11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
-
@semihylc Eyvallah. Sınav ne zaman açılır bu şartlarda zor galiba en iyi ihtimal Mart gibi alım gelir diye düşünüyorum.
-
@oğuz-kağan ocak- Şubat gibi ilan gelebilir diyorlar bizde bekliyoruz dört gözle
-
@semihylc Şubat başlarında ilan gelirse iyi olur 15 Mart-Nisan gibi mülakat iyi olur hocam çok teşekkür ederim.
-
KpssA Atanana2YılDenkKadroYok
Tagimiz budur. Etkinlik başladı arkadaşlar. # olmadan.
İlgöç ve guyların SGK’ya başvurmaması için lütfen katılalımm -
@gmzankr066 guy olan sgk denetmen yardımcısı olmasın demişler. Bunları yazanlar bu iki meslek hakkında bilgisi olmayan kişiler olmalı. Bu iki mesleğin aynı olduğunu düşünmek için ikisini de bilmemek gerekir. Merkez uzmanlarının guy,il göç gibi yerlere başvurmasının engellenmesi neyse de bu istek bence adil değil. Mülakatlar kalksa herkes puanına göre bir yer seçer yoluna bakar. İl göç mesleğinin kendi içinde zorlukları var. Bazı yerlerde nöbetleşe çalışılıyor. Rotasyon var. Bu kişilerin daha düzenli bir iş olan guy için uğraşmaları da normal geliyor bana.
-
@onuktekin En azından atandığın yıldaki puanının iptal edilmesi daha iyi olmaz mı sizce ?
Adam 2019'da KPSS'den 85 aldı diyelim. Gitti göç uzmanı oldu. Bence artık 85 puanını kullanamasın. İlla yer değiştirmek istiyorsa bir daha hazırlansın KPSS'ye.
-
@yolosapiens O da adil değil işte. Mecburen girebildiği bütün sınavlara giriyor herkes. Guy olmak il göç olmaktan daha rahat. Rotasyon kalksa bu geçiş de olmaz. Bunun yanında guy olan biri sgk dnt yard neden olamasın? Buradaki sorun mülakat. Yüksek puanlıların kendi adaletlerini sağlamaya çalışma sebepleri de mülakattaki haksızlıklar.
-
@onuktekin Hocam bu durumu iki ucu keskin kılıca benzetiyorum.
Evet insanlar işsizlikten belki de istemedikleri kurumların sınavına giriyorlar ama o kişi 3 ay sonra başka bir kuruma geçiş yapacaksa başkasının hakkına girmiş olmuyor mu?
Şu anki durumda yüksek puanlılar kendi adaletlerini sağlamaya çalıştığı için nispeten düşük puanlılar mağdur oluyor. Bahsettiğim şey olsa bu sefer de yüksek puanlılar mağdur olacak. Benim tercihim ikincisinden yana.
-
@yolosapiens 3 ay çalışıp bir yere geçmek de pek mümkün değil bu sıralar. Guy,il göç,sgk özelinde konuşursak yedeklik var bunlarda. Yedekler bu kişilerin yerlerini alıyor zaten. Tivitlere baktım şöyle guy olan sgk dnt olamasın deniyor. Ne yazık ki uzun zamandır bu sınavların içindeyim.Şunu net şekilde söyleyebilirim ki bunu isteyenlerin çoğu aynı durumda başvuru yapacak kişiler.
Sınavlar çakışmasın, mülakatlar adil olsun hatta hiç mülakat olmasın, o zaman tamam yani bu başvuru kısıtı getirilebilir. -
Pareto’nun twiti
Alımlar zaten iyice azaldı.
On binlerin katıldığı KPSS A Grubuna yönelik açılan kadro 5000'i zor buluyor.
Bu kadro mükerrer ve keyfi başvurular yüzünden reel olarak 3000 - 4000 dolaylarına kadar düşmüş oluyor. İşsizlik asla erimiyor.
Bu yüzden KpssA Atanana2YılDenkKadroYok -
@oğuz-kağan bu sene taban puanın 85 bandı olacağı kanaatindeyim. Sizin de puanınız gayet yeterli.
-
@onuktekin kesinlikle hocam. Sınava başvurularını engellemek yerine mülakata el attırmak lazım en başta.
-
@onuktekin rotasyon yönetmelikte yaziyor ama daha şimdiye kadar hic uygulanmamış hocam
-
@scofieldmustafa Uygulanmadığını bilmiyordum. Fakat uygulanmayacağı konusunda bir garanti olması için kaldırılması gerekir. Özlük hakları konusunda gerekli şeyler yapılsa kimse bu ikisi arasında geçişle ilgilenmez. Nöbetleşe çalışanlar var. Polislerin çalışma sistemi gibi çalışıyorlar bazı yerlerde.
-
@onuktekin ya işte hepimizin canı yanıyor hocam. İssizler olarak kadro geçişlerini bize yapılan haksızlık olarak görüyoruz. Ama en baştan unutuyoruz ki bunlar kariyer meslek. İnsan meslekler arasında geçiş yapamadıktan sonra bu çileyi çekmenin ne anlamı var. Hoş bu durum azalsa çile de az çekilecek belki. İl göçte çok kötü bi ilçeye atanmıştır, çok nöbeti oluyordur, mesleğe uyum sağlayamamıştır, puanı yanmadan guya geçip rahat etmek ister. İki tarafında kendi doğruları var elbet. Keşke kadrolar eskisi gibi bol bol gelse de birbirimizi yemesek.
-
@yakup-cemil Hocam kaç kişilik bi alımda tabanı 85 düşünüyorsunuz ?
-
@onuktekin peki hocam merakımdan soruyorum guy olan biri neden sgk denetmen yardımcılığını ister maaşları özlük hakları aynı değilmi bu iki mesleğin ? sgk yı istemelerinin sebebi nedir ?
-
@lamıcimiyok Denetmen kadrosu ve görev tanımı net. Vergi dairelerinde her işe koşturmak yok. Gelir uzmanlarına veri hazırlama ve kontrol işletmenlerinin yaptıkları işler de yüklenir. Tam tersi de uygulanıyor. Bazı yerlerdeki müdürlerin, şeflerin tavırlarını anlatsam burada meslekten soğur herkes. Sgk'da bu konuda insanlar daha memnun. Özlük hakkı konusunda da sgk denetmenliği daha umut verici. Yanlış bilmiyorsam sayı olarak daha azlar. Daha fazla sebep de vardır şimdi aklıma gelen bunlar. 2200 ek gösterge ile bitmiyor mesele.
-
@onuktekin Guy olanları almazlar inşallah bir kişinin işi gücü varsa ne diye başvuru yapar halbuki özlük haklari birbirine denk olan meslek. Mülakatta öncelik işsiz olan gençlerdir çünkü işsizliğin önüne geçilmesi şart.
-
@oğuz-kağan Allah hak edene, emek verenlere nasip etsin ne deyim daha. Bunların birbirine eşit olmadığını anlatmaya çalışmak boşa kürek çekmek oluyor. İlan gelsin de tek derdimiz bu olsun. Pandemi yüzünden elimizdekilerden olacağız neredeyse.