2019 KOSGEB UZM YRD 24 KİŞİ /SÖZLÜ İLANI
-
@f-hayek @Aslan-Reyiz geçen yılki taban puanlar var mı?
-
Yanlış bilgi vermeyin bütün iibf başvurabiliyor kuy2 referans koduna bakın .
-
@atam2811 bölüm isimleri sayılmış ama hocam
-
@atam2811 KUY02 Referans Kodu için Siyasal Bilgiler, İktisadî ve İdarî Bilimler, İktisat veya
İşletme Fakültelerinin İktisat, İşletme veya Maliye bölümlerinin birinden ya da bunlara denkliği
Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurtiçi ve/veya yurtdışı yabancı fakültelerden
mezun ve KPSSP28 puan türünden asgari puanı almış olanlar aşağıda belirtilen pozisyonlardan
birine başvurabilir; -
yani yarın öğrenicez başvuruluyo mu . eğer başvuramazsak mesaj ile bu değiştirlebiliyor daha önce oldu o şekilde başvurumuzu yaparız kuruma
-
Maasi kafama takildi bnmde merkez uzmanligi maasi mi tasra uzmanligi maasi mi kurumda calisan bir arkadas bilgi verirse cok iyi olur .
-
@iktisat2009 merkez den biraz daha fazla
-
Son alımdan fikir olması için;
https://www.kosgeb.gov.tr/Content/Upload/Dosya/Kesinleşen_Mülakat_Listesi.25.08.17.pdfİlan temmuz, mülakat eylül, sonuç nisan şeklinde olmuş süreç.
-
@blueberry geçen yıl 40 kişi alınmış. Birde puan türü farklıydı p24 dü. P28 de daha yüksek yapanlar var. Benim p24 89 sıralamam 90. P28 91 sıralamam 160. İki puan oynamış ama sıralama artmış.
-
yeni başlayan uzman yardımcısı maaşları ne kadar
-
Ben önceki ilana basvuramamıştım(Ekonometri mezunuyum). Sistem izin vermemişti. 2017 ve şuanki ilana baktım bölüm açıklaması aynı. Eğer sistemde bir düzeltme olmazsa yine başvuramayacağım. 90 üstü 200 civarı bi sıralamayla bu ilanı kaçırmak istemiyorum. Genel bir puan koyup bölüm kısıtı koyması biraz saçma geliyor.
-
@atam2811 hayir hocam gectigimiz sene de bu sekilde belirli bolumlere izin verilmisti yine aynı olmus yalniz puan türü değişmiş p24 ten başvuru almislardi
-
Arkadaşlar, yoldaşlar, iibf’nin cefakar, çilekeş ama bir o kadar da azimli, umut dolu, çalışkan mensupları, bir karabasan gibi üzerinize çöken bu sıkıntılı günlerde, tam umutların tükenmek üzere olduğu bu gergin zamanlarda çok şükür güzel bir haber aldık, mülakata kalacak, kalamayacak, sonrasında atanıp, atanamayacak herkese hayırlı olması temennisiyle..
Bir önceki alımda atanan ( 2017 Temmuz’unda ilana çıkıp da 2018 Mayıs’ında anca işe başlayabilen ) bir kardeşiniz, varsa yeni mezunlar için bir abiniz olarak, bu forumlarda takılmış ve hala takılan, bu tür zamanlarda bilgi paylaşımının ne kadar önemli olduğunun farkında birisi olarak kurum ve meslek hakkında dilim döndüğünce naçizane bir bilgilendirme yapmak ve varsa merak ettiğiniz konular hakkında sorularınız elimden geldiğince cevaplandırmak isterim. Doğru bilinenleri, yanlış bilinenleri, şehir efsanelerini hepsini paylaşacağım. Amma gevezelik yaptın ha dediğinizi duyar gibiyim ama SayMüd, ArtarakArtan larla büyümüş bir nesil olarak biraz da siz bizim kahrımızı çekin
Arkadaşlar öncelikle KOSGEB’de tek kariyer meslek mensubu ünvanı var. Oda KOBİ Uzmanlığı/Uzman Yardımcılığı.. yani taşra, merkez ayrımı yok. Herkes merkez uzmanının özlük hakları olan 3600 ek gösterge ve Ocak 2019 itibariyle 5500 maaşa tabidir. Hatta KOSGEB’in güzelliği bide buna ek olarak günlük 12,5 TL’den aylık ortalama 250-270 TL de yemek parası vermesidir. Eskiden verilen çocuk yardımı kalkmış olup, evlilik yardımı olan ve yalnız bir defaya mahsus olarak verilen bir müsteşar maaşı uygulaması devam etmektedir.
81 ilde 92 Müdürlüğü bulunmaktadır. Genelde büyükşehirlerdeki müdürlükler daha kalabalık ve iş bakımından daha yoğundur. Küçük şehirler nispeten daha rahattır. Tayin konusunda mevzuatta net bir ifade yoktur, herhangi bir rotasyon olmadığı gibi, “çakılı kadro” diye bir husus da kesinlikle yoktur. Adamını bulup torpille geçişler olduğu gibi hiç torpil yaptırmadan da tayin yaptırmak zor bir iş değildir. Yeter ki bulunduğunuz müdürlükte tek uzman siz olmayın. Tayin konusunda kurumda yerleşmiş olan şöyle bir teamül vardır; doğu, güneydoğu ve Anadolu’nun nispeten küçük illerine atanan arkadaşlar buralarda 3 ila 5 yıl görev yapmaları halinde olağandışı bir ikabahat işleyip de başganlığın gazabına uğramadıysa dilediği yere tayini yapılır, ki bulunduğu ilde fazla personel durumunda olup da gideceği yer de personel arayışı varsa benim gibi gerçekten bir torpil yaptırmayarak 10 ay gibi bir sürede de yer değiştirme imkanına sahipsiniz.
Meslek olarak ben gayet keyif alarak yapmaktayım. Özel bütçeli, ilgili kuruluş oluşunuz, müdürlük binalarının genelde valilik dışında oluşu ve diğer kurumlara göre yaptığınız veya yapacağınız iş nispeten bir uzmanlık gerektirdiği için (Gerçekten dışardan anlaşılması zor, sürekli takip etmenizi gerektirecek ölçüde sık değişen genişşşş bir mevzuata sahip olması) dışardan müdahalelere nispeten kapalı, sıkı hiyerarşik ilişkilerin olmadığı, nispeten rahat bir çalışma ortamı vardır. Özellikle 2019 yılı itibariyle hedef kitlesinde önemli değişikliklere giderek, eskisi gibi daha sanayi odaklı ama farklı olarak daha yüksek teknolojili sanayi yatırımlarına adapte olduğundan ufuk açıcı projelerde yer alma imkanı, ticaret ve sanayi odaları gibi meslek kuruluşları, işkur, üniversiteler gibi kamu kuruluşları ve esnaf ve sanayici ile sürekli içli dışlı olduğunuzdan bulunduğunuz yerde güzel çevre edinme imkanına sahipsinizdir. Bölgeden bölgeye değişmekle birlikte “Devletin veren eli olduğunuz için” insanlar size saygı duyar güzel davranır, paranın hatırına sever , karşılaşacağı olası sorunlardan hemen “çirkefleşip” sizi “satmak “ kaydıyla
Neyse şimdilik bu kadar yazayım, yoksa sabaha kadar uzar, gider bu muhabbet daha neler neler yaşayıp, göreceksiniz.. Tekrardan herkese hayırlı olsun.. -
@ilanmılano biz ekonometri mezunlarının yaşamaya hakkı yok sanırım iski alımında da aynı muameleyi yaptı iktisat işletme anlarım da. Edebiyat(!) mezunu bilgisayar işletmeni oldu. Ekonometriye engel oldular.
-
@hizmetli hocam yarın kurumu arayıp veya mesaj yoluyla bölüm deki kısıtlamayı düzelttirebilir miyiz. daha önce başka kurumlar bu şekilde düzeltmeler olmuştu. ne düşünüyorsunuz
-
Ek olarak disiplin yönünden 657'ye tabi olmakla birlikte kuruluş kanununa dayalı olarak idari hizmet sözleşmesi ile çalıştırılıyorsunuz. 657'ye tabi 4B sözleşmeli değil, her sene sözleşme imzalanmıyor, sadece işe başladığınızda sözleşme imzalanır. 657'de hangi şartlardan memuriyetten çıkarılıyorsa sizin de o şartlarda sözleşmeniz feshedilir.
-
şu an işletme iktisat maliye bölümlerinde okuyanlar diğer bölüm mezunları başvurmasın diye büyük bir ugraş içerisinde ama YÖK'ün bu kararına göre bütün İİBF bölümü mezunları başvurabilir arkadaşlar BENCE. çünkü ilanın devamında İktisat, İşletme veya Maliye bölümlerinin birinden ya da bunlara denkliği
Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurtiçi ve/veya yurtdışı yabancı fakültelerden mezun gibi bir ibare var. bu resmini paylaştığım kararda YÖK bu bölümlerin hepsinin birbirine denk olduğunu söylemiş.
site yönetimi kusura bakmasın baska bir sitenin ismi yazıyo resimde değiştirebilirlerse değiştirsinler. -
@lawrence zannetmiyorum. Çünkü ortada bir yanlışlık yok bilinçli bir tercih. Geçen sene tüm iibf di mesela, veya geçen matematik mezunu alırken, bu sene almadılar, ilk defa laboratuvarlar için kimya mezunu alınıyor
-
@hahamas bak bu süper haber. yarın başvuru açılmazsa bile hak mağduriyeti olmaması açısından sonuna kadar takipçisi olalım
-
@hahamas Bunlar iibf'ye denk maliye,iktisat, işletme bölümlerine değil. Diğer bölümlerin başvurusunu engellemeye çalışan yok. Daha önce de bu şekilde alınan başvurular var. Sonradan düzeltilen ilanlar da oldu. Yarın netleşir durum.