2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@ekeblad bende sizin gibi kazanmıştım, eskiden dereceli ÖSYM puanlarıydı. Şimdi elini sallayan kazanıyor. Yazık oldu bizlere o zamanlar ilk 15bin, ilk 20binlerle tercih etmiştik.
-
@asimetri Hangi üniversiteden bahsediyorsunuz?
-
@asimetri sayısaldan ilk 15bin olsaydı şuan doktor olmuştun
-
@zenginmemur siyasalı konuşuyoruz puanları çok düştü son 3-4 yıldır . Şaka gibisiniz seviye düşürmeye gerek yok. Herkesin kalitesi kendini yansıtır, cevap bile vermeye gerek bulmuyorum aslında aydınlanmanız açısından 2008,2009,2010 ve hatta 2011 gibi yıllarda puanlarına bakarsanız sevinirim.Bizim zamanımızda 3binle,4binle kamu yönetimi bölümüne giriliyordu. Bilmeden yazınca böyle yorumları komik görünüyor.
-
@asimetri niye sinirleniyosun ki?Siyasal bilgiler fakültesine girince seni okul bitince hemen kaymakam mı yapıyorlar?Ama sen siyasal yerine sayısal bölümden gitseydin şimdi doktor olmuştun.Yoksa bende biliyorum doktorluk fen bilimlerinden alır.Benim demek istediğim sosyal bilimler mezunları Türkiye de her zaman haksızlığa uğramıştır.
-
Olay sadece İİBF'nin sıralamasının düşmesi değil ki. Benim girdiğim sene hukuk maksimum 15bin ile alırken geçen sene 45bin ile almış. 45bin'e giren insan iktisat mi yazar yoksa hukuk mu?
Ayrıca mezun olunan okulun hiçbir faydası olmaz filan demeyin boşuna. İki gün önce TBMM'de eğitim veren, İdare Hukuku dersime giren akademisyen ile görüştüm. Öncelik sıralamalarının en başlarında mezun olunan okulun olduğunu söyledi. Hatta 90+ puan almasına rağmen 3 mülakatta atanamayan arkadaşımız var. Sebebinin anadoluda üniversite okuduğunu söyledi. En azından kalburüstü bir üniversitede okusaydı ilk mülakatından sonra atanırdı dedi. Velhasıl okulun etkisi yok filan diyerek kendimizi kandırmayalım.
-
@yolosapiens etkisi var da neden aatanamıyoruz lisans ın üstüne yüksek lisans da yaptık dil de öğrendik düşünüyorum neden atanamıyoruz bide ne göriyim trt ye 3bin küsür sınavsız kişi alınmış ne güzel
-
@Diego33 Hangi üniversiteden mezunsunuz?
-
@yolosapiens siyasal
-
@Diego33 Üniversite ismi sormuştum.
-
@yolosapiens ankara üniversitesi
-
@zenginmemur ben zaten okul ayrımının kpss sürecinde olmadığından bahsetmiştim. Siz ise olayı bambaşka yerlere çektiniz buna tepki verdim uzatmayalım, vakit kaybı bunu konuşmak.
-
@zenginmemur aslında var ya tıp çok sözel bir bölüm bence eşit ağırlıkçıyım ama sözelim ağırlıklı olarak daha iyi iddialıyım eşit ağırlık ya da sözel puanla alsalar tıpa en azından sınıfta 100 kişi varsa 50. olarak mezun olurum yüzde 80 90 ezber işe ilgin de varsa tamam işte benim ezberim de çok kuvvetli ben tıpın en azından eşit ağırlık puanla girilebilen bir bölüm olmasını isterdim
-
@Pinky dostum istersen daha fazla saçmalama ya.
-
@çölkaplanı saçmalamıyorum bazı gerçekleri biliyorum sadece en azından kendimi tanıyorum eşit ağırlıktan alsalar girsem tıpa dereceyle bile mezun olabilirim ha laf olsun torba dolsun konuşuyoruz ben ister miyim tıpı gerçekte istemem iibf okumuş olmaktan gayet mutluyum
-
@Pinky ya bırakalım bu işleri dostum. o kadar iyiysen 100 puan al atan git yani ne işin var burada. bilmıyorum belki 100 tam puanın vardır ama ne işin var burada.
-
@Pinky adam lisede fizik kimya bıyolıjı yalayıp yutmuş tıp kazanmıs sen sadece bir edebiyat testi çözererek iifb kazanmışsın gelmiş bide adamlara taş çıkartırım diyorsun. geçelim bu işleri
-
ben üniversiteye başlarken kur 1 olar 2 tl idi hatta daha düşüktü ukrayna da tıp şuan 4 bin dolar yani o zaman 3 bin dolar falndı aklım olsaydı gider ukrayna da tıp okurdum
-
@çölkaplanı ben ondan bahsetmiyorum kimya ile biyolojiyi ben de yutmuştum çünkü ezber işi ve onları yaparken çok matematik klasman gerekmiyor matematiğim de iyidir ezberim sözelim daha da iyidir fizik yok kabul ama zaten ben başka bir şeyden bahsediyorum eğer üni sınavı olmasaydı mesela yabancı ülkelerde olduğu gibi çok rahat tıpa kabiliyetimin olduğunu gösterir okuyabilirdim ben diyorum ki diyelim eşit ağırlık puanıyla 1 kişilik kontenjan açsalar beni alsalar 99 kişilik sayısal arkadaşların arasında sırıtmam diyorum en azından 40. 50. olarak bir çok kişiyi geçip mezun olabilirdim
-
Ben daha 24 25 yaşındayım yeni yeni hazırlanıyorum iibfye başka bölüm istediğimden değil iibfden gayet memnunum hukuk bile istemem yazmadım ama tıpa bakış açım da bu bazı şeyler sırf ders ile olmuyor yeteneğe göre de baksalar yapardım