11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
-
@muzgor sakın yılma kardeşim. Bu sene olacak ALLAH'ın izni ile. Yeter ki umutlarımızı diri tutalım.
-
Hocam keşke dediğiniz gibi olsa ama her kapıyı kapatıyorlar nasıl olacak hep böyle böyle
-
İİBFye50değil BiNSgkDentYrd
Tag bu arkadaşlar etkinlik başladı. -
@paretowilfredo, içinde söyledi: 11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
@zenginmemur, içinde söyledi: 11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
@paretowilfredo üstat bir soruştursan artik ramazan öncesi müjdeyi versen.Sende yoğunsun ama kpss geldi nerdeyse
Dostum ne yazık ki yaptığım soruşturmalar söylenen şeyleri doğrular nitelikte. Ancak bu ilana dair bence halen nihai karar değil. Sürecin ilerleyişine dair de mevcut yoğunluğun etkili olacağını söylemiştim. Bekleyişin altındaki temel sebebin de hala aynı olduğunu düşünüyorum. Ancak bu bekleyiş etkinliklerle kazanıma dönüşebilir. Taleplerin artarak devam etmesi lazım. En az Yazgan kadar istekli ve ısrarcı olmak lazım.
@paretowilfredo Üstat daha önce yazmış ve kurum işleyişini çok bilmeyen arkadaşlarca linçlenmiştim. Ancak söylediklerinize dikkat çekmek adına yazmak istedim yeniden. Size de söyledim arkadaşlarla da paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz sefer 200'lük talebin net olduğunu yazmıştım ve sayının netleşmediğini söylemiştim. Bu kez net bi şekilde söyleyebilirim ki eldeki sayı 50. Yalnızca 50 evet. Zaten bunun bir sırrı kalmadı, personel birimini arayıp kime sorsanız bu yanıtı alacaksınız artık. Peki neden? Birinci konu son cümlenizde üstat. Çok kulis var, çok talep var. Kurum nasıl bakar konuya kimse bilemez bunu. Ama olur da bu da bi kanunla gelirse Kurum da bişey yapamaz.
Diğer konu da Sayın İsmail Yılmaz'ın bakış açısı. Geçtiğimiz günlerde koordinasyon toplantıları yapıldı. Bu toplantılarda görevde yükselme sınavlarının müjdesi verildi. Şeflik, Merkez müdür yardımcılığı ve merkez müdürlüğü sınavlarının. Denetmenlik konusunda tek bir kelime geçmemiş maalesef. Denetmenliğe dair konuşulan tek bi konu var. Sayın Yılmaz mevcut kapasitenin verimli kullanılmadığını düşünüyor. Bu kapasitenin daha verimli kullanımı için 2021 yılı performans hedeflerinde denetmenlerin asgari belirli sayıda rapor yazması yer aldı. Ayrıca eski tarihli işlerin eritilmesi konusunun da üzerinde duruldu. Ayrıca Sayın Yılmaz az sayıda alımı ve VDK modeli eğitim planlıyor. Buna dair de tüm hazırlıklar yapılıyor. O yüzden 50 sayısı çok uzak ihtimal değil.
Hep söylüyorum etkinliklerle fazlası istenmeli. 10 kişinin katıldığı etkinliklerle ne yazık ki sonuç alınması imkansız. Üzülerek söylüyorum ki destek noktası belirlediğiniz yerlerden de size destek gelmeyecek. O klikler zaten 200 talebin alt yapısını kuranlar.
@paretowilfredo üstat linçlenirsem yine iletinin kaldırılmasını talep edeceğim Herkese iyi forumlar, iyi akşamlar arkadaşlar. -
@godot
“Sayın Yılmaz mevcut kapasitenin verimli kullanılmadığını düşünüyor.”
Eğer kendisi gerçekten böyle düşünüyorsa o kadar ihtiyaç var söylemlerine rağmen neden 50 sorusunun cevabını bulmuş oluruz.
Başkan ihtiyacın personel eksikliğinden değil, mevcut çalışanların niteliksiz çalışması yüzünden ortaya çıktığını düşünüyor. O nedenle yeni yüksek alım yerine performansı maksimuma çekmeyi hedefliyor. Bu şekilde ihtiyaç zaten ortadan kalkacak kendilerine göre sanırım. Özetle ihtiyacın sebebi sayıdan ziyade nitelik ve bu nedenle az alım düşünülüyor.
Tabi ki tasarruf tedbirleri ile de uyumlu bir düşünce tarzı şu ortamda.
Kulisleri bilemem ancak başkan da ziyaretlerinde bu durumu tespit etmiş denilmişti. Yalnızca kulislere göre değil, ziyaretlerinde gördüklerinin de kulisleri desteklemesi nedeniyle bu kanaate varılmış bence. Asılsız ve dayanaksız bir kulise riayet edileceğini sanmıyorum çünkü. Asıl sebep ziyaretlerindeki tespitlerinin de desteklemesidir.
SGK nın eski tarzına dönmesi için ciddi bir konjonktür değişikliği gerek ve yakın zamanda kendi adıma göremiyorum.
Amacım karamsarlık yaratmak değil elbette etkinliklere devam etmeliyiz ancak kendi adıma pek ümidim kalmadı buradan. -
@godot 10 kişi falan değil Hocam bugün bende katıldım ilan gelmemesi bizim suçumuz mu?Her seyi adaleti alimi açıklanmasını biz mi belirleyeceğiz.Sgk en yavaş işleyen kurum.Mulakatı bile biz açiklattık.Kusura bakma ama sayı konusunda bizler yapıyoruz yolsa kim ister 50 kisi gelsin.Adamlar alım yapmak istemiyor.Sgk yı geçtim diğer kurumlar çok mu alım yapıyor.O işler eskide kalmış artık.Kotü dönem.Buraya yüklü bir alım gelmezse ben daha yazmam.Her gün ayrı bir rezillik yaşıyoruz.
-
@zenginmemur Siz varsınız hocam. Görüyorum, lion arkadaşımız var evet. Böyle sürekli çabalayan 10 kişi sayılabilir kastım bu. Geri kalan herkes bu on kişinin adım atmasını, çabalamasını bekliyor. Bu şekilde olmayacağını kastediyorum. Kötü bir dönem haklısınız. Umarım bu gidiş değişir, yüklü alımlar gelir hocam.
-
Şu yaşadıklarımıza bak şaka gibi ama şaka değil. Allah yardımcımız olsun
-
@Godot yok hocam neden linçleyelim,rahat olun lütfen. Bildiğinizi duyduğunuzu yazmanız bizim için çok önemli. 50 kişi olduğunu ben de yazdım geçen gün,amacımız kötü değil ki. Evet etkinliklere katılım az bu da bir gerçek ama insanları da anlıyorum artık çok yoruldu herkes kolay değil. Hakkımızda hayırlısı yine de elimizden geleni yapalım.
-
@godot sağolun Hocam biz onlarida temsil ederiz ancak kurumda istemiyor belli.Bizim dememiz bir yere kadar hangi birine yetiselim.Pandemi zaten sağlık sorunları v.s artıyor.
-
Hatta hiçkimseyi almasınlar ne gerek var(!) tasarruf var ya zaten bir bize tasarruf zaten (!)hatta artık iibf den alım yapmasınlar alımlar r daha olmasın hatta maliye de Almasın il göç de almasın başka yerler de almasın biz de böyle oturup umarım böyle olur diye teselli edelim oh ne güzel (!)
-
Biz burda 3-4 sene uğraşalım alalım 88-90 puanları canımız çıksın bir şeye yaramasın yok öyle oldu yok böle oldu yok şöyle oldu yok o öyle istedi yok bu. Böyle uygun gördü yok kurumiçi yok bilmem ne bilmem ne. Ne güzel ne güzel ne güzel ......................
-
Biz burda boş boş alalım 88-90 puanlar ama hiçbir şeye taramasın yok öyle oldu yok şöyle oldu yok buydu yok şu şöyle dedi bu böyle dedi devam devam çok güzel çok güzel çok güzel ...........
-
Kusura bakmayın arkadaşlar ama benim gibi sessiz sakin olan insan bile çileden çıktı
-
Herkese hayırlı ramazanlar. Cenab-ı ALLAH ( C.C) oruçlarımızı kabul etsin inşaALLAH. Bu güzel ayda güzel haberler almak dileği ile.
-
@godot bende ilk 50 sayısını dile getirdiğimde linç yemiştim çoğu arkadaştan. Ve 50 sayısını ilk duyduğum andan bu yana hiç birşey değişmedi tüm uğraşlarımıza rağmen. Ben kendi adıma çok üzgünüm 50 sayısı 88 üstü puanım olmasına rağmen kurtarmıyor olan yıllarca verdiğimiz emeklerimize oldu. Yaş sınırına da dayanmış çok insanda vardır benim gibi. Normal şartlarda kesin gireriz diye eminken şimdi umutsuzca ilan gelsin de olsun bitsin umudumu keseyim moduna girdim resmen. çünkü umutlanmak da belirsizlik de kötü bence.
-
sgk her seferinde yeni bir sürpriz çıkarıyor biz emek verenlere. önceki alımda 2 puan türünden 4 puan türüne çıkarması bu alımda da sayıyı ciddi anlamda düşürmesi. Her kötülük bize denk geldi.
-
@ayseymen sadece sgk değil hocam diğer kurumlarda ayni.Her yıl A grubundan atanan sayısı çok az.Bir umut işte taşra uzmanlık denetmenlik bekliyoruz 50 sayısı hakaret gibi bir şey.Müfettiş alimi yapmayan bir kurum Sgk.Vdk sınav tarihi belli değil.Yani aslında bütün kurumlar bize nispet yapıyor.Birbirimizi suçlamaya gerek yok diye düşünüyorum.Sesimizi de duyan duyuyor.
-
50 kişi alacak tamam kabul ediyoruz.Orda niye hala bekliyorlar?Demekki kafalar karışık.Çünkü 50 kişi alım yapmayı düşünen idare bu ilanı Kasım Aralıkta yıl sonu bitmeden ilanı verir alırdı 50 kişiyi.Ya da kurum içi olayi bir sebep olması için zemin hazırlanıyor.Benim aklima başka bir şey gelmiyor.
-
Evet yaa hevesli hevesli beklerken bir anda gelsin bitsin de kurtulalıma döndük. Gerçekten nasıl delirmiyoruz hayret. Daha bunun sonraki ilanı beklemesi var. Kafadan 2 daha beklemek demek bu atanmak için. Bir de diğer ilanların da artık böyle az az geleceği söyleniyor. Yine de en iyisi Guy demeye başladım.