2019 KOSGEB UZM YRD 24 KİŞİ /SÖZLÜ İLANI
-
@ceteris puan konusu çok önemli değil, benimki maksat katılmak olsun
-
@byfarukates hobi olarak mi giriyosunuz
-
@legolas hayır, puan 90ın altında olduğu için öyle söyledim.
-
@kaymakam dguy 657'yi bırakıp buna gidecekse zerre akıl yokmuş.
-
İller son guy'da olduğu gibi kapatırsa şaşırmamak lazım
-
Arkadaşlar puan ve şehir yazanlara çok itibar etmeyin. Birkac yıllık tecrübeme dayanarak söylüyorum ki manipüle edilmek icin stratejik taktik uygulamaya çalışılıyor , çoğu zaman gördük bunu. Mesela 94 le nevsehire başvuracağım deniyor .oysa ki puanı buna göre cok düşük kişinin, bilerek yüksek puana sahip gibi konusup o ilin tercih edilmesini engel koyuyor bu taktikle. O yüzden içinizden ne geçiyorsa onu yapın ve kimsenin lafına itibar etmeyin bence. Gecen kosgeb alımında da gördük. Kişi 93le şurayı yazacağım diyordu sonra liste açıklanınca o ilde 90lı puan bile olmadığı görüldü. Size tavsiyem fikrinizi paylasmayıp icinizden geleni yapmanız bence
-
@kubra111 siz gecen alımdaki kosgeb e gırebıldınz mı hocam?
-
Bence önce yüksek puanlı kendini garanti olarak gören arkadaşlar başvuru yapıp tercih ettiği şehirleri ve puanlarını yazarlarsa çok daha fazla yüksek puanlı kişi yararlanabilecektir. Önceki alımda olduğu gibi bazı yerlerin 88-89 kapatıp bazılarının 80e kadar düşmesi koordinasyonsuzluktan dolayı diğer şehirleri tercih eden yüksek puanlı arkadaşların elenmesine sebep oldu. Bu ilansızlıkta a grubunda çalışan arkadaşların da özel bi sebep haricinde hangi vicdanla ikinci bir ilana başvurduklarını da anlamış değilim.
Sonuç olarak benim görüşüm puan ve başvurulan şehri paylaşmaktan çekinmeyin. Koordineli ilerlersek yüksek puanlılar ilandaki şehirlere homojen olarak dağılacaktır ve şehir tercihindeki hatadan dolayı dışarda kalmayacaktır. Bu benim görüşüm, alternatif çözümlere açığız iyi çalışmalar
-
@kubra111 Haklısınız hocam. Bu konu da karşılıklı güvene dayanıyo kurtlar sofrasında ben tokum diyen kurttan korkacaksın
-
@kaymakam dguya atanıp kosgebe başvurmak da neyin nesi aynı maaş aynı gösterge değil mi? işte bu tipitipler yüzünden iibf mezunlarına kadro açılmıyor maliye bakanı olsam merkez uzmanlık kazandığı halde tekrar başka bir merkez uzmanlığa başvuranlar yüzünden ben de iibf ye kadro kısıtlamasına giderim
-
@f-hayek o zaman fotoğraf paylaşsınlar inanalım
-
@ceteris Mantıklı
-
yüksek puanla laf olsun diye başvuru yapacak çok kişi vardır.
-
@f-hayek giriş kısmında cok haklısınız da sona pek katılamadım hocam tabi ki yükseklerin kesin nereyi tercih edecegi bilinse cok daha güzel olur herkes açısından. Fakat zaten yüksek olanların tuzu kuru oluyor ve buraya girip paylaşmıyor bile. 84 85 vs puani olan 90 küsürlü belirtip aldatmaya çalışıyor o il tercih edilmesin diye. Ben tecrübelerimden yola çıkarak konuşuyorum emin olun yine de yazan kişilere inanıp inanmamak sizlerde biter. Ama ben asla kâle almadan tercihte bulunacağım. çünkü cok farklı tam tersi sonuclar çıkıyor her zaman.
-
@kubra111 Orası da doğru. Bakınız botaş alımı. Forumda 97-98 puanlılar havada uçuşuyordu ama tamamen manüpile amaçlıymış. Keşke şehir tercihi başta değil de sonda olsaydı. Hiç böyle diyaloglara gerek kalmazdı
-
her şey iyi hoş da başvuru yapabilen var mı? ben hala başvuru yapamıyorum, ekran bomboş kalıyor.
-
Başvuru sistemine girdim ekonometri ile basvuramazsınız uyarısı veriyor varsa denklik belgesi yükleyin diyor. Zaten ilan yok ortalarda bir de bölüm olarak önümüz kesiliyor yazık. böyle yapacaksanız her bölüme ayrı kontanjan açın kendi puan türünü isteyin.
-
Başvuru yapıp yapmadığını anlayabilen var mı? Onayla kısmından sonra sistem donuyor sanki.
-
Başvurudan sonra girip il tercihi değişikliği yapılabiliyor mu arkadaşlar?
-
@kaimoğlan ben de sonda onayla deyince ekran hafif siyah oluyordu ekranı küçültünce başvurunuz alınmıştır yazısını gördüm biraz yukarda çıkıyordu. Ama herhangi bir çıktı filan vermiyor.