2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
-
Sevgili duyumcu arkadaslarım
Gerçekten bu duyumları nereden alıyorsunuz bilmiyorum. İK daha komisyondan listenin gelmediğini söyledi. Yönetmeliğe uyulup uyulmayacagı konusunda da uyulacagı düşünülüyor dendi. Şimdi cidden merak ediyorum. Kim nereden yok kasım ayında yok haftaiçi haftaortası nereden ediniyor bu bilgileri? -
@newworldorder hocam bakanlıga gitmiyormu liste. Nasıl olcak anlamadm
-
@atanamayan onu denetmen bir arkdsa sordum ilk önce bakanlıga gidiyormuş bakanlık komisyona komisyon başkanlıga sunuyormus baskanlık da ikya gönderiyormus. Dolayısıyla bilgiyi alan arkdsların bakanlıktan aldıgını düşünüyorum tam kaynagını da söyleseler keske.
-
@newworldorder it ite it de kuyruğuna dönmüş.. Muhtemelen liste giden her yerde değişip değişip geri geliyordur
-
@pareto_wilfredo hocam Sgk ‘ya yakın biri olarak açıklanma konusunda bir hareketlilik var mı? Özellikle cuma’ya kadar umutlanmalı mıyız hocam:)
-
@bucalı yanlış kişiyi etiketledın hocam
-
@atanamayan haklısın hocam
-
@bucalı, içinde söyledi: 2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
@pareto_wilfredo hocam Sgk ‘ya yakın biri olarak açıklanma konusunda bir hareketlilik var mı? Özellikle cuma’ya kadar umutlanmalı mıyız hocam:)
-
Dostlar açıkçası bi açıklama yapmak adına 26'sını görmekten yanayım ben. Süreç devam ediyor dediğimde yanıtı beğenmeyenler oluyor ancak durum şu an için bundan ibaret. Şahsi fikrimi söyleyeyim yine de.
Normal şartlarda süreç şu şekilde işler, komisyon değerlendirmesini yapar ve kendi içerisinde oluşturduğu listeleri önce Başkanlığa gönderir. Başkanlık ise teyit için Bakanlığa yollar. Bu arada istihbari soruşturma süreçleri devam eder. Bakanlık da nihai bir karara varır -ki bunun için soruşturma neticelerini bekler- ve sonuçları Başkanlığa geri yollar. Personel Dairesi en son haberdar olur bu durumlardan ve listeyi açıklar. O nedenle Personel Dairesini şu aşamada sık boğaz etmek anlamsız çünkü en son o telefona bakan memurun haberi olur her şeyden.
Diğer yandan iki seçenek var bence. Birinci seçenek otuz gün kuralına uyulması. Bu durumda soruşturma işi tamamlanmadan süreci tamamlamak durumunda kurum. Yani bir başarı listesi açıklayacak, asil ve yedek adayları belirleyecek. Ancak bu arada soruşturma devam edecek. Bu durumda tercih ve işe başlamalar biraz daha uzun sürebilir. Ama 30 gün kuralına uyulmuş olur.
İkinci seçenek ise Bakanlığın soruşturma bitmeden açıklamaya olur vermemesi seçeneği olabilir. Kaldı ki 9. dönem alımının tıkandığı yer de tam olarak bu oldu. Ben birinci ağızdan Kurum yetkililerinin Bakanlık yetkilileri ile 30 gün kuralı konusunda restleşmiş olduğunu o dönem aktarmıştım bekleyen arkadaşlara. Ancak buna rağmen Bakanlığın dediği oldu ve ne zaman Kuruma döndüyse listeler ancak o zaman sonuç açıklanabildi. Bakanlık süreci tıkamazsa Kurumun 30 gün sonunda en geç süreci noktalayacağını düşünüyorum.
İki seçenekten hangisinin vaki olacağını görmek için beklemekten başka seçenek yok şu an için. O nedenle yorum yapmayı sağlıklı bulmuyorum dostlar henüz. O vakit gelsin, konuşuruz elbet. O hafta 29'una kadar bir limit tanıdım kendimce Kuruma. Hadi hafta arasında son işler halledilsin, 30 Ağustos öncesi açıklansın diye makul ilave 4 gün konuşulabilir. Ancak sonrasına kalırsa başka bir senaryo ortaya çıkar biz de soruşturmaya başlarız zaten.
-
@paretowilfredo üstad sağolasın aydınlattın bizi..Benim anlamadıgım şey şu.. Bu soruşturma yüzünden bakanlığın listeyi onaylamamasından sebep açıklanmama ihtimali varsa bu yönetmelik neden çıkarıldı.. Yönetmelik çıkarılırken bilinmiyormuydu soruşturma yüzünden açıklanamayacağı vs..
-
@atanamayan Kurum Bakanlığın oyalamasını engellemeyi amaçladı dostum. Çok ciddi tartışmalar da yaşandı 9. dönemde bu hususta dediğim gibi ama o zaman için kâr etmedi. Çünkü Kurum hiç memnun değil sürecin uzamasından Bakanlık kanadında. Bu nedenle de yönetmeliği çıkardı bir şeylerin değişmesi adına. Bakalım göreceğiz bu dönemde ne denli etkili oldu/olacak.
-
@paretowilfredo biz en iyisi 30 günde açıklanmayacak gibi bekleyelim:)
-
@paretowilfredo sağolasın hocam.
-
@paretowilfredo benimde aklıma yatmayan mevzu şu sonuçlar belli olmadan güvenlik soruşturması yapılamaz. Yani kazananlar belli olmadan güvenlik soruşturması yapılamaz. Hal böyle iken 1400 adamım hepsi mi soruşturuluyor bunu anlamadım
-
@paretowilfredo Yani ben güvenlik soruşturması formu doldurmadan nasıl yapılıyor bu anlamadım
-
@redcrossbjk hocam bu durum her kurumda böyle. Bu bilinen bir şey değil mi . Heryerde gördüğüm oldu . Özellikle Hakimliklerde bile böyle . Önceden herhangi bir izne bağlı olmadan kurumlar 1. Dereceden yakınına kadar araştırabilirler. Hangi izinle ya da bir yerden izin almak zorundalar mı bilemeyiz . Sizde zaten bunu iddia edebilir miydiniz. Elendiğiniz zaman ya puanınızı sıralamaya yetmemiştir gibi düşünürsünüz ama ya sıralamaya girememiş olabilirsiniz bu görünen kısmı ya da güvenlik soruşturmanız sorunlu çıkmıştır buda görünmeyen ve sorgulanamayacak kısmı . Bence diyorum ki bunu doğru bulduğum gibi yazmıyorum gördüğüm şey bu oldu. Bilemeyiz . Tek temennimiz süresinde nasıl olursa olsun açıklansın . ..
-
@yabgu hocam sonucun ne olursa olsun adayın hangi neden ve şarttan dolayı elenirse elensin bilgi verilmesi gerekir. Ben sadece güvenlik soruşturması için elendiğimi bilemem ki. Ülkede referans diye bir gerçek var. Nerden bileyim referansı buna bahane etmediklerini. Ayrıca yonetlige göre arşiv araştırması 30 iş günü güvenlik soruşturması 60 iş günü içinde sonuçlanır diyor. 6 ayda açıklanan mülakat nasıl oluyor. En son yapılan guy, mülakat ile yazılı sınav arasında 11 ay var. Mülakat sonrası soruşturma yapılıyor. Aklim almıyor memleketin işlerini
-
@mrkorkmaz1 hocam yönetmeliğe uyulur mu konusunda bilgi verdi mi Sn Mustafa Apaydın?
-
@redcrossbjk bazı sonuçlar maalesef yoruma kapalı. Alımların geç sonuçlandırılması sadece güvenlik sor. İle alakası varsada birazda ekonomiyle de alakası var . Sonuçta devlet memuruna ödeyecek özellikle müfettiş gibi üst kurumlarda çalışacak kesimin maaşını karşılayacak bütçesi yok . Vergi dairelerine gidin iade yapmamak için mücadele ediliyor. Her şeyde zamlar. Yani her şey etkili bu süreçte Allah hepimize sağsalim çıkmayı nasip etsin . Geç olsun güç olsun ama olsun . Bundan sonraki süreçlerde alımlar daha az ve zor olacak gibi görünüyor.
-
@yabgu hayırlısı olsun kardeşim..