2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
Millet ne konuşacağını şaşırdı. İlan gelse de buralar biraz güncellense ne kadar iyi olurdu (her anlamda )
-
İİBF'nin gerçekten boş bir fakülte olduğuna bizler okuduğumuz halde bizleri bile inandırmışlar. Ben sayısalcıydım ve o zaman ilk 70 bindeydim. Ama o sıralamada hemşirelik falan geliyordu ben de istemedim açıkçası. Daha bu sene 1 senem doldu İİBF okuduğuma da pişman değilim. Okul meselesine gelince, Boğaziçi mezunu olupta kendine küçük bir kıyafet dükkanı açan da biliyorum, Anadolu üniversitelerinden okuyupta nerelere gelenler de. Ben okulun isminin bazı kurumlarda önemli olduğunu düşünüyorum bir de hala eski kafada olupta (eskiden ünv azdı, bilindik üniversiteler Ankara, İstanbul vs.üniversiteleriydi) üniversite önemli diyenler var. Bana göre artık birkaç kurum dışında ayırt edici özellikleri yok. Kaymakamlık sınavı örneğin yapılmayacak bir sınav değilse de elbette bence zor bir sınav. Bu sınavı hukukçulardan daha çok kazanan İİBF'li kendine güvense herşeyi yapar. İdari Hakimliğe bile İİBF'liler daha iyi hazırlanıyorlar sonuçta hukukçular daha çok hakim olmaları gerek konulara. Tıp zor falan deniliyor ama zaten pratiği her türlü eğitimde öğreniyorsunuz, ünv sınavında matematiği kasıp fizik ve biyoloji sayesinde ilk 70 bine girdim ama hayalim kaymakamlık diye bu bölümü seçtim. Kendinize inanın tıp okursunuz 8000 TL ile başlarsınız, kaymakamda olabilirsiniz başlayacağınız para, özlük hakkınız ve en önemlisi statüsünüz bellidir. İkisi de kötü mü, ya da idari hakim olun 16.000 TL maaş yanılmıyorsam kötü mü? Kendi bölümümüzü bizler en başta küçümsersek herkese önemini anlatamayız biraz idealist olalım. @Pinky arkadaşıma katılıyorum bu noktada.
-
5000 guy. 2000 diğer muhtelif taşra uzmanlıkları.1000 muhtelif merkez uzmanlıkları. 1000 muhtelif bakanlık müfettişlikleri. Temizinden 1000 ddk uzmanliklari tabi bunların hepsi YDS'siz olmak üzere ilanları gelse tıp hukuk hikaye İİBF şahane diyecek millet:)
-
@MiraKar dostum mülakatı niye hesaba katmıyorsun?Her ıibf mezununu kaymakam mı yapıyorlar veya idari hakim.Hukukcu olsan avukatım dersin işine bakarsın iibf mezunu bimde kasiyer olarak devam ediyor.Bu mu adalet?Yani artık övülecek bir yanı kalmadı.Bir politikaydı her ile ıibf açıköğretim ellerinde patladı.Ya kim muhasebecinin yanında sabahtan akşama kadar fatura girmek için gençliğini heba eder.
-
@LioN dostum imkansız.Isterse hangi hükümet gelirse gelsin o sayıların gerçekleşmesi ütopya olur
-
@yolosapiens yalan hocam inanmayın .Ben gaziden dereceyle mezun oldum .Ne kadar dereceyle mezun olan varsa hep kötü yerdeler .Erzurum'dan Sakarya'dan mezun olan dershane arkadaşlarim bcç vergi müfettişi oldu .O yüzden bu laflar hep boş .Seminerler felan teorik şeyleri anlatir .5 yıldır bu işin içindeyim .Bilmiyorum benim kadar deneyimli olan var mı ?Halihazırda işim var ama mulakatlara giriyorum .Maalesef listenin sonundaki kişiler okulu " iyi " olmayan kişiler tercih ediliyor .
-
@MiraKar hata etmişsin .Keşke sayisalda kalsaydın .Fizik kimya bilsem sayisaldan mühendislik okurum .
-
kpss alanin yarısı kadar yks çalışın garanti ediyorum hukuk bölümü olur .Şu bilgilerinize girin eski kazandığınız yerden daha iyisini yaparsınız .Adını soyadını yaz iibf oluyor zaten .Ben bunu fark ettiğimde çok üzüldüm .Bu kadar dusemez dedim ama öyleymis .
-
@ekeblad Size birkaç tane örnek vereyim:
İstanbul Üniversitesi - Maliye mezunu arkadaşım müfettiş oldu.
Marmara Üniversitesi - İktisat mezunu 2 arkadaşım müfettiş oldu.
İstanbul Üniversitesi - İktisat mezunu arkadaşlarımdan biri uzman, diğeri müfettiş oldu.Bu arkadaşlarımın hiç referansı yoktu. Hepsi yanılmıyorsam maksimum 2.mülakatlarında atandılar. Hani her şey referanstı?
İl göç başlığında bu sıra çok görüyorum. İlk 50deyim, atanamazsam atananlar referansı sayesinde girmiştir diye yazılar var. Siz işverensiniz diyelim. Sınav yaptınız ve 100 kişiyi mülakata çağırdınız. 5. olan Bilecik İktisat mezunu, 95. olan İstanbul İktisat mezunu. Bilecik mezunu ile İstanbul mezunu mülakatta sorduğunuz sorulara benzer cevaplar verdi ve ikisi de sizi tatmin etti. 2sinden hangisini alırsınız?
-
@yolosapiens Hocam çok masum bakıyorsunuz üniversite önemi filan yok artık
-
@kemankeşş2 Sizin bu düşüncenizdeki sebeplernneler? Kanıtlarınız? Hangi üniversite mezunu atanmış, atanamamış? Ben kalburüstü üniversitelerden örnek verdim. Boğaziçi, ODTÜ filan saymadım bile.
Buralarda okuyup da atanamayan var mıdır? Vardır ama iki elin parmaklarını geçmez. Onlar da iki kelimeyi bir araya getiremeyen insanlardır diye düşünüyorum.
-
@yolosapiens sanıyorum ki Türkiye'nin yolsuzluk endeksinde üst sıraları zorladığını, bu ülkede, mülakata giren bir öğretmene, karşılığı, hukuken mevcut olmayan bir ünvan olan "reis" kavramıyla kimin kastedildiğinin sorulduğunu, üniversitede, sadece rektör yakını olduğu için, son 5'teki bir adayın, koşulsuz şartsız ilgili pozisyona seçildiğini, hiçbir Alevi bürokrat, hakim/savcı olmadığını, Trabzon, Konya, Rize, Sakarya ve Yozgat'ın, bürokrasideki popülasyonlarının, nüfuslarına oranla epey fazla olduğunu, meclis mailleriyle yapılan ve ifşa olan, aleni torpil yazışmalarını, bir vekil çocuğunun, kolluk kuvvetlerini, amiri, üssü olmamasına karşın sorguya çekişini, (bir dönem) cemaat evlerinde kalanların, koşulsuz ve şartsız, talep ettikleri ve bağıntılı oldukları her pozisyona gelebildiklerini bilmiyorsunuz...
Ayrıca ben olsam ve Türkiye gibi haksız ve hadsiz rekabetin olduğu, kuyu kazmanın ilkeselleştirdiği bir memlekette (ben de ilk 5'teki bir üniversiteden mezunum) benim gibi olanı alacağıma bahsettiğiniz Anadolu Üniversitelerinden birinden mezun olanı alırım zira ileride rekabet etmesin diye ki bu da doğrudur demiyorum, düşünce budur...
Ayrıca "ben mülakatla girmedim, X'i başardım oldu." diyenlerin birçoğu doğru söylemiyor. Buradakileri kastetmiyorum.
Ö. Ş. arkadaşım, Kırıkkale mezunu, AÇSGB'de müfettiş, anlatırken, hiç yüzü kızarmadan, biz şahitken hem de, torpilsiz girdiğini anlatır, oysa onu aldırtan kişi şuan ihraçtır mesela... -
@zenginmemur işte zaten önem verilmediği için bu halde, değersiz ya da boş bir fakülte olduğu için değil. Bizim gibi nitelikli olmayan kişiler başımıza patron oluyorlar üstelik işlerini devam ettirebilmek adına AÖF'te olsa işletme, iktisat vs. Okuyorlar. Yani yine bizim fakültenin derslerini alıyorlar. İşe gelince de İİBF şöyle köyü, böyle kötü. İyi de kardeş o zaman niye okudun sende. Bu düzen değişmedikçe de böyle devam edecek maalesef.
-
@ekeblad mühendislikte çok matah değil ki hocam. Yine bir tanıdık yanında girmiyorsan işe onda da aldığın asgari ücret. Benim bir arkadaşım inşaat mühendisi. İşçilerin başında duruyor, geçen gün gece 12'ye kadar inşaatta kalmış, sordum bari mesai falan ek ücret vermiyor mu diye yok almadım diyor. Ne anladım mühendis olmaktan ki.
-
@yolosapiens hocam referans konusu elbette tartışmalı, yani referanssız giren de çok ama sınava da mülakatta sorulan sorulara da tatmin edici cevabı verdiyseniz, duruşunuz, konuya hakim oluşunuz da iyi olduktan sonra, dediğiniz gibi sınavda 5. ama anadolu üniversitesinden mezun olmuşsanız bile alınırsınız. Kaymakamlıkta mesela anadolu üniversitelerinden bayağı girenler var belki aralarında referanssız da vardır bilemeyiz. Bence okul artık bir yere kadar, Boğaziçi mezunu arkadaşım kıyafet dükkanı açtı yani.
-
İyi bir üniversite özel sektör için başat bir şart olabilir lakin kamu için okuduğun üniversitenin ekstradan bir önemi yok artık. Çok öncelerde kaldı o dönem. Gazi'nin İİBF'si dahi kapatılıp hacı bayram veli'ye bağlandı. Dolayısı ile üniversite markasının artık pek bir cazibesi kalmadı.
-
Bugün bi iş görüşmesine gittim 1 yıl 500 tl yol da bana ait sonraki yıl asgari ücret güzel dedim kız bunu kabul edenler var dedi şikayet etsem mi başkaları kurtulsun bari
-
@ekeblad her yer mühendis kaynıyor o da artık bazı balat ünilerden mezuniyetin ve donanımın yoksa zor bir de buna yeni işe girerken ben mühendisim 2000 2500 TL az deyip iş seçince boşta kalan çok oluyor öyle bir tanıdığım var o zaman burun kıvırıyordu asgari ücretle mühendislik alanına yönelik işe girmeye sonuç olarak 30 a merdiven dayadı ve boşta kaldı şimdi kasiyerlik tarzı bir iş yapıyor
-
@Pinky başat üniversiteler olacak balat değil
-
@asimetri boşver dostum kimseye bir şey anlatmaya gerek yok bizi bilen biliyor. Puanların düşme olayı Mülkiye ile ilgili değil her şeyin işi bitti, daha da bitecek.Parası olan konuşacak artık. Ama bu Mülkiye'ye birkaç kez daha yapıldı tarihte. Hangi mülakata girerseniz girin kaymakamlık hariç okulun farkını göreceksiniz. Kaymakamlık için de şöyle söyliyim İstanbul siyasal, Gazi, Marmara ve ODTÜ'den girenler de çok. Diğerlerinin duası kaymakamlık sınavı açılsa da rahatlasak şeklinde , ama bu yıl yine en çok Mülkiye'den kaymakam oldu her şeye rağmen ölümüz bile yeter. Kimseye anlatmaya gerek yok