2019 KOSGEB UZM YRD 24 KİŞİ /SÖZLÜ İLANI
-
@hahamas hocam yökün bu kararının bu konuyla alakası yok. Yök kararında genel olarak tüm iibf için başvuru alınırken bu bölümleri de sayacaksın diyor. İİBF nin bir bölümü diğerinin yerine geçer demek değil
-
@hizmetli peki hocam iktisat işletme ve maliye bölümlerine yurtiçinde denk olan bölümler hangileri cevabınızı merak ediyorum. ilanda dediklerine göre öyle bölümler olması lazım çünkü.
-
Arkadaşlar bence şöyle bir durum olabilir. Siyasal Bilgiler Fakültesi ve İİBF için sıkıntı yok bence. Ordakş ayrım İktisat ve İşletme Fakülteleri için. Çünkü o fakülteler de bizim bilgidigmiz ana bölümler dışında Örnegin İnsan Kaynakları Yönetimi, Havacılık Yönetimi tarzı bölümler var. Ondan dolayı o fakültelerde İşletme, İktisat ve Maliye bölümleri belirtilmiştir diye düşünüyorum
-
@hahamas ilanda denk olabilecek fakültelerden bahsediyor, bölümlerden değil
-
YDS şartı var mı
-
@frank başlangıçta yok, ama girdikten sonra tüm merkez uzmanları gibi 70 almanız gerekiyor
-
@frank , içinde söyledi: 2019 KOSGEB UZM YRD 24 KİŞİ /SÖZLÜ İLANI
www.tercihiniyap.net/images/upload/20190528-4-10.pdf
KOSGEB UZM YRD 24 kişi alıyor. SADECE MÜLAKAT. 2017-2018 P28 70 VE ÜZERİ 4 KATI YDS YOK
Başvuru 29 mayıs-13 haziran e devlet
️
-
Merhaba dostlar. Evvela ilan hayırlı uğurlu olsun.
Karmaşa ile alakalı düşüncemi söylemek istiyorum ben de.
Metinde aynen şu şekilde diyor;
KUY02 Referans Kodu için
"Siyasal Bilgiler,
İktisadî ve İdarî Bilimler,
İktisat veya İşletme Fakültelerinin İktisat, İşletme veya Maliye bölümlerinin birinden ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurtiçi ve/veya yurtdışı yabancı fakültelerden
mezun"Bence bu metinden anlaşılması gereken bu dört fakülte içerisinde, yalnızca bu üç bölümden mezun kişiler ile...
...bu dört fakülte dışında bu bölümlere denk sayılabilecek -yani bu bölümlerin adı ile eğitim verilen bölümler- var ise onlardan mezun kişiler...
...ilana başvuruda bulunabilir.
Burada denklik vurgusu bazen farklı fakülte isimleri altında da bu bölümlerin yer alabiliyor olmasındandır. Örneğin yukarıda @hahamas 'ın ilave ettiği denklik görselindeki Ticari Bilimler Fakültesi gibi. Burada aynı bölümden mezun adayların mağdur olması engellenmek isteniyor.
Diğer yandan İİBF/SBF tamamen, İktisat ve İşletme Fakülteleri için ayrı bölüm zikredilmiş yorumu da bence doğru değil. Çünkü burada lafzı bu şekilde kesmek isteseydi -Fakülteleri kelimesini sona atmaz, İİB ve SB'den sonra da kullanırlardı.
Bu yönden sadece bu üç bölüm için açılmış bir ilandır. İlbank'ta sadece İşletme bölümüne açıyordu yanlış anımsamıyorsam benzer bir ilan metni ile.
-
@f-hayek, içinde söyledi: 2019 KOSGEB UZM YRD 24 KİŞİ /SÖZLÜ İLANI
@frank , içinde söyledi: 2019 KOSGEB UZM YRD 24 KİŞİ /SÖZLÜ İLANI
www.tercihiniyap.net/images/upload/20190528-4-10.pdf
KOSGEB UZM YRD 24 kişi alıyor. SADECE MÜLAKAT. 2017-2018 P28 70 VE ÜZERİ 4 KATI YDS YOK
Başvuru 29 mayıs-13 haziran e devlet
️
-
zaten başvurular yarın başlayacağı için durum netleşecek. ona göre kurumu arayarak ya da mesaj atarak bunu düzelttirebiliriz. dediğim gibi daha önce bu tarz ilanlar düzeltildi tek yapmamız gereken kurumu bu doğrultuda bilgilendirip isteğimizi lide getirmek.
-
ben ne olur ne olmaz diye kobi insan kaynaklarına bu mesajı gönderdim.
Kosgeb Uzman Yardımcılığı ilanında ' KUY02 Referans Kodu için Siyasal Bilgiler, İktisadî ve İdarî Bilimler, İktisat veya İşletme Fakültelerinin İktisat, İşletme veya Maliye bölümlerinin birinden ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurtiçi ve/veya yurtdışı yabancı fakültelerden mezun'' diyerek biz diğer İİBF bölümleri mezunları hak kaybı yaşıyoruz. İlanın İİBF'nin tüm bölümlerini kapsayacak şekilde yeniden revize edlimesi isteğimizi bilgilerinize arz ederiz. -
Ayrıca dostlar bu tip ilanlar yeni değil, böyle bir uygulama her zaman vardı. Bu yıl ilan kıtlığından çok çeşitli ilanlar göremedik ama eski Hazine Uzman Yardımcılığı, Kalkınma Uzman Yardımcılığı gibi alımlar, Dış Ticaret Uzman Yardımcılığı ve bu yıl yapılan İstihdam Uzman Yardımcılığı, RTÜK Uzman Yardımcılığı gibi bir çok alımda bu uygulama var.
Umarım değişir ancak aykırı bir uygulama değil, Kurum maddi bir hata nedeniyle böyle bir ilan vermediyse değişmeyecektir.
-
Bundan önceki ilanda iktisat maliye işletme yanında kamu yönetimini de dahil etmişler ama bu ilanda kamu yok. Yani kurumun takdiri yapacak bir şey yok.
-
Başka bir kurumda sözleşmeli personel olarak çalıştığım için puanım olduğu halde yarışa hiç başlamadan çekiliyorum
-
@paretowilfredo üstad bir cevap vermedin kpss öncesi bddk ilanı gelecek sürecin tamamlanmasını bekliyorlar demiştin. Gelişme yok mu?
-
@iamkaya cevap vermiyorsa yeni bi gelişme yok demek oluyor.başlık girdi uyumuna özen gösterelim.
-
Arkadaşlar merhaba, ben gece ful araştırdım ama tam bilgi sahibi olamafım. Şimdi ilanda sorumlu olduğumuz dersleri falan yazmamışlat yani mülakat nasıl olur diye merak edersek ipucu yok resmen.ben de bu durum hakkında bir bilgi bulmak için memurlar net ve bizim burdaki foruma hepsıne tek tek baktım ama net bir şey yok. Geçen alımda girenler bizim bu forumda pek konuşmamışlar memurlar nete ise zarf çekiliyor denilmiş.
Herneyese ben bu konuyu merak ediyorum var mı bir malumatı olan, hepimize yardımcı olması babında. Şimdiden teşekkürler.
@Antimülakat @paretowilfredo -
İleti düzenlenmiştir.
-
@paretowilfredo Üstad yazı mhuy tanıtımı ama yine de inceledim kobi uzman yardımcılığıyla ilgili bi şey göremedim
-
@paretowilfredo hocam yanlışlıkla mhuy atmışsınız;) bir kısa düzeltme yapar mısınız