11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
-
@ayseymen düz memura kim laf etmiş? Sgk düz memuruda lisans puanı olarak 80üstüyle atandı. P3ten 80üstü alabilmek o kdr da kolay bir durum değil ona amenna tek lafımızda yok kurumiçi mevzusu guy için aşırı saçma bir durum ama keza sgk düz memuruda bi zahmet çalışarak öğrendiği mevzuatla artık 85altı alan puanına inmeyen bir kurumda bunu şova dönüştürmesin. Puanınız mevcut madem aynı yollardan geçerek isteyin sgk için de denetmenliği burda yıllarca çalıştım benimde hakkım diyerek değil
-
@varol düz memuru kötüleyen olmadı ki. Aynı yoldan geçilsin dendi. Kurumiçinde olan memur ben de süreç içinde öğrendim diyerek haklı sanıyor kendini. Madem herkes adalet istiyor alandan da puanım var dediniz biz gibi takip ederek süreçler ilerlensin. Sgk düz memuruda 80 ve üstü p3le girdi kuruma bu da azımsanacak bir puan değil ama yine de haklı çıkarmaz biz de denetmen olalım denmeyi
-
Dediklerinizde haklısınız yani herhangi bir savaş durumu yok sizinle şu an 2 kez yazılmış yorum gitmedi sandım yorum. Beraber direnilmezse az sayılarla sınavımız devam edicek. Düzenli alım yapan kurumu bile sayı azlığı yla ne hale getirdiler. Savaşımız aynı konuyla ilgili aynı yolda Ayşe hanım
-
@ozlemce bende onu dedim işte. Düz memurları kötülemedim. Öyle anlaşılmiş kurumiçi tepkisi iibf'nin. Benim anladığım kadarıyla..
-
memurlar net ? haberleşen bir konumuz olmadı arkadaşlar.
-
@ozlemce düz memur Allah yetisi almadıysa gibicesinden laflariniza istinaden cvp verdim. Ayrica kurum ici alım olsa bile ki olacağına hic inanmıyorum hadi sizi direkt denetmen yaptık demezler yardımcılık süreci olmadan. Ilk denetmenler kurum icinden evet ama onlar bile kontrol memuru unvanı olanlardan yapıldı. Sonrasi zaten hep a grubu sınav.
-
Arkadaşlar Strateji ve Bütçe Başkanlığı sitesinde 2021 yılında açıktan atama sayılarına dair CB Kararnamesi yayımlandı.
Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına 10 atama izni verilmiş.
Bütün kurumların atama sayısı az olduğu için anlayamadım,bu durumu izah edebilecek olan var mı ? -
@billofrights Haber yeni sandım,tarihe bakmadan.8 Şubatta yayımlanmış
-
Kurumda memur olarak çalışanların sahte iyiniyet göstermelerini gülerek takip ediyorum. Neymiş zaten onların yanına veriyorlarmış, kurumdaki memurlar daha iyi yapabilirmiş.
A grubundan atanan ve 2 senedir çalışan biri oradaki 10 senelik memurdan daha iyi denetmenlik yapar. Kandırmayın kendinizi. Lise mezunu ol, atan, aöf bitir, sonra bu kadro bizim hakkımız. Hadi oradan. Gel eşit işe eşit sınav yapalım desek 'olmaz ki yaaa :((' diyecek insanlar burada 'memurlar daha iyi yapar ama zaten gelmez' laflarıyla durumu normalleştirmeye çalışıyor. Bilmesek yiyeceğiz.
Bak milli eğitimde de bu var. 3 tane şef var. Biri lise mezunu, açıktan okul bitirmiş, kurum sınavında şefliği kazanmış. diğer ikisi de normal yollarla o kadroya geçmiş. Kurum sınavında atanan adam iki kelimeyi bir araya getiremiyor, verilen işi idrak etmede bile zorlanıyor. Diğer ikisi zehir gibi çocuklar. Hani bir laf vardır ya, o kurum sınavıyla geleni bir şekilde yiyorlar artık.
Köylü kurnazlığına gerek yok, eşit işe eşit sınav. Hak yemeyi normalleştirmeyin.
-
Arkadaslar tartışmaya gerek yok.Enerjinizj kısır tartışmalarda tüketmeyelim.İdare işlem yapmayı neden bekliyor?Bunu tartışalım.50 sayısı doğru mu?Kurum içi alım sgk yapmaz gibi geliyor.Ama ortada ilanda yok.Süreci en yavaş götüren yer Sgk.Kim ne biliyirsa yazsin ya da yetkili kişiler kimse onlarla irtibata geçelim
-
@as-soon-as
ben de şu işi öğrenme muhabbetini anlamıyorum.
sanki cern de parçacık deneyi yapıyoruz. arkadaş alt tarafı belli mevzuatları öğrenip ona göre iş yapacağız ya. niye bu kadar abartılıyor yapılan işler? çok zor şeylerin üstesinden geliniyor sanki.
A grubunda 90 lı puanlar almış insanlar için kimse kusura bakmasın mevzuatı öğrenmek de o işleri halletmek de vız gelir.
şuna eyvallah; kuruma yeni girersiniz, işleyişe dair yabancı olduğunuz konular olur. danışırsınız oradaki memur insanlara da başkalarına da. ama bunun abartılması komik oluyor. “sizi bizler yetiştiriyoruz tripleri” komik.
oradaki iş çok mu zor sanki. tabi sen de yaparsın a grubundan gelen adamın yaptığı işi. zaten a grubu sınavlar ilerde yapılacak işin zorluğu veya kolaylığı ile orantılı değil ki. onlarca konudan sınav yapılıyor, işe giriyorsun ilgilendiğin 3-5 mevzuat..
dairede a grubu adamın işini yaparsınız bunda sorun yok da peki a grubu sınavları eşit düzeyde yapabilir misiniz acaba? sorun burada zaten. 10 yıl çalışsam ben de mevzuat hatibi olurum istemesem bile. çabanın karşılığı değil bu.. yılların avantajı sadece. abartılacak bir avantaj da hiç değil.
a grubu iyi puanlı insana akıl hocalığı yapma yetisini kendinde gören a grubu sınavlarında da başarılı olabilme yetisini kendinde görebilmeli o zaman. üstünlüğü bir de sınavlarda görelim.. -
Arkadaşlar kurum içi istemiyoruz DENETMENLİK KPSS A'nın HAKKIDIR. Arkadaş da zaten puanını almış bekliyor iyi niyetli olduğunu düşünüp lütfen tartışmayalım zira bu bize şu an için bir şey kazandırmaz. Şu an için bizim öğrenmemiz gereken şey 50 sayisi doğru mu ve ilan ne zaman gelecek? Bununla ilgili bilgisi olan, duyumu olan yazabilirse seviniriz.
-
@duha Ve benim en çok üzüldüğüm, atanan bir denetmen gelip burada o kişilere gereken cevabı vermiyorlar. Çıksın orada bir denetmenin karşısına 'Ben senden daha iyi denetmenlik yaparım.' ya da 'İşi ben sana öğrettim o kadro benim hakkımdı' desin. Anonimliğin arkasına sığınarak yalan yanlış bilgilerle insanları manipüle etmek daha işlerine geliyor.
Hizmetli konusuna da girersem. Neymiş hizmetli zaten uzman olmuyormuş. GU için diyor bir de bunu. Konuya uzak olan insanları manipüle etmek için söylenen kuyruklu bir yalan daha. Lise mezunu biri hizmetli olarak atandıktan sonra, açıköğretimden üniversite mezunu olabiliyor. Sonra kurum o hizmetliye memur kadrosu veriyor. Sonuçta üniversite mezunu. Eee şimdi de adam denetmen olacağım diye tutturuyor, bu hakkı kendisinde görüyor. Sonuç olarak kuruma hizmetli olarak giren biri denetmenlik talep ediyor.
İşinden memnun değil misin? İstifa et.
Denetmen mi olmak istiyorsun? Bizim gibi A grubu sınavına gireceksin, kurumun yapacağı sınavları geçeceksin öyle olacaksın.@yesillenenfındık kusura bakmayın hocam da ben sizin kadar iyiniyetli olduğunu düşünmüyorum. GUY için 2500 kişilik alım talep edildi, 1000 tane verildi. Kalan 1500 kişiyi kurumiçinden alacaklar. Elimizden kadroları çaldıkları yetmiyormuş gibi şehirlerin en güzel yerlerini de çaldılar. Aynısı SGK için de yapılmaya çalışılıyor.
-
@as-soon-as
burada yok zaten hocam o tür söylemlere giren, girecek. foruma üye değildir kurumiçicilerin çoğu ya da pasif takip ediyordur. ama okuyan eden vardır mutlaka aralarında. wp grupları felan var. oralarda yaptıkları muhabbetleri bildiğim için ona istinaden yazdım. ayşe hanımın niyetini bilmem.
aöf bambaşka bir saçmalık zaten. eğitim dışında her türlü amaca hizmet eden başka bir eğitim aracı olamaz sanırım. -
SGK'da 8.dönem denetmen yardımcısıyım.
6.5 yıl kurumda memur kadrosunda 3,5 yıldır da denetim kadrosunda görev yapan biri olarak birkaç kelam etmek isterim.- Kurumda memur olarak görev yaptığım ilk 6,5 yıllık süre zarfında kurum içi yapılan şeflik müdürlük sınavları olmasa 5510 sayılı kanunun ilk 10 maddesine bakmışlığım yoktu.
Peki neden ?? Çünkü sadece görev yaptığım servisin mevzuatına servis iç işleyişini temel unsurları bilgileri bilmen kâfi geliyordu.
Peki dönelim denetim kadrosuna. Denetim kadrosuna geçer geçmez ilk ay refakatine verildiğim üstat 5510, SSİY, 2013-11 Sayılı Genelge vb. liste verdi. Bunlara bakılacak ilk etapta dedi. Yetmedi devamında eski üstatlardan eğitim aldık, devamında Antalya'da 3 hafta eğitim gördük, devamında yine eğitimler oldu. Ama isteyerek ama istemeyerek ama zorla ama keyifle mevzuatı öğrenmeli, kendimizi geliştirmeliydik.
Şimdi neden bu kadar uzattım denebilir. Kurumun her 2 kadrosunda görev yapan bir arkadaşınız olarak örnek olarak Denetim kadrosunda hakkıyla 3 yıl hizmet veren biri kurumun birçok önemli mevzuat kısmına hakim iken 10 yıl boyunca kurumda sadece aynı serviste görev yapan bir personel sadece görev yaptığı ilgili servis hakkında detaylara sahip olur. Ben işveren servisinde çalışıpta tahsis servisine hakim bir memur görmedim.Ez cümle denetim kadrosunda görev yapmak Kurumun tüm mevzuatına hakim olmayı gerektirir.
- Kurumda memur olarak görev yaptığım ilk 6,5 yıllık süre zarfında kurum içi yapılan şeflik müdürlük sınavları olmasa 5510 sayılı kanunun ilk 10 maddesine bakmışlığım yoktu.
-
Kurumdaki arkadaşlar duyum var mı duyum ?
-
@billofrights 10atama izninin bizi ilgilendirmediğini düşünüyorum çünkü daha öncesinde belli başlı içinde sgk nında olduğu kurumlar başkan veya bakan sayı önerisiyle alıma çıkabileceğine dair ayrım yapıldı. Bunun da mantıklı bir sebebi vardır yani.
-
Kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar. Hayırlı kaderler nasip etsin Cenab-ı ALLAH(C.C).
-
Evet yeni bir haftaya gireceğiz. Umarım güzel gelişmelerin olduğu bir hafta olur. Umudu yitirmeden mücadele etmeye devam edeceğiz. Öğrenilmiş çaresizliği birkenara bırakacağız. Yapılacak olan etkinliklere elimizden geldiğince katılım göstereceğiz. Güzel bir hafta olması dileği ile.
-
Arkadaşlar RTÜK başkan yardımcısı sayın İbrahim Uslu biz iibf'lilerin sorunları ile aktif birşekilde ilgilenmekte. Twitter'da kendisini takip edelim ve tweetlerinin altına isteklerimizi belirten yorumlar yazalım. Kendisi SGK konusunda da duyarlı davranıyor isteklerimizi ilgili makamlara iletebileceğini söyledi. Genç ve İİBF'li bir bürokrat kendiside bizim geçtiğimiz yollardan geçmiş ve yaşadıklarımızın farkında.