2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@sanseseri hazine ve maliye bakanlıği ilanlari
-
kutluay hocayı tanıyan var mı internete 250 çalışma bakanlıgı uzman yrd alacak yazmış ama sonradan sesi çekmadı mesajlara cevap da vermiyor
-
@zenginmemur derece yapmış pek çok siyasal mezunu kamuda memur olmak için elinden geleni yapıyor ve hala işsiz olan pek çok kişi var. Böyle bir algıyı doğru bulmuyorum. Bu ancak koşullanmadır. Kim demiş ' sadece ankara siyasal alınıyor' diye. Okula göre alınsa şuan pek çogumuzun işi olurdu. Dereceli puanlarla bekliyoruz, öyle kolay olmuyor. Farklı okullardan da derece yapan pek çok kişi var ve yerleşiyorlar. Lütfen böyle bir algı yaratmayın.
Tercih edilenlerin mutlaka yetenekleri ve meziyetleri vardır. Üniversite mezunu olmak kpss çalışmaktan yahut kpss müfredatını ezberlemekten çok daha ötesi. Hayata bakış açına, kültürüne, insanlara neler katabildiğinle ilgilidir. İlk hedefiniz sizi listelere taşıyacak puanı almak olabilir, gerisi zamanı geldiğinde düşünülmelidir. Çünkü tecrübelerim doğrultusunda söyleyebileceğim, kpss ve kurum sınavları bir çırpıda olan şeyler değiller. Zaman ve emek istiyor. 17 kurum sınavı sonrasında müfettiş olan var. Kpss bir sınavsa hayat daha büyük bir sınav belki de sabrınız sınanıyor yaradan tarafından. Olumlu düşünerek pek çok şeyi daha kolay hale getirebilirsiniz. Emek verilen şey bir gün mutlaka karşılık bulacaktır Allah katında. Siz çalışın tevekküle bırakın, zamanı geldiğinde mutlaka bir hayırlısı vardır. Başarılar. -
@Diego33 Her zaman yaptığı hareketler.
-
@asimetri tercih edilenlerin meziyetleri mi vardır ? Ne gibi meziyetler mesela sağlam referansının olması gibi mi? Elbette o şekilde atanan istisnai de olsa kimseler vardır ama ben çoğunluğunun o şekilde girdiğini ve mülakatlardan elenmiş insanların da belki de o atananlardan daha çok hak ettiğini düşünüyorum şahsi fikrimdir. Ayrıca doğru bu iş sadece siyasal mezunu olmaya bakmıyor referansın varsa atanırsın. (Amacım tartışmak değil görünce fikrimi belirtmek istedim)
-
@hakimehanımm ankara siyasl mezunuyum yüksek lisans da yaptım dokroram ve dil puanım da var 2 yıldır elene elene bi hal oldum kurumlarda tek geçer diploma referans
-
Dostlar, Sayıştay'ın Kasım ayında sınav yapma ihtimali varmış. Hazırlanacak olanlar varsa haberiniz olsun.
-
@hakimehanımm bende dereceli puanlarla hala işsizim. Tartışmak adına yazmamıştım. 'ankara siyasal alınıyor' yazan arkadaşa cevaben yazdım. Alınan siyasallıların bir kısmı çok başarılı kişiler. Öyle bir algı oluşmaması adına fikrimi belirttim. sizin bahsettiğiniz referans konusuna hiçbir zaman değinmedim değinmek istemem. Neticede hala işsizim.
-
@asimetri yani bugün ODTÜ işletme mezunu olup taksicilik yapan da var, hangi okuldan mezun olduğun belki TAI, ASELSAN, HAVELSAN vs.gibi kurumlar için ayırt edici oluyordur. Onun dışında bugün okul mezuniyetinin ayırt edici bir özellik olduğunu düşünmüyorum maalesef.
-
@MiraKar bende aynı şeyi söyledim zaten. O tarz algılara katılmıyorum.
-
Şimdiki iibf mezunlarının iyi yere gelmesi belki 20 sene sonra belli olacak.İyi kurumlarda çalışan genel müdürlerin çoğu yüksek puan ve sıralamayla girilen üniversiteler.
-
@plansız hocam bu ihtimal ne kadar güçlü? Yıl sonuna doğru pek çok kurum sınavının olacağı söyleniyor. Ihtimal düşükse bu yola girmek pek doğru olmaz.
Ama gönlümüz de Sayıştay'da tabii.
-
@tnr17 Yeni bir korona krizi gibi olağanüstü bir gelişme olmazsa ihtimal epey güçlü dostum.
-
@plansız sayistay denetcileri yilda kac ay ankara disinda denetleme yapiyorlar ?
-
@necipuysalll Net bir bilgi verecek kadar haberdar değilim dostum ancak şu yazıdan faydalanabilirsiniz.
https://www.tercihiniyap.net/m/meslek/sayistay-denetci-yardimciligi-meslegi-sinavi-ve-maasi-h4010.html -
Sgk denetmen yrd
gençlik spor bakanlıgı müfettiş yrd
il planlama uzman yrd
ticaret denetmen yrd
ticaret uzman yrd
bu ilanlar gelmesi olası ilanlardı ne oldu bi duyu yok mu -
@Diego33 sanıyorum olanların bircogu 2020 kpss sonrası gelecek
-
@churcill deme öyle hocam
-
Arkadaşlar kamu ihale kurumu veya EPDK gibi yerler hakkında bir bilginiz var mı acaba? Yakın zamanda bir alım öngörüyor musunuz?
-
valla artık siyasal değil Galatasaray mezunu da olsanız boş .Puanlar o kadar düşmüş ki ben 20 binle girmiştim .şimdi 100 150 binle alıyor .siyasal desen Kırıkkale hukuktan düşük olmuş .O yüzden artık okulun bir önemi yok .10 15 matematikle siyasal oluyor zaten .Bu yüzden artık iibf den çok şey beklemeyin .şimdinin ankara siyasal mezunu eskinin Kırıkkale iibf mezununa denk olmuş .Böyle bir durumda devlet hangi birine iş bulacak ? Bir tanidigim 3 matematik netiyle kirikkalede uluslararası ilişkiler den mezun oldu .O da sizin rakibiniz olacak ! Belki sen zamaninda cok çabaladın iyi bir üniversitede okudun ve alım olmadığı için hala uğraşıyorsun .şimdi o tanıdıkla eşit oldun.Bu yüzden artık vasıf felan kalmadı .her şey referans oldu .
Önceden şu gruba 1 hafta bakmasam en az 1 2 ilan gelirdi .1 ay bakmasam bir şey değişmiyor .Durum çok vahim .
İmkanı olan bence yeniden üniversite okusun .öğretmenlik, avukatlık , pdr okusun .İibf artık bomboş bir bölüm .