu. Evet şu an kendi durumunuz size elbette daha önemli geliyor. Ancak 2000 kişilik bir alımda 8000 kişi, evet sekiz bin kişi, işsizliğe geri dönecek. Bu bilinci oturtmadıkça bu ilan gelmiş gelmemiş hiçbir önemi yok. Herkes 2000 içinde olacağını umuyor. Ama gerçek şansınızın sadece yüzde yirmi olduğu. 2 sene belki de 3 senede bir gelecek ilanlarda bunun korkunçluğunun farkına varıp, asıl sorunları dert edinme zamanı gelmedi mi artık?
-
@yıkıldım Biz istişareye, paylaşıma, bilgi vermeye gerekirse yardımcı olmaya açığız dostum. Ama dediğim gibi yaptım olduculuktan, ikiliklerden önce bi sıyrılmak gerek.
-
@paretowilfredo hocam peki 2000 kişilik alim olacağını düşünürsek kurumici ile birlesme ihtimali var mıdır? 1000 onlara 1000 bize gibi? En çok korktuğum konulardan birisi de bu.
-
@Aslıhannn Ayri olacagini dusunuyorum.
-
@Aslıhannn kurum içi öyle 1000ler ile gecistirlmez zaten. Üstad da dedi, büyük bir sayı geliyor olabilir.
Yani hadi 2000 aldık ondan sonra guy ilanı defteri kapanabilir. -
Bu konuda yeniden kendimizi hatırlatmaya gerek olmadığını düşünmekle birlikte hatırlayanlar vardır hemen her çağrıda organize olmanın gerekliliğine vurgu yaptım, bu şekilde bir yere varılamayacağı ortada, böyle düşünen insanların sayısının birden fazla olduğuna inanıyorum sadece toparlanamıyoruz @paretowilfredo dostumuz da bilir, söylediklerine katılıyorum, hadi bu alımı kurtardınız dostlar bundan sonrası ne olacak herkes kazanmıyor biliyorsunuz. 5 yılda 2 sınav hakkı aldılar unutmayalım.
-
En büyük problemlerimizden biri de şu ki; atanan kardeşlerimiz geçmişi bir anda siliyorlar halbuki aynı zorlukları onlarda yaşadı, bu konuda da ayrı bir hassasiyet bekliyorum.
-
@plansız, içinde söyledi: 2019 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
En büyük problemlerimizden biri de şu ki; atanan kardeşlerimiz geçmişi bir anda siliyorlar halbuki aynı zorlukları onlarda yaşadı, bu konuda da ayrı bir hassasiyet bekliyorum.
Eminim şuan işe başlayan ve henüz uzman olmamış arkadaşlarımız içinde de bu olup biteni kabullenemeyenler var, onlar da istemez bu kadar zor atanıp sonra kurumiçinden hak etmeyen birinin gelip kendinin üstünde uzman olmasını. Dolayısıyla onların da her platformda bu konuda destek olması lazım.
-
28 aralık denmıs sanırm sınav olacak dıye twıtterda aslı astarı varmı acaba ?