2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@yolosapiens ODTÜ Boğaziçi vs bazı üniversitelerden mezun kişilerin çoğu istese girer dediğiniz gibi neredeyse hiç yok denecek kadar az kişi başarısız olur memurlukta ama buralardan mezun olup memur olmak istemeyen tahminimce memur olmak isteyenlerden daha azdır özellikle derece filan yapıyorlarsa mesela bizim bölümün birincisi çocuk akademisyen ya da her türlü memurluğu yapabilecek kapasiteye sahip olmasına rağmen kpssye bir kere bile girmedi direkt özel sektörde başladı 2 3 yılda zaten en az 10bin tl maaş alacak seviyeye geldi bizim bölümde diğer başka bir sürü daha başarılı mezun hiç kpssyi denemedi bile
-
@Pinky Kişiden kişiye değişir bu. Galatasaray Üniversitesi mezunu arkadaşım Kültür ve Turizm Bakanlığına girebilmek için çalışıyor mesela. İnsanların kariyer tercihleri farklı.
-
Kusura bakmayın ama bu konuda her yeni ileti gördüğümde yeni bir ilan mı geliyor ya da haber mi var diye heyecanlanıyorum o yüzden başlık harici konularınızı yeni bir başlıkla ya da uygun başlıkta tartışın
Zaten ilan yok olan kadrolara şoförler güvenlikçiler getirilmek üzere bu saatten sonra üniversitem ne kadar liyakatlı diye gösteriş yapıcağınıza hakkım olan kadron ne kadar liyakatsıza gidiyor diye uygun başlıkta tartışmalısınız ayrıca nasibinizde yoksa isterseniz dünya birincisi olun 50 dil bilin olmuyor -
İkili sohbetinizi özelden de sürdürebilirsiniz. İnanın kimsenin umrunda değil açıklamalarınız Ya da neyi savunup kanıtlamaya çalıştığınız. Her ileti de bakmak mecburiyetinde kalıyoruz arkadasın da dediği gibi.
-
@cevatcobanli444 bu sene girenlerden anadolu ünv. kazananlar da bayağı var yalnız hocam sizin görüşünüz saygı duyarım. Ama bana göre de mezun olunan okulun önemi kalmadı daha çok nitelik deyip duruyorlar ama o nitelik okulla kazanılmıyor. Keşke okulun adının bir önemi olsaydı. Bundan 5 yıl önce bile İİBF en düşük ünv 300.000 falandı. Şimdi 800.000 lerde dahi gördüm hatta belki daha düşük.
-
@yolosapiens aynen öyle kişiden kişiye değişiyor hocam iki türlüsü de oluyor işte ama bence bazı adı olan 2 3 üniversite dışındaki üniversitelerde memurluğa kayış daha çok bir de siyasal var tabi özellikle kaymakamlığa yönelik olarak inşallah herkesin gönlüne göre olur
-
@MiraKar önemi kalmadı lafı gerçekten komik bi laf. Önemi kalmasın isteyenler var ama o lafı geçerli kılamıyorlar. Elbette diğer okullardan da olacak 100lerce okul var. Benim okulundan mülakatta elemesele3 her yıl 50-60 tane kaymakam çıkar. Gidin merkez bankası sınavına girin(ben girdim) bakın bi içerde kimler var nerden mezunmuş bi sorun. Mülkiyede binlerce kişi yok ki yılda 350 kişi giriyor 200-250 si devlete talip oluyor. Ortalama 20 kaymakam, 5-10 tane diplomat, 5-10 merkez bankası, 15-20 akademisyen er ya da geç bir bakanlık merkez veya taşra teşkilatı vs ...
Şimdi İstanbul üniversitesinde sadece İİBF-İktisat-sbf ve işletme fakülteleri bölümlerinden 2000 kişi mezun oluyor.Şimdi 10 tanesi kaymakam oldugu zaman zannediyolar ki ooo okul muazzamAyrıca şunu da söylemeden geçemeyecem emek dediğin okul bittikten sonra verdiğin çaba değildir. Ömür boyu yaptığın çabadır. Birçok üniversitede okullar 4 yılda bitirilirken biz hazırlık hariç en kötü yarım yıl, 1 yıl , 2 yıl şeklinde uzatan insanlar gördük hem de okulun yarısı. Üstelik muhasebe dersi değil, iktisat değil. yani çoğu iibfli için "GEREKSİZ" görülen hiçbir kpss de çıkmayan bazı alanlar için okulla ızı uzattık unutmayınız , emek kpss dersanesinde geçirdiğiniz zaman değildir
-
Bu yıl kamu gözetim açar mı acaba ? Var mıdır bilgisi ilgisi olan .
-
@cevatcobanli444 nerdeyse aynı şeyi söylemişiz zaten okul önemli olsa keşke bakkal dükkanı gibi her yere açılmasa, fazla mezunu da olmasa sonuçta hepsi sınava giriyor sizinle. Kazanır kazanmaz o çalışmanıza bağlıdır. Zaten sizin verdiğiniz örneklerden yola çıkarsak MB, TAI, ASELSAN vs.gibi birkaç üst kurumlar okula bakarsa bakar. Geriye kalanlar devlette bakmıyorlar büyük oranda çevremde de örneklerim var. Özel sektörde belki bir tık daha önem veriyorlardır ama hepsi için yine geçerli değil. Okul da verilen eğitim de önemli olmalı ki liyakati olan iş başına geçsin kamuda da özelde de. Ama eskisi kadar önem vermeyenlerin sayısı da her geçen gün artıyor maalesef. Özellikle son iki senedir yapılan kaymakamlık sınavlarında anadolu üniversitelelerinden kazanan kişiler bayağı arttı. Ankara Siyasal yine yerini koruyor ama eskiden sadece birkaç bilindik okul mezunları girebilirdi. Spesifik kurumlarda çalışan ama Ankara, İstanbul mezunu olmayan tanıdıklarım da var. Demekki okul özelinde değil sadece. İnsan kendini ömür boyu geliştirmeli katılıyorum bu konuda. Yoksa en iyi üniversite bitirilebilir, belki işte bulunabilir ama nasıl bir iş olur, ya da yerinde mi sayarsın kendini geliştirmediğin için orası muamma.
-
@cevatcobanli444 İstanbul Üniversitesinde İİBF yok. Bilmiyorsunuz galiba, aklınızda olsun.
Ayrıca İstanbul Üniversitesi ile Ankara Üniversitesini karşılaştırmak baya komik bir durum. İstanbul Üniversitesi mezunlarının çok büyük bir kısmı özel sektörde çalışıyorlar. Kendi yakın arkadaşlarıma bakarsam bile sadece 1 tanesi KPSS'ye hazırlandı, o da 2. mülakatında müfettişliği kazandı. Ankara Üniversitesi mezunlarına bakarsak dediğiniz gibi çoğu devlete atanıyor veya senelerdir kpssye girip atanmayı bekliyor.
Kontenjan konusunda haklısınız, iktisat bölümü 230 kişi alıyor senelik ve bu da neredeyse sizin fakültenin yarısına denk geliyor. Buna bişey diyemem fakat gelip de burada 'İstanbul üniversitesi de kendini bir şey sanıyor' derseniz ayıp etmiş olursunuz. Benim görüşüm Odtü, Boğaziçi, Galatasaray üniversiteleri üst segment, ankara istanbul, marmara gibi üniversiteler orta segment, diğerleri düşük segment. Bunlar sadece benim görüşüm.
-
Vmy alımı olacaktı.Yeni bir gelişme duyum vs. Var mı bu alım ile ilgili?
-
@yolosapiens iibf yok diyerek algı manipülasyonuna gerek yok.yarısı dediğiniz kontenjanları açıklayayım. İİBF adı altında olmasa da 3 farklı fakülteden yılda 2000 kişi alım yapılıyor ve %90ı 4 yılda mezun veriyor. Mülkiyeye yılda 350 kişi giriyor ve 5 yılda bir mezun veriyor. Paydaları eşitlersek 6 katı gibi bir fark çıkar.
Her neyse burda niyetimiz üniversiteleri kıyaslamak değil, verdikleri eğitim arasında dağlar kadar fark olan iki kurumdan bahsediyoruz. Nerden biliyorsun diyeceksin? İki okulda da okuduğumdan biliyorum. Her neyse bu kısmı da geçelim.
Velhasıl okul ayrımı diye bir şey yok, devlet işlerini veya özel işleri bir şekilde ilerletirsin ama akademi ilerlemezse ülkenin eğitimi biter. Her yere üniversite açmayla bunun önünü alamazsın. Bu laflarım yanlış anlaşılmasın İstanbul'da elbette üniversite olsun, kontenjanları da çok olsjn ancak her yerde üniversite olacaksa kendine özgü olsun. Kars'a Uluslararası İlişkiler açmayla olmuyor, Şanlıurfa'ya İktisat açmayla, Uşak'a işletme açmayla akademi ilerlemez, bilim ilerlemez. Ama neyse üniversite mezunu polisimiz çok olsun. Aöfli de kaymakam olsun, e bize müsade edin de hakim savcı olalım o zaman almadığımız hukuk dersi kalmadı -
@cevatcobanli444 İstanbul Üniversitesinde hangi bölümü bitirdiniz?
-
@yolosapiens hocam referans konusunda insanlara güvenmiyorum ben .en yakın arkadaşım yalan söyledi bana .İlk başta yeminler etti sonra vardı dedi .o yüzden ben inanmıyorum. Evet arkadaşlarından girenler olmuş oluyor da ama bunlar okyanusta damla .Ben ODTÜ mezunun bırakılıp açıköğretim mezunun alındığını biliyorum .Bu kendini ifare etme işine de aķıl sır erdiremiyorum .Kimsenin mülakatta çok iyi ya da çok kötü olduğunu düşünmüyorum.Mülakata girenlerin yüzde 90 ı konuşmasını biliyor .Kimse cahil cuhela değil ki .Emin ol geçenler daha az şey bilenler ve kendini daha az ifade edenler .Ben daha cümle kurmasını bilmeyenin hazine sınavını geçtiğini gördüm .Kimse muhteşem bir performans göstermiyor .Kendini yetiştirmiş diyoruz değil mi ?Kendini ifade etmiş diyoruz .Ben pek çok mülakata kendimi çok iyi ifade ettim .Yeri geldi çok zekice cevaplar verdim ama olmadı .Ben de bu işe girismeden önce bu mülakattan elenenlerin kendini ifade edemeyen ,ahmak , tipi yamuk kişiler olduğunu düşünürdüm .Ben olsam alırım derdim ama öyle olmuyormuş .
-
@ekeblad hocam mülakatı kimler geçiyor?Kamu kurumunda babası üst düzey bürokrat çocuğu da okumuş Ankara siyasal veya marmara işletme alıyor 90 ı veya baba çocuğa diyor ki sayıştayı kazan tamamdır.Zaten 45 kişi alınacak sonuç belli.
-
Bir siyasetçinin bir vaadi vardı vergi dairelerini ahır yapacam diye kıymetini bilemedik
-
Ticaret Bakanlığı Uzman Yardımcılığı sınavı açacaktı, sayı da hayli yüksekti şeklinde sağlam duyumlar vardı, bir gelişme var mı arkadaşlar?
-
@titoizm birimlerden personel ihtiyacının tespit edilmeye çalışıldığını duydum 60 ve üstü bir sayı bekleniyormuş
-
1 Ocak 2020 yılında birşekilde işsiziz ama 50000-60000 TL bankadan kredi çekip altına bağlasaydık. O gün itibari ile gram altın 290 TL çeyrek altın ise 480 TL imiş. Şuanda gram altın 464 TL çeyrek ise 784 TL. Velhasıl 7 ayda 2 yıllık atanmış olsaydık aldığımız maaşı çıkartmıştık oturduğumuz yerde. Türkiye gerçekten uyanık ve birazda risk almayı bilenler için fırsatlar ülkesi.
-
Hayırlı akşamlar herkese, elinde Ganime hocanın muhasebe videoları olan var mı?