2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
-
Arkadaslar sistemin nasıl çalıştığını bilmiyoruz biraz daha sabır
-
@mulkiyeli-06 mümkünse sorumluları fetöcü ilan edebilecek yetkililerimizi burdan bildirir misiniz, ben çok yoruldum bu işi kökünden çözeceğim
-
@bornova35 hocam kamu kurumlarında işi yapanlar ayrı telefonlara bakanlar ayrı kişiler mi zannediyorsunuz Ayrıca orada çalışan memur ona dendiği kadarını bilir başka açıklama yapma yetkisi de yoktur. Bence herkes biraz daha sabır göstersin.
-
Twitterdaki arkadaşa mesajını ben sildirdim arkadaşlar.Ortalık karışmasın diye.Çalışma devam ediyor.Arayıp durmaktan sıkıldılar belki de.Rahat çalışsınlar rahatsız etmeyelim.
-
Arkadaşlar içimden bi ses açıklanmıycak diyor.
Ben murat urat ın gönderiyi neden kaldırdıgına dair sorgulama yaptım aradım yani bana verilen cevap çok fazla bilgi karışıklığı olmasın insanlar buna umut bağlıyor kesin bir bilgi yok bazen duyumlar dogru bazen yalan da çıkabiliyor şeklindeydi. Şunu anlıyorum ki yine ortaya bişey atıldı bizde sevindik ama yine sıfıra sıfır elde var sıfır -
@brumberg en başta o bize gelirse yarım saat içinde açıklanır, bekletmeyiz,dumanı üstünde servis ederiz vs bilgilerini veren telefondaki üst düzey yetkili hakkında ciddi şüphelerim var bir irdelememiz lazım
-
@Estevez Açıkcası ben farklı kişilerdir diye düşünüyorum da galiba sizin dediğiniz gibi Sabırdan yana sorun yok, aklıma takılmıştı sadece bu soru hocam sağolasın
-
Kurum başkanı geçen alımlarda birine açıklanacak demişti epey süre geçince açıklamışlardı.bu duyumlara varın siz güvenin
-
@merasim34 genelde 1 2 ayı buluyor
-
@bornova35 hocam kamu da o kadar istihdam olsa keşke ben de başka bir kurumda çalışıyorum. Bakın santraldeki arkadaşlar karışmaz bu işlere mesela sınav hizmetleri bölümündeki arkadaşlar girişleri yapıyorsa eğer santrali aradığınızda otomatik o odada girişleri yapan arkadaşlara bağlarlar ve o arkadaşlar telefonu açmamazlık kuvvetle muhtemel yapamazlar ve dolayısı ile yaptığı işe ara verip telefonda açıklama yapmak zorunda kalır. Sabahtan beri arayan sayısı çoksa o arkadaşların hem işi yetiştirmek hem de telefona laf yetiştirmekten yorulup agresiflik sergileyebilmeleri olasıdır. Bence sadece sabır gerekli açıklanacak çalışıyoruz dedilerse elbet açıklanacaktır.
-
@Estevez bilgilendirme için sağolasın tekrardan ️
-
@zeyno94 Hocam sisteme girilmesi o kadar basit değil maalesef. Eğer liste kurumdaysa ve giriliyosa ki burda en sağlam arkadaşlar böyle söylediler, başka arkadaşlarda teyit ettiler bu durumu. Liste ile alakalı durum şu şekilde olacaktır;
Teyit için komisyon tekrar incelenmesini yapar. Ki her şeyiyle bu bir kaç saat yer. O da tüm komisyon hazırsa.
Komisyon incelemesi yapıldıktan ve listeye tamam denildikten sonra sonra Kurum içerisinde gerekli yetki mercilerinden olur alınır, gerekiyorsa ki gerekecektir imzaya Başkanlığa gider. Başkan ya da görevlendirdiği Başkan Yardımcısı imzalar, nihai listeleri ve yayımlanmasına dair üst yazıyı sisteme yükleyecek birime gönderir.
Geldik sisteme yüklenmesi konusuna. Bunun şimdi iki tarafı var. Sisteme metin kısmını memur yükleyecektir muhtemelen. 1600 adayın puanı, sıralaması, başarı durumu tek tek girilecek. Bu en az bir kez de gözden geçirilecek. Bir yanlış olması şaibeye yol açar çünkü.
Yükleme bittikten sonra sizin e-devlette görüntüleyeceğini ekran için sizlerin TC'si ile doğru sonuca ulaşmanız üzerine eşleşme yapılacak. Bu eşleşmelerin de doğruluğundan emin olunmak zorunda. Siz girip başkasının sonucu ile karşılaşmak istemezsiniz eminim.
Doğruluğundan emin olduktan sonra teknik sınamasının yapılması lazım. Her birinin sorunsuz açıldığından emin olunması gerek ki yayıma açılabilsin. Bunu yapacak olan bilişimci personeldir.
Sınamalar yapılıp hazır denildikten sonra Kurum siteye duyurusunu koyup sonuçlar açıklandı diye ilan edebilir. Bir ufak tüyo, önce e-devlet sorgusu açılacaktır bir kaç dakika farkla. Çünkü orayı aktive etmeden siteye duyuruyu koyarlarsa kaos olur
Tüm bu işlemler kamu bürokrasisinin işleyişinde hatta SGK'nın işleyişinde haftanın sonuna bile sarkabilecek işlemler.
Kurum çarşaf liste yayımlamamasının sıkıntısını bir anlamda sizlere çektiriyor. -
@albertcamus kamu da asıl olayın bürokrasi olduğunu girince herkes daha iyi anlayacaktır diye düşünüyorum Çoğu kişi memur rakamları girecek sistem açılacak diye düşünüyordu büyük ihtimalle hocam
-
Dün ki tweeti atan sgkdy Mehmet beye mesaj atmıstım verdiği cevap:” Merhaba, biliyorum şu an ki durumunuzu bizler de bekledik zamanında ama o zaman da burası Sgk demişlerdi. Dün mesai yapmışlardı yetişmedi diye duyduk bugün bekleyelim bakalım”
-
@albertcamus aslında 5 ay bu işlemleri bir kaç bin kere yapmak için yeterli bir zamandı lakin sevgili sgk acele işe şeytan karışır mantalitesinin güzide bir uygulayıcısı olduğu için bu stresi yaşıyoruz
-
@random murat urat mı verdi bu cevabı?
-
@brumberg Kesinlikle hocam. Bu aşamada artık geri dönüşün tek bir sebebi olabilir, listeyi yayımlatmayacak, listeyle alakalı bir gelişme. Eğer işin başına geçilmişse eninde sonunda sonuç açıklanır. En üstten en alta kadar aynı bilgiler mevcut iken açıklanmaması çok zor bu aşamada. Kaldı ki bu forumda dile getirilen duyumlar sözün sahiplerinden dolayı oldukça kıymetli, bunu teyit eden diğer gelişmeler de. Bu forumda troller hariç haber getiriliyorsa o haberlerin her zaman doğru olduğuna kaç kez şahit olduk. Yine iyiyi ummak gerek diye düşünüyorum. İhaleciler, mobilyacılar çark etmiş olabilir. Burada açıklanmazsa yine çabalayacak, neden açıklanmadığını araştıracak kişilerde olur kulağımız
-
Burası Sgk herşey mümkün klisesine gerçekten inanmak lazım !
-
@atanamayan hayır orda görevli biriyle konuşum
-
@albertcamus hocam söylemlere göre söylemiştim herkes liste gelince hemen açıklanır muhabbeti geçiyordu ama siz bilgilendirince gerçekten zaman alacak bir işlem olduğuna kanaat ettim. Teşekkür ederim