2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
-
Yinede umut kırıklığı olmasin arkadaşlar , eylül ayı içerisinde aciklancak diye bir duyum var en azından elimizde
-
Merhaba dostlar.
İki taraftan yaptığım soruşturmaların neticelerini sizlerle paylaşayım.Bakanlık kanadı benim de soruşturmalarım neticesinde Eylül hususunda emin ve ısrarcı. Benim aklıma yatıyor mu derseniz, hayır yatmıyor halen. Bunun sebebi de Bakanlığın beklettiği mülakat sonuçları ve hala kısmen bekleyen İş Müfettişlerinin kararnameleri. Bu yönden bakınca Bakanlığın söylemi bana güven vermiyor malesef. Ama bu konuda ciddi bir ısrar var.
Kurum ise kimle konuştumsa topu Bakanlığa atıyor. Beklemedeyiz, gönderildiği anda açıklanacak diyor. Sürecin otuz günü neden aştığına dair de bir gerekçe var bir de kulağıma gelen bir dedikodu.
Gerekçe listelerin hazırlanışının uzaması ve ardından bakanlığa gönderim kısmı, ki bu hikayeyi aslında biliyorsunuz az çok.
İkinci kısım ise aslında yalnızca dedikodu değil, benim sürecin başından beri haberdar olduğum bir durum ancak netice alınamayacağını düşündüğümden çok üzerinde durmadığım bir konu. Zannediyorum gidişatta da alımı etkileyen bir sonuç çıkmadı ama süreci biraz uzattı.
Süreç daha ilan aşamasında davalık oldu. Bundan ben haberdardım, hem sizlerin olumsuz etkilenmesini istemediğimden hem de gidişatı kestiremediğimden, Sayıştay sınav ve dava sürecinde işitip sineye çektiğim onca hakaretten de sonra, kendime sakladım dostlar bu bilgiyi. Dava sürecinin, davanın prosedürleri sebebi ile de sürecin uzamasında etkisi olduğuna dair bir şeyler işittim. Davadan da haberdar olduğum için aklıma yattı açıkçası bu da. Çünkü dava direkt geri çevrilmediği ve yürütüldüğü sürece süreci etkileyebilir, nitekim esastan bir red duymadım bu konuda.
Davanın konusunu paylaşmayacağım ancak yürütmeyi durdurma da istendiğini biliyorum. Zannediyorum ki, süreç de gösteriyor ki zaten ydk gelmedi alımla alakalı ama dediğim gibi yine de prosedürler vakit almış olabilir.
Davanın konusunu söylememekle beraber çok haksız bulduğum bir hak kullanımı da değil açıkçası, o nedenle davayı açan arkadaşa değil, bu davaya yol açacak uygulamaya kızmak bence daha doğru olur. Bu nedenle de dediğim gibi paylaşmayacağım konusunu ama bu da bir duyum olarak dursun dostlar.
Son olarak alımın iptali gibi bir netice çıkacağını sanmıyorum, çünkü süreç o yönde ilerleseydi buna dair bir şeyler duyardık diye düşünüyorum. Bakanlığın da emin söylemleri böyle bir ihtimalin olmadığına en azından işaret bence.
Haberler bu şekilde dostlar. Yine bir şeyler işitirsem toparlayıp paylaşırım.
Allah yardımcısı olsun her birinizin. -
Yollar geçtikçe KPSS A için destek veren sınava giren sayisi sürekli azalıyor.. Bir sınav kazanan ve bir kuruma yerleşen ilk fırsatta tası tarağı toplayıp bir daha hiç destek vermiyor.. eskiden etkinliklere katılan sayisi binleri bulurken simdidelerde bir elin sayısını geçmiyor.. kazanan da zaten geri kalanları umursamıyor geçtiği yolları unutup sıkma canını vs deyip yoluna bakıyor(istisna olabilir) şurada ufak bir bilgi için bile insanlara yalvarmaya başladık.. sağdan soldan duyumlarla inancı ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bende ne psikoloji kaldi ne de artik stresle başa çıkma yolu. Elimizde bi eylül söylemi vardı Ona da artik inancım kalmadı.. sabah kalkınca gece uyanınca bile acaba birisi yazdı mı diye girip bakıyorum foruma.. Sabr diye diye aileye arkadaşa bakacak yüz kalmadı.. neyse hayırlı akşamlar arkadaşlar
-
@paretowilfredo Eylül ibaresi umut verici dava ibaresi ise sürüncemeye devam..Çok yorulduk üstad
-
@olursaolur Dostum dava aşaması neredeyse ilanın verildiği günlerde başlamış bir durum olduğundan bir belirsizlik doğuracağını düşünmüyorum bu vakitte artık. Bu nedenle bunu kafanızı takmanız için söylemedim, yalnızca ilk aşamadaki gecikmede etkili olabileceğini düşündüğüm için paylaştım. Bu etki kurum nezdinde, ancak Bakanlığın beklettiği 4 mülakat olduğunu düşününce, bu en son gerekçesi olabilecek durum olur. Kurum emin olduğundan sürecin devam etmesi konusunda, listeleri Bakanlığa yolladıysa artık iş Bakanlığın işidir. Onların bu emin söylemleri de beklentiye sokuyor hepimizi. Bakalım, bunu beklemekten başka bir şekilde anlama şansımız yok. Bekleyip göreceğiz, bir yandan da sorup soruşturacağız. Sonu güzel olur inşallah bu hikayenin her biriniz için.
-
@paretowilfredo bakanlık kanadının eylül içinde açıklanacağını söylemesi bir nebze de olsa bizi rahatlattı. Bu duruma göre en geç haftaya açıklanması gerekir tabii bakanlık dediğinde arka durursa
-
@paretowilfredo Allah razı olsun üstad inşallah eylül bitene kadar bu bekleyiş de son bulur gerçekten elim kolum bağlanıyor ders calisamiyorum başka bir şeye odaklanamiyorum Allah yardımcımız olsun hepimizin ..
-
@paretowilfredo teşekkürler Üstat, süreçteki sis ancak sonuçlar açıklanınca kalkacak anlaşılan , beklemek zor iş
-
Dava ilan ile açıldığına göre konusu puan türüyle alakalı olabilir. O zaman en çok tartışma konusu olan durum buydu çünkü.
-
@paretowilfredo hocam linç etmesinler diye sen de duyumu paylaşmıyorsan biz napalım? Dava varsa ve konuyu biliyorsan, ki bildiğini belirtmişsin aydıtlat bizi de bilelim nedir ne değildir.
-
@eomer ya da puanların açıklanmaması da olabilir.
-
@nwsenior ama o ilandan sonra oldu,listeler yayımlanınca..dava ilanla birlikte açıldığına göre daha baskın gelen 2 puan türünün 4 puana çıkarılması ve bundan ötürü liste dışı kalan biridir muhtemelen
-
@olursaolur evet dikkatimden kaçmış haklısın.
-
Herkes eteğindeki taşları döksün,
aklımızda kırk tilki dönmesin!
İyi ya da kötü ne varsa ... -
@eomer okurken daha dava konusunun puan türü olduğunu düşündüm çünkü başka şey olamaz gibi geliyor bana.
-
@paretowilfredo cevabın için çok saol üstad sayende bir şeyler daha öğrenmiş olduk. Sonuçla ilgili iyi haberlerini bekliyoruz
-
@nwsenior Söylemeye değer görseydim söylerdim dostum zaten. Yukarıda da belirttiğim gibi şu aşamada bir önemi kalmadığını düşünüyorum, bu nedenle paylaşmayacağım. Gerekli gördüğüm kadarını her zamanki gibi paylaştım
-
@paretowilfredo hocam bize söylemeyi mi değer görmüyorsunuz konuyu mu değersiz buluyorsunuz ? Ayrıca değer görmediğiniz şey için bence haklı gibi bir vurgu da yapmışsınız.
-
@nwsenior Dostum bu kadar sui-zan içerisinde olmayın. Sizi değer görmesem oturup bu kadar sorup sordurmazdım elbette değil mi?
Konunun öneminin kalmadığını düşünme sebebim, şayet dava bu süreci olumsuz etkileyecek duruma gelmiş olsaydı, süreç durabilir ya da iptal edilebilirdi. Bunlar olmadan geride bırakıldığını düşünüyorum. Ancak sürecin başında yani otuz günlük periyodun aşılmasında etkili olabileceğini duyduğumu söyledim. Ancak orayı geçeli çok oldu ve bu aşamada yine söylediğim gibi Bakanlıkta inisiyatif. Onaylandıktan sonra şu aşamada artık başka bir engel çıkacağını düşünmüyorum. Bakanlık eğer söylediği gibi Eylül sonuna kadar bu işi bitirirse ne alâ. -
@heycorc404 sgk yönetim kurulu ek yapayım:)