2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@Baelish çok güzel bir tespit yapmışsın. Hiç bir etkinlik kitap çelişkisi ya da duyum haberi kadar ilgi görmedi. Etkinlik var desek katılanlar belli ama kitap olsun ya da guy gelecek yaz anında yeni hesap açar kaçla kapatır yazar. Allah rızası için duyum yazanlar şu kurum kaçla kapatır yazanlar bir de gel tweet at destek ol. Al sana haber al sana kaçla kapatır sadece için rahatlasın diye asparagas duyum sallıyorum sonra inanma sadece duymak istediğini yazıyorum : Saygıdeğer bir ağabeyimiz 2000 guy yıl sonuna kadar gelecek tum sehirler 70 ile kapatacak. Tamamen kendi uydurmam yalan haber sadece mutlu ol kandır kendini ama gelip destek olma yalan dünyanda yaşa twitter çöp etkinlikler çöp de elini taşın altına koyma sonra İİBF öldü de etkinlik için çaba gösterenleri küçümse
-
Arkadaşlar herkes çevresindeki insanlara iıbf kesinlikle okumaması için çaba göstersin lütfen biz yandık onlar yazık bilmeden yazanlar var yanmasınlar.
-
@frank biz artık kobay olduk. Kardeşimin bölümünü beni örnek alarak seçtik halimiz ibretlik.
-
@kartalyürekli Dostum açıkçası benim aldığım bilgi mevcut mülakat sürecine bağlı plan yapılacağı idi. Halen sürece başlanmadığını düşünürsek sarkacak gibi görünüyor. Vakit yaklaşınca yeniden sorarız
-
@Baelish Gerçekten söylemem gerekenleri olduğu gibi söyledim dostum. Yapılması gerekenler var. Her geçen gün işler kötüye gidiyor. Artık kişisel çıkarlardan, kâr beklentilerinden, populerlik sevdasından, kendini ispatlama güdüsünden sıyrılmalı bu piyasanın tüm paydaşları. Ama malesef bazı adımların atılış anında bile kaç parça oluyoruz. Birey birey herkes kendisini ait olarak gördüğü grup dışındakilere düşman kesiliyor. Diğer aktörler sürekli bir yarış halinde. Bu durumda gerçekten işimiz çok zor. Bilmiyorum nasıl olacak. Yapılabilecek şeyler elbette var. Ama bunu birlikte yapacak insanlar yok. Asıl sorunumuz bu.
-
Allahın cezaları ııbflıyı ne hale getırdıler
bu duzen bu kafa yapısı degısmedıkce bızlere kadro zor
Bı oncekı malıye bakanı da ııbflı ama nedense ııbfye gıcık gıder gb ılana onay vermıyordu... Miiletin yaşı fizana dayanmıs ne ılan var ne bısey gelen ılanlardada surec cok uzun ılan mulakat ve mulakat acıklanması enaz 1 enfazla 1.5 yıl ornek sgk alımları en son guy alımı ... yanı ıyıce keyfıyete donustu hersey burokrası ıyıcehantallastı ... -
Yazılanlar a katılmakla beraber şahsi görüşüm Guy ilanı gelirse sanki hersey yoluna girecekmış gibi bi algı var gecen yil Guy ilanı gelmedi bu yılda ilk baharda aşağı geleceği yok gelirse de yüksek kapatacagi aşikar bürokrasi yapılanma vs bahane diğer bakanlıklar da alımlar çatır çatır ilanlar geliyor kime sorsak zaten mevcutta referanssiz yerleşmek zor geçmiş olsun 2 3 emek verenler boşa beklemesin kanaatim is baksınlar bu işlerin düzeleceği yok
-
2017 guy alımının öncesi meclise gidildiği gibi tekrar gidilsin o zaman bir grup vardı birileri sesimizi duymuştu hazır meclis yeni açıldı mv kafaları dolmadan bizim sorunlar duyulsa çok iyi olacak.
-
@paretowilfredo sarkacak olan ne üstad? Hangı alım ıcın dedınız?
-
@paretowilfredo Üstad yapılabilecek olan neyse yapalım sizin öneriniz nedir. Ve bizi bu hale getiren kimdir. Ne istiyorlar yada neden hala sınav yapıyorlar madem alım olmicak yapmasınlar sınav fln. Belirsizlik ve bekleyişten bıktık artık!
-
Normalde çok sabırlı bir insanimdir .o kadar sabırlı ve sakinimdir ki bu çevremdeki çoğu insani rahatsız bile eder
Lakin artık tepemin tasi atmaya başladi
Geçen yıldan elimde gorece iyi bir puan vardı 85-90 arası bir dağılım ..
Maliye bakanlığı bazlı puanım olduğu ve maliye bakanlığindan ilan umudum da olmadığı için (ki bunu aylar önce yazdım bir çok kişi kızmıştı )dedim ki üst kurullarin üç beş alım yapacağı puan türleri ve p30 lara bakayım ki bari oradan bir seyler yakalayayim(.zaten geçen yıl altı yedi yere başvurdum neredeyse hepsi p30-33 u barındıran türlerdi) Dedim az da İngilizce ilave edersem bir umut doğabilir.. nitekim bu yılki kpss özellikle p30 larda 100 e yakın puanlar aldım .amma ve lakin ilgili ne ilan var ne de ilan beklentisi...
Yani şaka mı yapılıyor dalga mı geciliyor yoksa zorunluluktan mi boyle çözemedim.
Tasarruf istihdam şişkinliği falan diyecegim aha önlisans mezunlari ile ilgili çatır çatır ilan geliyor asker polis teşkilatından geliyor .adalet bakanlığı tarım ve orman bakanlığı ...bütçe var yani baya baya geliyor .bize? Size yokNe yaptıysam olmuyor bariz başarısız olsam komple bırakacagim he cekilmez bu dert .24 yaşındayım ve bir yılda saçımın yüzde beş kadari aniden beyazladi .iş mi yani şimdi bu. Onu geciyorum
Ders çalışmak falanda değil veya sınava girip elenmek başaramamak falan ..öyle bırakacak pes edecek biride degilim işte o şansı bile vermiyorlar insana, boşa kürek cekiyomusum gibi hissediyorum
Ne diyeyim Allah yardımcımız olsun gidişat pek iyi bir gidişat değil . -
Esasen icra mudurlugu aliminin sinyalini bir onceki alimda 400 kisiyi kurumici alarak bakanlik vermis. Bu alimda adalet su bu eklemis 700 kisi demis. Yine kadro dolmayacak anlasilan ucuncu alimda yahu bu boyle olmayacak iibf de ekleyelim bari diyecekler sanirim. Deneme yanilma yoluyla gidiyorlar.
-
@kadr Bu yolda azimle direnen kim varsa temennim çok iyi yerlere gelmesi elbette pes etmicez ama bu böyle sürmez bizimde ailelerimizinde bir sabri var ne olacaksa olsun artık.
-
Ben ozellikle yeni mezun olmus kardeslerimize akademik personel olmayi kovalasinlar diyorum. Eger ingilizcenizde varsa yoksada biran evvel halledip bu pozisyonlara yonelebilirsiniz. Az once denk geldim epey bir ogretim uyesi alimi var bu ara cesitli universitelerde. Bizden gecti bu saatten sonra ama yeni arkadaslara tavsiye ederim arastirsinlar bu mecrayi.
-
@Tükendikagrubu Sayıştay dostum.
-
@LioN Onunda garantisi yok diyorum hocam bir arkadaşım tam yedi universite denedi hiç biri olmadı yarısında birinci yedek ..
Bahsettiğim arkadaş bölüm birincisi mezun olmuş ingilizce ve orta düzey Rusça bilen yds si 85 yokdili 90 bilmem kac olan birisi
Ayriyeten bir cok mezun yl devam edip akademisyen olacagim diyor(on yıllık 7 arkadaşız ben kpss, 6 sinin hedefi akademisyenlik çevrenizdeki lerle kıyaslayın iste)
Orada da yığılma olduğunu ve bir kaç sene sonra İİBF deki durumdan daha kötü olacağını düşünüyorum çünkü kadrolar sisecek
Akademisyen olanların diğer meslek alternatiflerini emeklilik yaşlarını ve ülkedeki üniversite sayısını göz önüne almak lazım ve birkaç sene sonrasını kestirmek.. (zaten benim gözümde üni sayısı azami sınırı aştı bir çok bölüm dolmuyor bile )
Yani nereden tutsan elinde kalır bu sistem
Ayrıca bir olay garantilestikce talebi ve rekabeti artar,
Eskisehirliyim, lise tercihleri yaparken ve taban puanı olmayan bir meslek lisesi şuan bir kit e garanti personel yetiştirdiği için sehrin en yüksek puanlı beş lisesi arasına girmis (arkadaşımın anlatımı)
Bu işler bu kadar kolay halbuki. -
@kadr Aynen yukardaki arkadaşa katılıyorum .ingilizce bilmek felan da kar etmiyor artık .insan kendisinde olmayınca sanıyor ki bu bende olsa neler yaparım .ama öyle değil işte .her yerde referasn var .tanıdığın yoksa her yer elinde kalır
-
TV de sigortacılık denetleme ve düzenleme kurulu kurulacak deniliyor. Bize bir şey düşer mi buradan?
-
@Scarabeus Dostum muhtemel SDDK için şöyle bir yazı kaleme almıştım.
Yeni bir unvandan ziyade SDK gibi denetleme uzmanı alacaktır. Ayrı teşkilat olacağından sayılar biraz artabilir. Ancak çok fazla bir sıçrama olur mu emin değilim.
-
@Müşrif @yıkıldım dostlar @Baelish dostumuz aslında gönlümden geçenleri dile getirmiş. Lakin bu sene alımları alsak dahi bu gidişi konuşmak bence daha elzem. Yukarıda da dile getirdiğim gibi, bu işlerin değişmesi yollarını aramak lazım ama nasıl. Şüphelerim güvenimden daha fazla malesef. Çünkü ne yaparsak yapalım kendi içimizdeki densizler, kötü niyetliler, seviyesizler ve terbiyesizler olduğu müddetçe bir yola çıkmak konusu beni oldukça düşündürür.